Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 500 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Opplev mange muligheter med en ismaskin. Det kan virke som en morsom investering, men vil uten tvil bli en stor suksess når du merker de mange fordelene med maskinen. Hos Bakeren og Kokken finner du et bredt utvalg av alle de forskjellige modellene som finnes; uansett om du ønsker en med eller uten selvstendig kompressor.

Med en ismaskin har du alltid din favoritt-is i nærheten. Opplev alt fra kremet vaniljeis og myk sorbet til sunn nice-cream med veldig få ingredienser. Det kan være vanskelig å velge hvilken ismaskin man skal kjøpe, men med vår kjøpeguide kan du bli litt klokere på hva du skal tenke på.

Forskjellige modeller

Som utgangspunkt finnes det to former for ismaskiner; en uten kompressor og en med kompressor. Det er også det viktigste du skal tenke på, når du skal investere i en ismaskin. Det kan også være andre faktorer som spiller en rolle i forhold til hvilken modell du skal velge, som kapasitet, den ferdige mengden og lagingstid.

Ismaskin med kompressor
Denne typen ismaskin har et separat fryse element der isen fryser langsomt ved hjelp av maskinens kompressor. Så kan du starte med å lage all den isen du ønsker, når du vil. En ismaskin med kompressor er i den høyere prisklassen, men gir deg alle fordelene og lar deg lage bedre is enn de profesjonelle. Ulempen med disse modellene kan være størrelsen. Ettersom de har en kompressor innebygget blir de automatisk større. Så da bør man være sikker på at man har plass til den.

Ismaskin uten kompressor
Det billigere alternativet. Denne typen omtales også som en ismaskin med integrert fryseelement, som betyr at selve skålen er fryseelementet. Det betyr også at når du skal lage is med denne modellen, så må skålen være i fryseren i minst et døgn før den kan brukes. Det kan jo være en ulempe i og med at du ikke kan lage is med en gang du får lyst til deg - du må vite det minst et døgn i forveien. Dette er også relevant hvis man vil lage flere porsjoner. Denne modellen tar ikke mye plass på kjøkkenet så den er lett å pakke bort.

Kjøpsguide

Det er forskjellige faktorer som spiller inn når du skal velge en ismaskin. De behovene og kravene du bør tenke på, kan du finne svar på her.

Kapasiteten:. Jo større maskin, jo større ferdig mengde får du. De største maskinene kan lage opp til 1,7 liter is. 

Tilberedningstiden: Hvis du er veldig utålmodig kan det være en fordel å velge en ismaskin med kompressor, da de er mye raskere enn en uten. 

Med eller uten kompressor: Hvis du velger en maskine uten, skal du være oppmerksom på at det tar lengre tid, da den må ha ligget i fryseren i minimum et døgn på forhånd. Velger du en maskine med kompressor, kan du raskere få slukket ditt sug på is - den fryser under røring, hvilket også gir en perfekt konsistens. 

Design: Designet har ofte noe med størrelsen å gjøre, og her bør du tenke på om den skal være med eller uten kompressor. De fleste maskiner fås i et enkelt design, som passer inn i alle hjem.

Merket: Et merke som Nemox er italiensk og har spesialisert seg på ismaskiner. Sage er utstyret med en rekke innovative funksjoner. DeLonghi har tradisjon for ismaskiner og er elsket av forbrukerne. Wilfa leverer ismaskiner hvor du får mye for pengene. Merket vil alltid være en smakssak og noen velger også ismaskin ut fra merket på det de allerede har på kjøkkenet. 

Fordeler med ismaskin

Lav bedre is: Smak forskjellen og opplev en enda mer kremet hjemmelaget is. Det at den rører mens den fryses gjør ikke bare prosessen lettere, men gir deg også et bedre resultat.

Smakfull is uten krystaller: Det er enkelt å lage is med en ismaskin, da den lett sørger for å blande ingrediensene sammen. Samtidig med dette blir den kjølt ned. Blandings prosessen har til hensikt å trekke luft inn i ismassen, mens den samtidig sørger for at den ikke krystalliseres.

Sammensett dine egne varianter: Du kan styre helt selv hvilken smak du vil ha og ønsker å prøve. Man kan nyte sin favoritt når man vil. Så slipper man også risikoen for at butikken er utsolgt for din favoritt.

Et sunnere alternativ: Når du selv står for ingredienslisten, kan du med fordel også lage en sunnere versjon. Det vil sikkert være smaksforskjell og noen foretrekker kanskje fløteisen - mens andre er for det sunnere alternativet. Du kan f.eks. prøve deg på en hjemmelaget is uten melk, sukker, gluten eller andre tilsetningsstoffer etter dine preferanser.

Alternativer

En ny spiller på markedet innenfor ismaskiner er Yonanas. Denne type maskin vil man vel egentlig kalle en sorbetmaskin, da ingrediensene er frossen frukt. Det behøves ikke å tilsettes noe annet enn dette så man kan være helt uten smaksforsterkere og tilsetningsstoffer. Hvis man vil tilsette litt ekstra kan man drysse litt mørk sjokolade over isen når den er ferdig. Maskinen er enkel å bruke og krever ikke mye. 

Det kan også være at du synes en ismaskin er for mye å investere i så kan det være en annen løsning. Hvis du har en kjøkkenmaskin er det mange modeller som du kan tilkjøpe en ismaskin som tilbehør. Hvis du har en kjøkkenmaskin fra KitchenAid, Kenwood eller Smeg så kan du tilkjøpe en skål med fryseelement i. 

Tilbehørsdelen fungerer akkurat som en ismaskin uten kompressor. Derfor er du nødt til å ha skålen i fryseren i minst 24 timer før du kan lage isen. Ellers er det bare vispene på kjøkkenmaskinen som sørger for å blande isen godt rundt, så du kan nyte din velsmakende favorittis. 

Inspirasjon

Det er uten tvil en smakssak hvilken is som er den beste. Noen foretrekker fløteis, andre saftis og en tredje foretrekker sorbet. Derfor finnes mange eksempel på hvilken man skal velge og det er uden tvil masser av informasjon å finne på nettet. Vi har en fin oppskrift her, som du kan prøve deg på, hvis du mangler inspirasjon. Se også bloggen for flere oppskrifter lige her

Sommerlig rabarbra is

Finnes det noe som er mer sommerlig enn rabarbara? I denne super gode isen skaper rabarbaraen den ultimate sommer sukksess.

Dette skal du bruke:

  • 250 g rabarbara, eller to stilker
  • 4 dl melk, fettfattig maks. 3 %
  • 4 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • ½ dl vann
  • 3 dl sukker
  • 6 eggeplommer

Sånn gjør du:

  1. Start med å skylle stilkene og skjær dem i mindre skiver. Hell dem heretter i en kasserolle sammen med 1 dl sukker og vannet. La det koke i ca 5 minutter til rabarbaraene er myke.
  2. Skrap vaniljefrøene fra stangen og legg det i en kasserolle sammen med melk og kremfløte. Kok det opp og fjern fra varmen.
  3. Visp eggeplommer og 2 dl sukker til det blir luftig. Hell blandingen med melk over eggeplommerne i en tynn stråle, mens du visper. Når det er vispet sammen helles det tilbake i kasserollen og varmes opp. Visp underveis. Når den begynner å bli tykk fjernes den fra varmen. Det skal ikke begynne å koke. 
  4. Hell deretter blandingen i en skål og sett den på kjøl. Du oppnår et enda bedre resultat hvis du lar den stå over natten. Hell blandingen gjennom en sil innen du heller det over rabarbra massen. Hell alt i ismaskinen og sett den i gang. Når konsistensen er kremete og god, er den ferdig. Stell den gjerne i fryseren et par timer før den skal nytes.
Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Les alle dine fordeler
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 16:oo, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
21 98 88 40