Grilling innebærer mer enn å bare lage mat på en rist. Det handler mye om å skape smaker som ellers er vanskelige å skape ellers. Røyksmak for eksempel. Ekte røyksmak kan ikke lures fram ved hjelp av for eksempel krydder. Det finnes mange forskjellige metoder for å røyke mat hjemme og utendørs. Hos Bakeren og Kokken har vi alt du trenger for å røyke mat hjemme. Det er fantastisk å røyke sin egne, nyfangede fisk. Vi har både elektriske og manuelle røykere i sortimentet vårt. Vi har også griller med innebygde røykefunksjoner som for eksempel Big Green Egg eller Landmann. Vi har også smarte røykekar og elrøykere fra Muurikka. Maksimer sommerens grillsesong ved å inkludere røyking i prosessen! Det ene utelukker ikke det andre, og man kan lett tilpasse hvor mye røyksmak man vil ha. Det morsomste med å røyke mat selv, er at man selv kan velge hvilket røykspon som skal brukes for rett smak. Forskjellige røykspon passer til forskjellige råvarer. Hos Bakeren og Kokken kan du enkelt og greit kjøpe billig røykspon online!
- for den seriøse grillkokken
En stor utendørsrøkt gir deg temperaturkontroll, store matlagingsyter og mange variasjonsmuligheter for å få en perfekt røkt smak. Vertikalrøkten fra Broil King for gass gir deg totalt 70 cm røktyte og er utrustet med fire flyttbare 5 mm røktgaller i rustfritt stål, 1 multiholder, 16 hengekroker, Roto-Draft ventiler, Deluxe Accu-temp termometer samt Sure-Lite elektronisk tennesystem. Den er en drøm har har gått i oppfyllelse. Noe en hver seriøs grillkokk må ha.
- for den som liker åvære rask og effektiv.
Den elektriske røktovnen fra Muurikka kommer nå i en nyere og mer mangsidig pro-versjon. Røktovnen er lett å bruke og blir raskt klar, sånn at du kan få røkt mat med hjelp av trepellets eller bruke den som en helt vanlig grill. Du kan lett justere temperaturen, takket være den stegvise innstillingen som gjør den helt perfekt til mange forskjellige type retter som f.eks fisk, kjøtt og grønnsaker.Muurikka tilbyr også røykspon i flere ulike smaker: eple, kirsebær, eik, bøk, cognac, whisky og brandy.
- for den som liker å eksperimentere
Røktpistolen fra Sage gir deg mulighet til å tilsette en lekker røkt smak til dine retter, drinker og snacks. Røktpistolen lager en kald røyk som kan brukes til alle typer av varer og væsker. Nå oppnår du en god grillsmak uten å måtte tenne grillen.For deg som liker om det enkle, finnes det også en røktgryte fra Zwilling. Du fyller gryten med bøketrespon og dine ingredienser og det er alt du trenger å gjøre! Det tettsittende lokket hindrer at røyken siver ut fra røktgryten og den fungerer på alle typer av heller, også induksjon.
Kaldrøyking betyr at dine ingredienser (f.eks. kjøtt, fisk og ost) røykes ved lav temperatur i en uopplyst grill.
Røykstøvet brenner sakte og danner en røyk som lett ledes i riktig retning ved hjelp av en luftpumpe.
Det praktiske røykeskapet er utstyrt med kroker og lufteventiler, som sørger for å fjerne fukt. Skapet har fire grillrister i rustfritt stål. Men, for å kunne kaldrøyke i kaldrøykeskapet ditt, trenger du også en røykegenerator for å kunne produsere røyken. Vanskelig å velge? Her er fordelene med de forskjellige modellene:
Enkel å håndtere og praktisk elrøyker! Du har muligheten til å røyke maten din på 4 forskjellige nivåer og henge dem i innertaket. Designet er upåklagelig og kvaliteten er på topp, denne elektriske røyken vil garantert gjøre hverdagen morsommere!
Denne innovative elrøyken er en garantert booster som ikke vil etterlate noen skuffet. En perfekt kjøkkendings for deg som brenner for matlaging og som gjerne vil prøver noe nytt. Du vil fort merke at din hjemmerøkte laksen er vanskelig å slå!
Ta steget inn i en spennende, ny verden av smaksopplevelser med Webers minste modell av Smokey Mountain Cooker™. Den kompakte og praktiske røyk- og dampgrillen gjør det enkelt for nybegynnere å komme i gang med røyking – og er du erfaren vil du sette pris på muligheten til å ta med grillen på utflukter.
Røyken er tilgjengelig i tre forskjellige størrelser:
Med en røykboks kan du røyke i gassgrillen din! Du bruker den ved først å fylle den med røykflis, og
deretter legge den enten på grillristen eller på grillens varmefordelingsplater. Når boksen varmes opp,
dannes det raskt røyk, noe som gir maten en utsøkt røyksmak. Du kan eksperimentere med smakene
ved å bruke forskjellige typer røykflis, for å finne din egen perfekte røyksmaken.
Røykespon eller røykflis er mindre trebiter som grovhakkes. Flisen brukes normalt til korttidstilberedning
og kan brukes direkte på de brennende brikettene, legges direkte på grillristen eller legges i en røykboks.
Til 10-20 minutters røyking er det nok med et par håndfuller røykflis.
Røykflis fra Mustang gir maten en lekker, men mild røyksmak, samtidig som den har en hint av fruktighet og sødme. Røykflisen egner seg utmerket til svinekjøtt, fisk og fjærfe.
Gi maten din en lekker røyksmak ved hjelp av røyksponen fra Mustang. Innholdet består av finfordelt, jevn og barket orspon, perfekt til kaldrøkt fisk eller kjøtt.
Med denne herlige røyksponen fra Mustang tilfører du smidig en røykfylt, mild smak til maten. Eikesponen egner seg utmerket til alle typer røyking og grilling, og dette produktet er spesielt utviklet for bruk med en kaldgenerator.