Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 500 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

 

Grilling innebærer mer enn å bare lage mat på en rist. Det handler mye om å skape smaker som ellers er vanskelige å skape ellers. Røyksmak for eksempel. Ekte røyksmak kan ikke lures fram ved hjelp av for eksempel krydder. Det finnes mange forskjellige metoder for å røyke mat hjemme og utendørs. Hos Bakeren og Kokken har vi alt du trenger for å røyke mat hjemme. Det er fantastisk å røyke sin egne, nyfangede fisk. Vi har både elektriske og manuelle røykere i sortimentet vårt. Vi har også griller med innebygde røykefunksjoner som for eksempel Big Green Egg eller Landmann. Vi har også smarte røykekar og elrøykere fra Muurikka. Maksimer sommerens grillsesong ved å inkludere røyking i prosessen! Det ene utelukker ikke det andre, og man kan lett tilpasse hvor mye røyksmak man vil ha. Det morsomste med å røyke mat selv, er at man selv kan velge hvilket røykspon som skal brukes for rett smak. Forskjellige røykspon passer til forskjellige råvarer. Hos Bakeren og Kokken kan du enkelt og greit kjøpe billig røykspon online!

RØKT PÅ ULIKE MÅTER

Den store utendørsrøkten

- for den seriøse grillkokken

En stor utendørsrøkt gir deg temperaturkontroll, store matlagingsyter og mange variasjonsmuligheter for å få en perfekt røkt smak. Vertikalrøkten fra Broil King for gass gir deg totalt 70 cm røktyte og er utrustet med fire flyttbare 5 mm røktgaller i rustfritt stål, 1 multiholder, 16 hengekroker, Roto-Draft ventiler, Deluxe Accu-temp termometer samt Sure-Lite elektronisk tennesystem. Den er en drøm har har gått i oppfyllelse. Noe en hver seriøs grillkokk må ha.

Den smidige lille elrøkten

- for den som liker åvære rask og effektiv.

Den elektriske røktovnen fra Muurikka kommer nå i en nyere og mer mangsidig pro-versjon. Røktovnen er lett å bruke og blir raskt klar, sånn at du kan få røkt mat med hjelp av trepellets eller bruke den som en helt vanlig grill. Du kan lett justere temperaturen, takket være den stegvise innstillingen som gjør den helt perfekt til mange forskjellige type retter som f.eks fisk, kjøtt og grønnsaker.Muurikka tilbyr også røykspon i flere ulike smaker: eple, kirsebær, eik, bøk, cognac, whisky og brandy.

Detaljerøkten

- for den som liker å eksperimentere

Røktpistolen fra Sage gir deg mulighet til å tilsette en lekker røkt smak til dine retter, drinker og snacks. Røktpistolen lager en kald røyk som kan brukes til alle typer av varer og væsker. Nå oppnår du en god grillsmak uten å måtte tenne grillen.For deg som liker om det enkle, finnes det også en røktgryte fra Zwilling. Du fyller gryten med bøketrespon og dine ingredienser og det er alt du trenger å gjøre! Det tettsittende lokket hindrer at røyken siver ut fra røktgryten og den fungerer på alle typer av heller, også induksjon.

Tips og informasjon om røyking av mat

  1. Ikke bruk produkter som er saltet med saltplugg, til røyking, for de inneholder for mye væske.
  2. Trefliser fra eik og alm gir en mild røykesmak, mens bjørk og bøk er litt sterkere. Trefliser fra bartrær bør ikke brukes, for de kan inneholde harpiks.
  3. Prøv å røyke grønnsaker. Poteter og rotgrønnsaker er svært godt egnet, men husk å koke dem først.
  4. Fet fisk som laks, sild og makrell er vanligvis bedre enn mager fisk som torsk og flyndre.
  5. Prøv å røyke en god raps- eller olivenolje. Bruk dette som marinade til salater eller til en god, hjemmelaget majones.
  6. Tilsett friske urter som timian, rosmarin eller salvie i flisblandingen for å gi en ekstra utsøkt smak under røykingen.
  7. De fleste matsortene blir bedre hvis de saltes først – særlig fisk. Legg fisken i saltlake, eller salt den med grovsalt - la den avkjøles. Skyll av saltet og tørk med et papirhåndkle.
  8. Den beste måten å absorbere røykesmaken er når maten som skal røykes, er helt tørr på overflaten. Derfor må du alltid tørke grundig av maten med et rent kjøkkenhåndkle eller før videre tilberedning i ovnen.
  9. Prøv å tilsette litt tørkede urter og sukker eller brunsukker under saltingen – det gir en fyldigere smak på den ferdige retten. Du kan også tilsette litt brunsukker i treflisene for å få en dypere smak.
  10. La maten tine helt før du bruker den i røykovnen.
  11. Tørk alltid godt av fisken med et papirhåndkle eller lignende før du tilsetter andre ingredienser eller legger fisken i røykovnen.
Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 22:00, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
21 98 88 40