Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

MER ENN BARE EN PEPPERKVERNER

Zassenhaus – kvalitet siden 1867

Zassenhaus keramiske kvernverk er hardere enn stål, noe som gjør at kvernen er nærmest uslitelig, tar du vare på kvernen vil den holde livet ut. Alle kverner fra Zassenhaus har det keramiske kvernverket CeraPlus. Det eneste materialet som er hardere enn keramikk er diamant. På grunn av det uslitelige materialet, tilbyr Zassenhaus 25 års garanti på kvernverket sitt med stolthet. Keramikk ruster heller ikke, så du kan uten problemer krydre en varm gryte uten at kvernverket tar skade (vær dog nøye med å tørke av treet som er mer følsomt for fukt).

Kvernverket på kvernene er enkle å justere og i motsetning til de fleste andre konstruksjoner står innstillingen på plass uansett hvor mye du kverner. Grovmalt pepper til en krydrete steik, eller finmalt til en saus eller suppen er enkelt å få til, du kan uten vanskeligheter velge den perfekte kornstørrelse selv.

Bruk kvernen

  1. Fyll på - Skru av knappen, ta av overdelen på kvernen og fyll på med tørt krydder. Mykere krydder (grønnpepper og rosépepper) kan gjøre at kvernverket låser seg fast, bland gjerne med tørrere krydder. Unngå også havsalt.
  2. Bruk - Vri det trinnløse kvernverket til ønsket kornstørrelse og krydre på!
  3. Om du får behov for å vaske kvernen – hell i tørt ukokt ris i kvernet. Vri rundt noen ganger så vil riset ta bort eventuelt fett som har festet seg. Når du har helt ut risen er den klar for fylles opp med nye krydre!

Psst! Visste du at det Svenske Kokkelandslaget bruker Zassenhaus?

Produksjon

20 år etter at bedriften ble grunnlagt begynte Zassenhaus å produsere kaffekverner, og i 1904 startet de med pepperkvernproduksjonen som ble utvidet med tretilbehør på midten av 20-tallet. I dag tar de hånd av hele prosessen fra å tørke treet, som tar 25 timer, til utskjæring av kvernene. I år 2000 lanserte Zassenhaus sitt egendesignede og patenterte kvernverk produsert av tysk høykvalitets keramikk, CeraPlus. De brukte det originale kvernverket i stål som mal for å lage et enda sterkere kvernverk i keramikk, hvor en enda større presisjon i kverningen ble oppnådd. De er så sterke at man kan kverne grus med dem (selv om det er noe Zassenhaus ikke anbefaler).

For å kunne støpe keramikk blandes den med 15 % plast, uten det kan den ikke formes. Plasten forsvinner ved forbrenningen og kvernverket krymper dermed 18 % i diameter. Ovnen varmes langsomt opp til 1650 grader. Totalt tar forbrenningen tre dager – først en ovn som sakte varmes opp fra 150 til 350 grader. Da forsvinner plasten, kun 0,3 % er igjen. Neste ovn varmes opp til 600 grader og den siste ovnen varmes opp til 1650 grader. Det er viktig at nedkjølingen går langsomt, det samme gjelder oppvarmingen. 2 % av all produksjon blir ødelagt, tross forsiktigheten. Dersom man sammenligner med billigere kvernverk (som kan se like ut utseendemessig) bør man spørre seg om hvordan keramikken er, hvor spisse tennene i kvernverket er og hvor hardt og holdbart kvernverket er etter forbrenningen.

zassenhaus.png

Zassenhaus - kjøkkenutstyr i tysk kvalitet

Zassenhaus har helt siden 1867 forhøyd smaken på ulike matretter på tallerkener, fat og kopper.
Men det er først og fremst firmaets utrolige høykvalitative kverner som har tatt dem dit hvor de er i dag - en av verdens største og mest respekterte produsenter av forskjellige krydderkverner, blant annet. Deres sortiment inneholder både salt-, pepper- og kaffekverner.
 
Det som skilller Zassenhaus sine krydderkverner fra andre på markedet er først og fremst deres keramiske kvernverk som egentlig skulle klare å kverne sten. Keramikken i kvernverket er hardere enn både sten og stål, noe som nesten gjør dem uutslitelige. Den 25 år lange garantien på kvernverket forteller litt om hvor uutslitelige de er. 
 
Kjøp dine krydderkverner fra Zassenhaus online hos Bakeren og Kokken til gode priser og med en alltid like høy service. I tillegg til alle deres krydderkverner har vi også skjærebrett i vårt Zassenhaus-sortiment.
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.