Kosta Boda

I hjertet av Smålandsskogene i Sverige har man siden 1742 produsert glass av meget høy kvalitet. Kosta Boda er i dag et av verdens ledende varemerker innen glass og glasskunst, og forbindes med sann passion. Deres unike følelse for farge og form er velkjent og blir ofte omtalt som modig og provoserende.
 
Kosta fikk sitt navn etter de to som etablerte selskapet, Koskull og Staël von Holstein, og er i dag Sveriges eldste glassverk i bruk. Glassverket ble plassert midt inne i Smålands dype skoger for å kunne forsyne både Stockholm og Karlskrona med glass. I 150 år produserte glassverket kun fint bruksglass, som drikkeglass, vinduer og buteljer. Bestillere var blant annet kongeligheter, adelsfamilier og rike handelsmenn som hadde råd til å kjøpe det dyre glasset. Glassverket holder fortsatt til på samme sted og er hjertet i virksomheten.
 
Kosta Bodas formgivere er blant de beste innen området, ikke bare i Sverige men i hele verden. Deres passion for håndverket har gitt oss mange fantastiske serier, som Friendship, Mine og Chateau.