Helt siden samuraiens tid har de skarpeste knivene kommet fra Japan. Satake har sin opprinnelse fra den gamle japanske tradisjonen med Damaskus-sverd og kniver. Damaskusstål blir smidd på samme måte som et samuraisverd - flere lag av metall blir brettet og hamret sammen om og om igjen, noe som gir bladet sitt unike og vakre mønster.
I 1994 begynte Satake å lage produkter for det nordiske markedet med produksjonen i Satake Cutlery-fabrikken i Seki City, Japan. Satake startet først med to forskjellige knivserier - Novac og Houcho. Begge er fremdeles tilgjengelige i sortimentet, men med årene har de også fått et mye større utvalg av stålkniver og andre kjøkkenredskaper som steke- og kokekar, utensilier, slipestein, støpejernsgryter, bordgriller og mye mer. Produksjonen skjer fortsatt ved fabrikken i Seki City, men Satake har nå også fabrikker i flere land både i Asia og Europa.
Satakes inspirerende og vakre produkter er alle designet med den japanske tradisjonen i tankene, tilpasset det nordiske kjøkkenet.
Designet på kniven er ikke bare estetiskt tilltalende, den fyller også funksjonen at eksempelvis poteter eller lignende ikke fester seg på bladet.
Blad: Håndbanket av 5 lager AUS10-stål • Hardhet: 60-61 HRC • Håndtak: Vril fra blandt annet lerk, ferskentre, lønn & kemfer
Yten på kniven er ujevn, vilket ikke bare er enestående design, har også en mening. Det er den som motvirker vakuumet mellom kniv och råvare som innebærer at bladet med enkelhet skjærer gjennom alt.
Blad: grovt hamret av 67 lager VG-10-stål, prosessert åtte ganger • Hardhet: ca 58 HRC • Håndtak: Brent tre
Ordet houcho Betyr kniv på japansk. Om du tar vare på din houcho-kniv på riktig måte kan du ha den et helt liv! Den ligger lett i hånden, med et funksjonelt skafte och en knivskarp kant.
Blad: Hi Carbon Steel • Slipevinkel: 15 grader • Håndtak: magnoliatre
Med kniver fra Satake Kaizen får du førsteklasses kvalitetskniver fra knivenes hovedstad Seki City i Japan. Du får et ergonomisk grep, en estetisk form og høykvalitets blader.
Blad: tynne damaskblader i 67 lag - 66 lag supportstål • Håndtak: Gammelt oliventre
Lettvekts støpejernspanner har et Honeycomb Whitford Xylan-belegg, som er et patentert non-stick-belegg. Den ruglete overflaten forhindrer maten fra å feste seg til pannen. Stekepannen kombinerer de enestående egenskapene til en støpejernspanne med fordelene ved non-stick-belegg.
Denne hamrede karbonstålpannen er en investering som varer livet ut hvis du tar vare på den ordentlig. Den er forbehandlet og trenger ikke å brennes inn, så du kan begynne å bruke den umiddelbart. Karbonstål er et godt valg fordi det tåler høye temperaturer, fungerer på alle varmekilder og gir en skikkelig fin stekeskorpe.
En støpejernspanne har mange fordeler og vil vare livet ut hvis du tar vare på den ordentlig. Denne varianten fra Satake er matt emaljert, noe som gir et utrolig stekeresultat og gjør pannen enkel å bruke og rengjøre. Pannen tåler oppvaskmiddel, ruster ikke, fungerer på alle varmekilder og tåler høye temperaturer.
Helt siden samuraisverdets tid, har de skarpeste knivene kommet fra Japan. I Satakes sortiment finner du Houcho, No Vac, Damaskus, og noen kjøkkenredskaper.
Houcho er en fantastisk kniv med håndtak av magnoliatre. No Vac blir bestandig en testvinner. Hullene og opphøyningene gjør at det som skal skives og hakkes ikke suger seg fast på bladet.
Damaskus smis på samme måte som et samuraisverd. Lag på lag brettes sammen og bankes ut 62 ganger, og skaper knivens karakteristiske årer på bladet.