Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Prisvinnende kniver gjennom tidene

Prisvinnende kniver gjennom tidene

Global G-2 Kokkekniv 20 cm

Globals G-2 kokkekniv er en klar vinner som har vunnet førstepremier i best-i-test-konkurranser gang på gang. Det japanske designet fra 1985 holder et høyt nivå år etter år! I 2018 vant G-2-kniven førstepremien hos konsumenttest.se og i både 2021 og 2022 ble det nok en gang en førsteplass hos Kockhuset.se og Konsumentmagasinets best-i-test-konkurransen.

G-2-kniven er basen i hele Global-serien og er også den kniven som de fleste velger å kjøpe som den første kniven. G-2-modellen er laget av et hardt, rustfritt stål med navnet Cromova 18. Den unike stålblandingen består, i tillegg til jern og karbon, av krom, molybden og vanadium. Selve navnet Cromova er derfor en sammenslåing av de første bokstavene i ordene.

Noe som er spesielt karakteristisk for Cromova 18 er stålets velbalanserte hardhet. Et knivblad som er for hardt sprekker veldig lett og kan dermed lett bli skadet av rust. Bruker man derimot et stål som er for mykt, vil eggen i stedet miste skarpheten. Med Cromova 18 har de klart å finne den perfekte balansen; stålet er meget rustbestandig og eggen kan slipes ultraskarpt.

Håndtaket til G-2 kniven består av to utstansede halvdeler som er fylt med sand for å finne den optimale vektbalansen og samtidig gi deg et ergonomisk og behagelig grep når du jobber. Global G-2 er kniven som passer både hjemmekokken og proffene!

Best i test - 2018 - konsumenttest.se - les mer her

Chroma type 301 Design by F. A. Porsche Kokkekniv P18 - 20 cm

Begrunnelse: Kniven holder best skarphet etter slitasje- og korrosjonstesten. «Dette ble testet ved å gjenta den samme testen igjen etter at knivene har kuttet frem og tilbake 30 ganger gjennom et papir», sier Magnus Palm, testleder ved Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.


Vinner av Best i test 2011 ifølge Testfakta.no.
Best i test - Testfakta - les mer her


MAC Mighty Kokkekniv 21 cm

Begrunnelse: Dette er en veldig bra kniv som skjærer og hakker effektivt, ligger godt i hånden og har en god skarphet. Kniven er av høy kvalitet og er presis og nøyaktig - en investering for kjøkkenet du kan ha glede av i mange år fremover!

MAC-knivene er smidd i landsbyen Sakai, i Japan, og har en lang tradisjon med håndverk i fortiden som stammer fra smiingen av de gamle samurai-sverdene. Hver kniv blir håndslipt og kvalitetssjekket én etter én før den forlater produksjonen, dette sikrer kvaliteten. Noe som utmerker MAC-kniver er det høye karboninnholdet, som gjør det mulig å slipe kniven til en utrolig skarphet og gjør eggen helt rustbestandig.

Best i test Kjøkkenkniver, Test.se, april 2019.
Best i test - 2019 -test.se - les mer her

Fiskars Hard Edge kokkekniv, 20 cm

Begrunnelse: "Karakteristisk for testvinneren Fiskars Hard Edge er at karboninnholdet er lavest i testen. Fiskars hevder at de på denne måten har utviklet en kniv som både har skarphet og lang levetid og kan måle seg med kniver hvor bladet er laget av mye dyrere stål."

Den skarpeste kniven skjærer ikke hull i lommeboken, Testfakta.no, 19/10, 2021

Miyabi Birch 5000 MCD Gyutoh Kokkekniv 20 cm

Begrunnelse: "Alle liker denne kniven. Den ligger godt i hånden og holder det den lover"

Tre kokker kårer årets kniv - alle liker vinneren, Aftonbladet, 2019.

Gyutoh står for en kokkekniv på japansk, og er en type kniv som er beregnet for å brukes til litt tøffere arbeid på kjøkkenet. En god kokkekniv skal både være skarp og ha et riktig sterkt blad. Knivmerket Miyabi legemliggjør essensen hos japanske kniver, noe som er tydelig i både kvalitet og design.

Kokkekniven 5000 MCD har et håndtak av Masur-bjørk som gir den et unikt lyst utseende. Stålet er laget av 101 lag MC63-stål som er herdet ved -196 °C, noe som gir det en utrolig hardhet på 63 HRC.

Alle Miyabi-kniver er slipt med en tradisjonell japansk teknikk kalt "Honbazuke" som gir knivene en ekstraordinær skarphet.

Yaxell Zen kokkekniv 20 cm

Yaxell Zen Kockkniv har tre år på rad klart å vinne Aftonbladets store knivtesen. Knivbladet består av 37 lag stål og har en kjerne av hardt VG10 stål. Denne spesielle konstruksjonen gir kniven en perfekt egg som både har en reell styrke og er rustbestandig. Hardhetsnivået er 61 HRC.

Knivhåndtaket er laget av micarta, et materiale som er laget ved å skjøte linduk og spesialplast under høyt trykk. Prosessen gir et hardt, vannavstøtende og hygienisk materiale som passer perfekt på kjøkkenet og som er ergonomisk å jobbe med.

Vinner Best i test - Aftonbladets knivtest 2016, 2017 og 2018.


Vulkanus Professional Knivsliper

Best i test - 2019 - aftonbladet.se

Begrunnelse: "Knivsliperen både sliper og polerer kniven samtidig, og den er også utrolig enkel å bruke." Aftonbladet.se, 2019.

VG2 Professional har en slipevinkel mellom 11-21 grader, noe som gir bedre sliperesultater og gjør knivene dine så godt som nye, uten riper og hakk. Takket være VG2 Professionals helt unike, patenterte fjærteknologi og dens høye kvalitet på komponenter i rustfritt stål, sikres både lang levetid og trygge livsmiddel. Vulkanus er laget av rustfritt stål og passer for både profesjonelle kokker og glade amatører.

De Buyer Mandolin Swing Sort

Best i test - 2018 - aftonbladet.se

Fant du det du lette etter?

Hvis ikke vil vi anbefale knivbloggen, fylt med spennende lesninger – alt handler om kniver (selvfølgelig). Eller utforsk utvalget av kjøkkenkniver, Bakeren og Kokken har over 1400 kniver å velge mellom. Vi hjelper deg med å finne din favoritt!

Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker