Zassenhaus keramiske kvernverk er hardere enn stål, noe som gjør at kvernen er nærmest uslitelig, tar du vare på kvernen vil den holde livet ut. Alle kverner fra Zassenhaus har det keramiske kvernverket CeraPlus. Det eneste materialet som er hardere enn keramikk er diamant. På grunn av det uslitelige materialet, tilbyr Zassenhaus 25 års garanti på kvernverket sitt med stolthet. Keramikk ruster heller ikke, så du kan uten problemer krydre en varm gryte uten at kvernverket tar skade (vær dog nøye med å tørke av treet som er mer følsomt for fukt).
Kvernverket på kvernene er enkle å justere og i motsetning til de fleste andre konstruksjoner står innstillingen på plass uansett hvor mye du kverner. Grovmalt pepper til en krydrete steik, eller finmalt til en saus eller suppen er enkelt å få til, du kan uten vanskeligheter velge den perfekte kornstørrelse selv.
Bruk kvernen
Psst! Visste du at det Svenske Kokkelandslaget bruker Zassenhaus?
20 år etter at bedriften ble grunnlagt begynte Zassenhaus å produsere kaffekverner, og i 1904 startet de med pepperkvernproduksjonen som ble utvidet med tretilbehør på midten av 20-tallet. I dag tar de hånd av hele prosessen fra å tørke treet, som tar 25 timer, til utskjæring av kvernene. I år 2000 lanserte Zassenhaus sitt egendesignede og patenterte kvernverk produsert av tysk høykvalitets keramikk, CeraPlus. De brukte det originale kvernverket i stål som mal for å lage et enda sterkere kvernverk i keramikk, hvor en enda større presisjon i kverningen ble oppnådd. De er så sterke at man kan kverne grus med dem (selv om det er noe Zassenhaus ikke anbefaler).
For å kunne støpe keramikk blandes den med 15 % plast, uten det kan den ikke formes. Plasten forsvinner ved forbrenningen og kvernverket krymper dermed 18 % i diameter. Ovnen varmes langsomt opp til 1650 grader. Totalt tar forbrenningen tre dager – først en ovn som sakte varmes opp fra 150 til 350 grader. Da forsvinner plasten, kun 0,3 % er igjen. Neste ovn varmes opp til 600 grader og den siste ovnen varmes opp til 1650 grader. Det er viktig at nedkjølingen går langsomt, det samme gjelder oppvarmingen. 2 % av all produksjon blir ødelagt, tross forsiktigheten. Dersom man sammenligner med billigere kvernverk (som kan se like ut utseendemessig) bør man spørre seg om hvordan keramikken er, hvor spisse tennene i kvernverket er og hvor hardt og holdbart kvernverket er etter forbrenningen.