Zanmai

Mcusta Zanmai kniver er laget i Seki City, som er det tradisjonelle hjertet innen japansk sverdproduksjon. Knivene er så tett på tradisjonelt japansk håndverk og moderne cutting egde teknikk som en kan komme. Mcusta er tross sin lille størrelse et verdensberømt knivmerke som i løpet av de siste 20 årene har blitt veldig populært. Lanseringen av Zanmai har blitt en stor suksess.

Uttrykket ZANMAI brukes i det japanske språket når en taler om noe som er litt luksus. Ordet i seg selv kommer fra sandskriften «Samadhi» som henviser til tilstanden en har når en oppnår full meditasjon. Vi lover at knivene lever opp til ordets betydning. Knivene er smidde og håndslipt av beste material. De er sylskarpe og holder skarpheten lenge.

Blant de ulike seriene så finner en for eksempel flaggskipet Zanmai Revolution som er en serie av fantastiske kniver med et veldig tynt blad, bladet er laget av tre lag stål med kjernestål av SPG2, et japansk pulverstål godt kjent for sin motstandskraft mot slitasje og rust. Hardheten er 61HRC med en fantastisk holdbar skarphet.