Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Vedlikeholdsråd kniver

Vedlikeholdsråd kniver

For at du eller neste eier skal kunne bruke en kniv lengst mulig, er det viktig at den blir tatt hånd om på rett måte. I denne guiden ønsker vi å dele våre beste tips om hvordan du kan vedlikeholde knivene dine for å gi dem et langt liv.




SLIP KNIVEN PÅ MINUTTER

Hvis kniven din har blitt skikkelig sløv, anbefaler vi å investere i en slipestein med doble sider. Med den kan du jobbe opp eggen til perfeksjon igjen. Hvis det i stedet er snakk om mer daglig vedlikehold, er det tilstrekkelig å bruke slipestål eller knivsliper.

TRINN FOR TRINN MED SLIPESTEIN

  • 1
    Legg steinen i et vannbad – la den trekke til luftboblene forsvinner
  • 2
    Hold en 15 graders vinkel og trekk kniven frem og tilbake et par ganger
  • 3
    Snu kniven og dra av "råeggen”
  • 4
    Snu slipesteinen og gjenta prosessen på den finere siden av den
  • 5
    Tørk av med et kjøkkenhåndkle

EDINS BESTE KNIVSLIPERTIPS

Edin Dzemat er en av Bakeren og Kokkens favorittkokker. Han har en solid merittliste og har både vunnet Kokkenes kamp og vært lagkaptein for det svenske kokkelandslaget. I videoen som følger presenterer Edin tre ulike metoder for å slipe knivene dine: slipestål, Minosharp og slipestein. Len deg tilbake mens Edin guider deg gjennom videoen og du får svar på hvilken slipeteknikk passer deg.



KNIVSLIPING - EDINS TOPP 3

VELG UNDERLAG MED OMSORG

For å ta vare på knivene dine, tenk på underlaget du skjærer mot. Unngå å skjære uten skjærebrett! Det skader eggen hver gang du berører overflaten og du sliter ut kniven veldig raskt. Vi anbefaler skjærebrett av et mykere materiale som tre, plast eller av en fornybar råvare som sukkerrør. Unngå harde overflater som stein eller glass.

Vi i Bakeren og Kokken foretrekker å ha et sett med skjærebrett til forskjellige formål. Det er ikke bare for knivens skyld, det er også mye mer hygienisk å kutte på rett underlag. Skjær for eksempel aldri brød på et skjærebrett du bruker til løk. Da trekker brødet gjerne til seg smaken av løken.

I videoen sammenligner Edin Dzemat skjærebrett i plast og tre. Han forteller fordeler og ulemper og foreslår sin personlige favoritt.

OPPBEVARING – VÆR SNILL MED EGGEN

Ikke la knivene dine ligge i en skuff, da blir de lett skadet og blir sløve. Knivlisten/magneten er en oppbevaring som er skånsom mot knivseggen samtidig som du har mulighet til å holde orden på knivene dine. Med en knivlist på veggen får du god oversikt og kan alltid se samlingen din. Da kan du enkelt velge kniven du trenger.

En knivblokk er også utmerket oppbevaring. Disse finnes i mange forskjellige design og kan tilpasses din stil på kjøkkenet. Knivblokkene finnes i flere forskjellige størrelser avhengig av hvilke kniver du har.

RENGJØRING ER ALFA OG OMEGA

For at knivene dine skal fortsette å prestere på kjøkkenet, er rengjøring veldig viktig. Selv om det står på emballasjen at kniven tåler oppvaskmaskin, anbefales ikke dette. Ikke bare gir oppvaskmaskinen en ujevn rengjøring, eggen blir også sløv og den sliter på tre- og plasthåndtak. Kort oppsummert, knivene dine varer mye lenger hvis du vasker dem for hånd.

FAVORITTER VED OPPVASKBENKEN

Setter du også pris på kjøkkenkniver?

Les mer i vår store knivguide. Her botaniserer vi blant ulike typer kniver og materialer. Her kan du finne et hav med merker og vi fremhever de mest populære for å guide deg gjennom "jungelen".

Vi utdanner og gir tips, les videre ved å følge denne lenken.

Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker