Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 500 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Fordeler med en sous vide

Mørt kjøtt, mer smak og vedvarende temperaturer - tre av de viktigste fordelene med sous vide. Det er en grunn til at mange velger sous vide når man skal skjemme bort familien eller vennene med en velsmakende middag. Samtidig er det enklere enn du tror. Selv om du er nybegynner vil resultatet bli fantastisk. Så har du alltid mulighet til å utforske mulighetene og bli en enda bedre kokk hjemme.

Mørt kjøtt er det første man tenker på med en sous vide. Ingen vil spise tørt kjøtt med en konsistens av gummi. Her kan sous vide være en redning da den kan forvandle selv et seigt stykke kjøtt, til et mørt stykke kjøtt. Det skjer takket være den konstante temperaturen.

Mer smak kommer ofte frem når man lager maten under vakuum. Råvarene får lov til å ligge i marinaden og sine egne safter. Det gir en langt mer intens smak. Da er det ikke så vanskelig å få velsmakende retter. Spesielt ikke når en vakuumpakning gjør all jobben for deg.

Vedvarende temperaturer er nøkkelordet til sous vide. Uansett om du har en skål eller en stav så sørger den for å holde på den konstante temperaturen. Det sikrer et ensartet resultat uansett hva du lager. Hvis du ønsker en medium steak så kan du være sikker på, at det er det du får.

Kjøpsguide

Temperatur innstillinger: Det varierer fra modell til modell. Som utgangspunkt kan de fleste modellene komme opp til 90-100 grader. Høyere grader er ikke nødvendig når man lager mat med sous vide. Forskjellen kan ofte være i hvor lav temperatur de kan klare. Noen starter fra 0 grader og andre starter rundt 40 grader. Så lenge du kan velge mellom 40-90 grader som minimum har du hva du trenger.

Kapasitet: Vannkapasiteten varierer veldig alt etter som om du velger et sous vide kar eller stav. Staven setter færre begrensninger, men derimot krever den også at du har en gryte eller et kar som er stort nok. Kapasiteten ved en sous vide stav ligger som regel rundt 20-30 liter. Med et sous vide kar ligger kapasiteten normalt rundt 6-10 liter.

Timerfunksjon: Jo lenger tid, jo bedre. Koke/steke tiden er forskjellig alt ettersom hva det er du lager. Noen kjøttbiter trenger lang tid, mens grønnsaker kanskje ikke trenger så lang tid. For å utvide mulighetene dine med sous vide bør du sjekke timerfunksjonen og hva den kan stilles inn til.

Wi-Fi: Ikke alle modellene er utstyrt med en wi-fi funksjon og det er ikke en nødvendighet heller. Det kan være en fordel å velge en modell med wi-fi hvis du vil kunne holde øye med prosessen selv om du ikke er hjemme. Da er det bare å koble den til wi-fi og appen på din smartphone, så kan du enkelt og greit følge med.


Sous Vide kar eller stav?

Når man skal investere i en sous vide deler man det normalt i kar og staver. Det er ikke noe som gir bedre resultater enn det andre i forhold til om du velger stav eller kar. Du kan bli klokere på de to ulike formene av sous vide her:

Sous vide stav: Du kan få større fleksibilitet med en sous vide stav fordi den klarer større mengde med vann. Samtidig tar den ikke så stor plass. Sous vide staven fungerer på den måten at du må bruke en stor gryte eller kar. Her setter du staven fast på kanten også er den klar til å varme opp vannet til den ønskede temperaturen. Bli klokere på sous vide staven her: Sous vide stav

Sous vide kar: Selv om størrelsen oftest er fast på et sous vide kar, skal man ikke glemme at man ikke kan endre størrelsen. Karet har som regel kapasitet til å lage mer enn en stek. Derfor passer et kar godt til en helt vanlig husholdning. Samtidig er det lokk på så vannet ikke fordamper så fort under koking. Karet fylles med vann og varmes opp til den ønskede temperaturen. Etter det er det bare å ha i ønsket mat å sette i gang å koke det. Helt til slutt kommer det også an på hva du foretrekker å jobbe med. Hvilke funksjoner du setter høyest når du skal velge din sous vide maskin.

Les vår sous vide test og bli klokere på de forskjellige modellene: Sous vide test


Vakuumpakkeren – Sous Videns beste venn.

Vakuum har lenge blitt brukt som forpakningsmetode innenfor matindustrien. Prinsippet er enkel: Luft suges ur en spesiell pose eller et spesielt kar som tettes direkte. Maten pakkes i tette poser som du legger opp i kar sammen med din Sous Vide!

⯈ TIL ALLE VAKUUMPAKKERE


Inspirasjon

Det første som kommer til en er mørt kjøtt - og det er også noe man må gi seg inn i. Resultatet er ikke mindre enn fantastisk. Men du kan også lage mange andre råvarer med sous vide og oppnå et like godt resultat, som med det møre kjøttet. Finn inspirasjon til deilige sous vide oppskrifter her: Sous vide oppskrifter

IMPONERE PÅ KJØKKENET MED SOUS VIDE!

Perfekt resultat – hver gang

Hemmeligheten bak det perfekte resultatet er at en sous vide-koker tilbereder maten ved akkurat riktig temperatur. Glem vanskelige tilberedninger i en ovn med ujevn varme eller en kullsvart stekeoverflate fra en glovarm stekepanne. Hvis du for eksempel vil lage en medium rare biff stiller du inn din sous vide-koker på 53 grader, fester den på kasserollen, legger ned det vakuumpakkede kjøttet og lar tiden gjøre jobben. 
 
Tiden for tilberedning blir noe lenger enn ved tradisjonell matlaging men resultatet er verd å vente på. Råvarene bevarer både næringsstoffer og smak på en helt annen måte – kjøtt og fisk blir mye mørere og grønnsakene blir svært spenstige og beholder sin delikate farge. Og fordi tilberedningen passer seg selv kan du samtidig lage en herlig salat og saus til maten.
 

Hvordan lager jeg sous vide?

For å lage sous vide trenger du en sous vide-koker, en vakuumpakker og en stor kasserolle. Råvarene skal vakuumpakkes for å beskyttes mot vannet og fordi det hjelper til å bevare den naturlige smaken. Begynn med å vakuumpakke råvaren, for eksempel en biff og litt olivenolje. Sett deretter din sous vide-koker i kasserollen og still inn riktig temperatur. Legg deretter biffen i kasserollen og vent til vannet har riktig temperatur. Ta tiden fra når kokeren viser riktig temperatur.  
 
Du bør være oppmerksom på at alt ikke får den stekeoverflaten som du er vant til når du tilbereder for eksempel kjøtt sous vide. Derfor må man raskt bryne kjøttet etter tilberedningen for å få en bedre smak på stekeflaten. Dette kan du gjøre på grillen eller raskt i en stekepanne – husk at kjøttet er ferdig og kun trenger en stekeoverflate! 

Hva kan jeg tilberede med min sous vide?

Her er det bare fantasien som setter grenser! Du kan eksperimentere med alt fra ananas til egg og det er vel det som er litt av sjarmen, å prøve seg frem til nye smaksopplevelser og kombinasjoner!  
 
Men hvis du er nybegynner er det et tips å begynne med å tilberede kylling, fisk eller kjøtt. Det er kjempeenkelt å lykkes og vi tror at du vil bli imponert hver gang. Når du har lært deg å tilberede kjøtt og fisk er det tid for å eksperimentere med grønnsaker – prøv å lage en supersprø grønnkål eller pickle sesongens primører. Til dessert lager du en uslåelig  Pot de Cremé. Vi lover, du vil elske hvert sekund på kjøkkenet med en sous vide-koker!
Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Les alle dine fordeler
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 16:oo, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
21 98 88 40