Hver Shun-kniv får sin unike og individuelle karakter ved å foredle den naturlige skjønnheten hos damaskmønsteret. Derfor er hver Shun-kniv merkbar og unik - et kunstverk kombinert av håndverk, teknologi og design. Teknologien for å lage de fineste kokkeknivene, som er inspirert av den mesterlige kunsten til Samurai-sverd, gjør det mulig å forme Shun-seriens knivblad også som vestlige kniver.
En av de mest omfattende damaskstål seriene over hele verden, og er høyt verdsatt av profesjonelle kokker i toppklassen så vel som ambisiøse hobbykokker. Det konvekse bladet, sammen med den manuelle slipingen av hver Shun-kniv, gir en enestående skarphet som gjør at kniven kan skjære i selv de hardeste materialene. Denne skarpheten, sammen med den godt balanserte vekten, gjør deg uslitelig. Håndtaket er laget av finlaminert Pakka-tre som er ergonomisk utformet. Håndtakets tverrsnitt viser den tradisjonelle japanske "kastanje" -formen som sitter perfekt i hånden.
Overflaten på knivene hamres for hånd, noe som i Japan kalles Tsuchime, og den gir både tidløs estetikk sammen med den ultimate skarpheten. Bladene har en solid kjerne av VG-MAX stål med en hardhet på 61 ± 1 HRC. Håndtaket i brunt valnøtt har en ergonomisk utforming og passer både til venstre og høyre hånd.
WASABI er en knivserie som antyder en japansk estetikk basert på Zen-buddhisme. Disse knivene har blad i rustfritt polert stål, med en hardhet på 58 +/- 1 og sorte håndtak. I motsetning til det tradisjonelle japanske tre-håndtaket, er det svarte håndtaket ikke satt inn, men omfavner bladet helt. Dermed er bladet tett knyttet med håndtaket, slik at smuss og bakterier ikke kan vokse i eventuelle åpninger eller hulrom.
Mote, teknikk, media - hva det nå måtte være, så ligger Japan alltid et skritt foran. Og det som er under utvikling akkurat nå, finner du helt sikkert allerede i Tokyo.
Ta japanske kniver for eksempel. Først nå, etter en flere tusen år lang tradisjon i Japan, blir de etterspurt av resten av verden. Blandingen av harmoni, minimalisme og kvalitet ser ut til å være den perfekte blandingen for en kniv.
Siden 1908 har Kai produsert kniver i Japan, og akkurat som mange andre kniver begynte deres produksjon i Seki; knivenes hovedstad. Tekniske innovasjoner, funksjonalitet og et vågalt design bidrar til Kai-knivenes herlige følelse og perfekte balanse!