Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 500 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Fordeler og ulemper

Det er selvfølgelig fordeler og ulemper ved de forskjellige brennstoffene. Kull tennes raskt opp og er lett å jobbe med. Den brenner vanligvis ved 400 grader. Kullgrill kan bli varmere enn briketter. Briketter kan være vanskelig å tenne opp, men til gjengjeld brenner de lenge og jevnt. Med briketter er varmen lett å kontrollere, der kull kan være betydelig vanskeligere. Trepellets er derimot enklest å styre, da det vanligvis forekommer en temperaturregulering. På den måten kan du få akkurat den temperaturen du ønsker. Samtidig er trepellets også lette å tenne opp og blir raskt varme og klare til bruk.

Ulempen med kull er at den er ustabil. Dette gjør at den brenner raskt ut, og det er mer støv og opprydning etterpå. Likeledes er ulempen med briketter at de bruker lenger tid på å bli varme. Samtidig er det også mye mer aske når du er ferdig med å grille. Ulempen med trepiller er mye røyk i begynnelsen, noe som gir maten en mer røykfylt smak. I tillegg må du også sørge for at trepelletsene du bruker, er godkjent for maten. Du kan nemlig ikke bruke

Hvilken type brennstoff?

Grillkul

Kort forbrenningstid
Gir høy varme
Rask opptenning

Kullgrill er i noen sammenhenger også kalt for trekull. Denne typen brennstoff er ideell når du skal grille pølser, biffer, fisk eller grønnsaker. Den passer for mindre typer råvarer, som ikke trenger grilles lenge om gangen. Du får også en lett røykfylt smak.

Trepellets

Raskt klar til bruk
Gir en god røykfylt smak
Oftest med temperaturregulering

Trepellets kan brukes til alle typer råvarer. Det ideelle med trepellets er at du får en skikkelig røykfylt smak, noe som gjør de perfekt for spareribs og lignende kjøtt. Det er også enkelt å få et perfekt resultat, da du enkelt kan regulere temperaturen med dette brennstoffet.

Briketter

Lang forbrenningstid
Gir jevn varme
Ideell for store matbiter

Briketter er den typen brennstoff som er ideell for roastbiff eller kanskje til og med juleand. Det er en type brennstoff som varer lenge, og er perfekt når du vil holde grillen i gang i lengre tid. Grillbriketter består av presset steinkull, trekull eller rester av kokosnøtter.

Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 22:00, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
21 98 88 40