Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

En stekepanne i karbonstål varer i generasjoner! Stekepannene fra Kockums Jernverk lages i Anderstorp av 100 % svensk karbonstål og er helt giftfrie.
De leveres ferdig innbrent med vegetabilske oljer, slik at du kan bruke den med en gang uten å måtte gjøre en egen innbrenningsprosess.
Mange kokker velger stekepanner i karbonstål ettersom materialet er så holdbart og enkelt å jobbe med i kjøkkenet, samtidig som det gir
råvarene en optimal stekeskorpe. Stekepannene i karbonstål fra Kockums Jernverk kan brukes på ulike typer av varmekilder, i ovn og over åpen ild.

Stekepanne, karbonstål / rustfritt stål, Ø 28 cm

I samarbeid med Designstudio Amsell Berling har Kockums Jernverk laget en lettere stekepanne i karbonstål med et ergonomisk utformet håndtak som kombinerer funksjonalitet og estetikk. Håndtakets brede, avrundede form gir perfekt balanse og et komfortabelt grep, også når du holder den med begge hender.
Les mer om produktet her.

Grillpresse, rustfritt stål

Kockums Jernverk presenterer en eksklusiv grillpresse i rustfritt stål, utviklet i samarbeid med den prisbelønte kokken Jacob Holmström. Grillpressen veier 1,5 kg og brukes til å presse kjøtt, fisk eller grønnsaker mot steke- eller grilloverflaten, noe som gir jevnere tilberedning og raskere resultater.
Les mer om produktet her.

Bakebord, 60 x 47,5 cn

Elegant og praktisk bakebord for alle typer av bakeprosjekt. Den glatte overflaten reduserer risikoen for at deigen kleber seg fast til benken, slik at både elting og kjevling blir enklere og mer effektivt. Den bøyde kanten på fremsiden gir ekstra stabilitet, selv når du jobber med tunge deiger.
Les mer om produktet her.

Smashed burgers

Tenk deg en saftig hamburger – presset til perfeksjon på en varm stekepanne der den karamelliseres og får en uimotståelig sprøhet.
Kombinasjonen av en tynn, smakfull burger, smeltet ost som smyger seg ut i hjørnene og et luftig briochebrød er enkelhetens triumf. Topp med
karamellisert tomat, syrlig syltet løk og favorittdressingen din – eller la den tale for seg selv. Her deler vi oppskriften på hvordan du lager den perfekte burgeren!

Kockums Jernverk har produkter som hjelper deg med å få den perfekte burgeren

En smashed burger er mer enn bare mat – det er en opplevelse.
Her gir vi deg vår beste oppskrift på hvordan du får den perfekte burgeren!

8 stk

Ingredienser:

  • 800 g kjøttdeig
  • Nøytral olje
  • Salt
  • Svart pepper
  • 8 skiver ost, f.eks. Emmentaler

Instruksjoner:

  1. Del kjøttdeigen i åtte deler, ca. 100 g per del, og rull til løse baller.
  2. Varm opp pannen og ha i litt olje.
  3. Legg en kjøttdeig-ball i pannen og press den ned med grillpressen.
  4. La vekten ligge på til kantene på kjøttet begynner å løfte seg fra pannen.
  5. Ta bort grillpressen og snu burgeren. Krydre med salt og pepper, og legg på en osteskive.
  6. Smash en ny burger og legg den oppe på den andre. Server med valgfritt tilbehør.

Hamburgerbrød

10 stk.

Ingredienser:

  • 12,5 g gjær (1/4 pakke)
  • 5 dl vann
  • 50 g smør
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 10–12 dl hvetemel

Topping:

  • 1 egg
  • 25 g smør

Instruksjoner:

  1. Ta ut smøret så det blir mykt.
  2. Løs opp gjæren i kaldt vann.
  3. Tilsett sukker, smør, salt og det meste av melet. Elt godt i ca. 10 minutter til du får en smidig, men litt klissete deig. Tilsett mer mel om nødvendig.
  4. La deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 2 timer.
  5. Dekk to stekebrett med bakepapir.
  6. Hell deigen ut på et melet bakebord og del den i ti like store deler, ca. 100 g per del. Form til glatte hamburgerbrød og legg dem med god avstand på brettet.
  7. La dem heve tildekket til dobbelt størrelse, ca. 2 timer.
  8. Sett ovnen på 225 grader.
  9. Pensle hamburgerbrødene med sammenvispet egg.
  10. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til brødene har fått farge.
  11. Pensle med smeltet smør og la brødene avkjøles på en rist.

Karamellisert tomat

Ingredienser: 

  • 2 bifftomater
  • 2 ss sukker
  • ½ ss eddik
  • 10 g smør

Instruksjoner:

  1. Skjær tomatene i åtte deler.
  2. Smelt smøret på lav varme og legg i tomatskivene.
  3. Strø over salt, pepper og sukker.
  4. Snu tomatskivene når de begynner å mykne.
  5. Sett på middels varme, strø over mer sukker og tilsett eddik.
  6. Snu igjen når tomatene begynner å få farge, og stek kort til begge sidene har fått en karamellisert skorpe.

Syltet rødløk

Ingredienser:

  • 1 rødløk
  • 1 dl sukker
  • 1½ dl vann
  • ½ dl eddik

Instruksjoner:

  1. Skjær løken i tynne skiver og legg dem i en glassbeholder med lokk.
  2. Bland vann, eddik og sukker i en kjele.
  3. Kok opp og rør til sukkeret har løst seg opp.
  4. Hell blandingen over løken, la det det avkjøles og sett på lokk.
  5. La beholderen stå i kjøleskapet i noen timer før servering.

Vedlikeholdsråd

  • Stekepannen fra Kockums Jernverk er innbrent når du kjøper den. Bare skyll og tørk den av med tørkepapir. Etter det er den klar til å brukes umiddelbart.
  • Velg alltid varmesonen i henhold til størrelsen på bunnen av stekepannen. Varm opp stekepannen sakte med en klatt matfett. Start ved lav temperatur og øk deretter gradvis, for å fordele varmen effektivt på hele overflaten. Når pannen er oppvarmet, kan kokingen foregå ved lavere temperaturer. Vær oppmerksom på at oppvarming av stekepannen til over 450°C eller altfor raskt på induksjon kan føre til at den fester seg.
  • Alle typer kjøkkenredskaper kan brukes i en karbonstålpanne.
  • La pannen avkjøles før rengjøring. Kjør aldri kaldt vann rett i en glovarm panne da det kan brenne seg. For å unngå rust - la aldri en stekepanne i karbonstål stå våt over tid.
  • Håndtaket på stekepannen kan bli veldig varmt, så det er best å bruke en gryteklut.
  • Den innbrente overflaten er svart og kan gå over til en rødbrun tone fordi karbonstålet oksiderer under bruk og det er helt naturlig. En panne i karbonstål blir bare bedre med tiden, desto mer den brukes.

Rengjøring

  1. Vask pannen kun med varmt vann og tørk av godt innvendig og utvendig. Smør deretter stekeflaten med litt olje. Over tid erstattes den opprinnelige innbrenningen med et nytt overflatelag. Den bygger seg opp etter hvert som pannen brukes og gir et naturlig non-stick belegg. Bruk aldri oppvaskmiddel og ikke kjør en karbonstålpanne i oppvaskmaskin.
  2. Hvis noe har brent seg fast eller det har dannet seg rustflekker, rengjør med stålull eller lignende og brenn deretter overflaten inn på nytt.
  3. Ved bruk av særlig sure ingredienser, slik som sitron og vin, kan overflatebelegget løsne og metallet i stekepannen kan avgi en svak jernsmak. Da kan du gjøre en ny innbrenning, men dette er ikke strengt nødvendig. Den enkleste måten å reparere den på er å bare fortsette å bruke stekepannen.

Vil du gjøre en ny innbrenning?

Sett i så fall stekepannen på kokeplaten og varm den sakte opp. Når det begynner å ryke har du nådd riktig temperatur. Fordel et lag med nøytral olje i stekepannen ved hjelp av en klut eller en stekepinsett. Overvåk innbrenningen nøye. Det vil ryke, så sørg for god ventilasjon! Oljing og innbrenning gjøres til du har fått en svart overflate i pannen. Noen flammer vil forekomme (og er vanskelig å unngå). Men hvis flammen blir blå – senk temperaturen.

Kockums satser på høy kvalitet og lokalproduserte produkter

Kockums historie strekker seg langt tilbake i tid, helt til 1800-tallet. La oss trekke frem to tiår som var av stor betydning: på 1930-tallet solgte Kockums Jernverk emaljerte kjøkkenprodukter som smør i solskinn, for så å bli erstattet på 1960-tallet av det fasjonable nye materialet plast. Men, i dag er det igjen utholdenheten som vinner og nå er i stedet plasten som kastes ut fra hjemmene våre.

Ser man på Kockums utvalg av lokalprodusert kjøkkenutstyr, hvor en stor andel produseres i Sverige og resten innenfor EU, er det fascinerende å observere deres utrettelige streben etter bærekraftige materialer og produksjon. Ja, for et langsiktig syn kaster man ikke bort med en håndbevegelse. For de fleste i dag er det en god følelse å kjøpe et produkt som har livstidsgaranti. Et produkt som er produsert rett i nærheten, i svenske Anderstorp, og verken inneholder eller genererer skadelige stoffer. Hverken for deg som bare er i gang med å lage en god middag, eller for dem som jobber i produksjonen. Heller ikke eventuelle skadelige utslipp i nærmiljøet. Det er snakk om en helhetlig tankegang, som handler om å få det riktig fra starten.

Oppdag Kockum Jernverks utvalg av stekepanner, kokekar, skjærebrett, grill og andre kjøkkenartikler - produkter som holder høy kvalitet og gjør at maten smaker ekstra godt!

FAVORITER FRA KOCKUMS JERNVERK

Den lokalproduserte karbonstålpannen

I 2021 lanserte Kockums Jernverk svenskproduserte karbonstålpanner. Også materialet er svensk, med 100% karbonstål fra SSAB. Under produksjonsprosessen, i et siste trinn, går stekepannene gjennom en såkalt fyringslinje hvor vegetabilske oljer brennes inn ved 350° C. Det tilfører den svært positive egenskapen at du ikke behøver å gjøre noen egen innbrenning. Når du mottar din Kockums karbonstålpanne, kan du umiddelbart begynne å bruke den!

Pizzastålet som varer evig

Bak brød og pizza med Kockums bake- og pizzastål. Stålet blir så varmt at du kan bake pizza og lettvint få til en herlig sprø overflate. Det blir også ferdig på bare noen få minutter! Vil du f.eks. steke burgere eller grønnsaker? Plasser i så fall stålet på en induksjonsplate, grill eller over åpen ild. Så enkelt er det. 

Pizzastålet er produsert i svenske Anderstorp av 6 mm karbonstål fra SSAB av 100% svensk stål. Der andre pizzasteiner kan sprekke, vil bake- og pizzastålet fra Kockums vare evig. På grunn av en relativt tynn tykkelse på stålet, når det raskt riktig temperatur. Overflaten er innbrent med svenske vegetabilske oljer, som gir produktet den ettertraktede "slipp-lett" egenskapen.

 

Emalje er 100% fri for skadelige stoffer

Emaljekokekar er et veldig holdbart alternativ. Emaljen består av et ekstra herdet og slitesterkt glass kalt borosilikat. Under produksjonen av emalje brukes kun ressurser som det allerede finnes rikelig av i naturen. Dette er en ansvarlig måte å bruke jordens ressurser.

Emaljen er fri for bly, kadmium og nikkel, som gjør disse produktene spesielt godt egnet til matlaging.

På grunn av den gode utformingen av pannens bunn og sider, lagres og overføres varmen samtidig mens maten tilberedes. Du kan derfor med fordel lage mat på lavere og mer skånsome temperaturer, noe som både sparer energi og opprettholder næringsstoffene i maten.

Emaljen inneholder absolutt ingen skadelige stoffer! Selv vannet som brukes under produksjon av kokekaret har ingen påvirkning på miljøet. Det brukte prosessvannet blir deretter resirkulert i et moderne renseanlegg for avløpsvann og gjenbrukt som nytt prosessvann.

Alle Kockum-produkter er 100% resirkulerbare. Metall kan resirkuleres om og om igjen. Emaljen er ikke brennbar og det forekommer ingen luftforurensning under resirkuleringsprosessen.

 

Emaljert stål

 VEDLIKEHOLDSRÅD

- Vask kjøkkenproduktene med varmt vann og mild såpe/ oppvaskmiddel før første gangs bruk.

- Varm opp gryten sakte med væske eller matfett i. Ikke varm opp en tom gryte. Start ved lavere temperatur og øk den gradvis. Når gryten har fått ønsket varme, kan du senke temperaturen igjen.

- Hvis gryten blir overopphetet, fjern den fra varmekilden og la den avkjøles gradvis.

- Bruk alltid grytekluter når du håndterer varme gryter og panner.

- Ikke avkjøl en oppvarmet kjele, panne eller lokk under rennende kaldt vann. For å unngå termisk sjokk og mulig skade, la dem avkjøles gradvis.

- For at de emaljerte kokekarene dine skal vare lengst mulig, anbefaler vi at du bruker redskaper laget av tre, silikon eller varmebestandig plast.

 

RENGJØRING

1. Kokekaret må alltid avkjøles før det skylles eller vaskes.

2. Vask det så med varmt vann og mildt vaskemiddel og tørk godt. Det er mulig å vaske dem i oppvaskmaskinen, men for å opprettholde glansen og fargen i emaljen anbefales håndvask.

3. Bruk kun myke svamper eller oppvaskbørster for å fjerne matrester. Harde, slipende svamper eller sterke rengjøringsmidler kan skade overflaten på kokekaret.

4. Hvis noe har brent seg fast, anbefaler vi at pannen står i vann i ca. 10-15 minutter. Kast deretter ut vannet og hell oppi sitronsaft eller linoljesåpe, la stå i noen minutter og bearbeid deretter overflaten med en myk svamp for å fjerne det siste.

5. De ekstra gjenstridige flekkene kan behandles med bakepulver! Bland sammen bakepulver og noen dråper vann til en myk pasta. Ta en rå potet eller ren vinkork og bearbeid flekken med bakepulverpastaen. Så vil du se et under. 

6. I noen tilfeller kan riper forårsaket av metallavleiringer fra bestikk fjernes med rengjøringsmiddel for komfyr.

BAKE- OG PIZZASTÅL

VEDLIKEHOLDSRÅD

- Bake-/pizzastålet er brent inn når du kjøper det. Skyll og tørk det av med tørkepapir og så er det klart til bruk.

- Sett stålet høyt oppe i ovnen, ca 5-12 cm fra grillelementet. Velg en avstand hvor du får nok plass til å håndtere pizzaen uten å brenne hånden. Forvarm bake- og pizzastålet i ovnen på høyeste varme i ca. 40-60 min, mens du lager pizzaen. Slå på grillfunksjonen fra start eller aktiver den senest 20 min før du skal steke den første pizzaen.

- Når du bruker pizzastålet på grillen, gasskomfyr eller åpen ild, vil oppvarmingstiden være ca. 10 min.

- Husk at bake- og pizzastålet blir veldig varmt, så bruk alltid grytekluter eller grillvotter.

- Den opprinnelige non-stick overflaten erstattes over tid av et nytt lag, som bygger seg opp når du bruker bake-/pizzastålet. Dette gir en god, naturlig "non-stick" egenskap.

- Bake- og pizzastålet må oppbevares tørt for å unngå rust.

RENGJØRING

1. Rengjør bake- og pizzastålet kun med varmt vann. Tørk umiddelbart og forsiktig! Smør det deretter med et tynt lag matolje. Vaskemiddel eller oppvaskmaskin bør aldri brukes til rengjøring.

2. Når du baker pizza eller knuser burgere ved høy temperatur, kan maten brenne seg fast. Hvis det skjer - skrap av det verste med en skrape eller slikkepott. Bruk deretter en svamp eller nylonbørste og varmt vann for å fjerne resten. Hvis det ikke er nok, kan du bruke god gammeldags stålull. Men, etter en slik grundig rengjøring vil en ny oljeinnbrenning være nyttig. 


Brenn inn bake- og pizzastålet ditt igjen:

Først: Sørg for at bake-/pizzastålet er rent og tørt. Det går fint å gjøre innbrenningen både i stekeovn og på grillen. Under innbrenningen vil stålet mørkne.

Ovn: Smør hele stålet med et tynt og jevnt lag nøytral matolje. Tørk av overflødig olje. Sett stålet i en KALD ovn og varm så opp til 250°C. For å skape den nye non-stick overflaten på stålet, la det stå i ovnen i en time.

Grill: Legg bake- og pizzastålet på den varme grillen. Påfør forsiktig et tynt lag matolje på overflaten med en klut og en tang. Overvåk prosessen nøye. Gjenta prosedyren til du har en svart overflate på stålet.

Sist: Stålet skal bli stående i ovnen eller på grillen og avkjøles helt før du håndterer det videre.

HISTORIE

Kockums tid er nå

Kockum Jernverks historie begynner på slutten av 1800-tallet i Ronneby, hvor familien Kockum bygget sin nye jernfabrikk. I 1893 utviklet de et produkt som endret virksomheten fullstendig - det emaljerte kokekaret. Det ble en kjempesuksess! Det var nesten ingen stopp for salget og 1930-tallet var det beste. Men, så kom 60-tallet da det helt nye materialet plast ble kjempepopulært. Det ble det så ille til slutt at de emaljerte kokekarene fullstendig forlot svenske og de andre europeiske kjøkken, og produksjonen ved Kockums Jernverk stoppet opp.

Frem til nå. I dag er det den ekle plasten som velges ut fra hjemmene. Kockum har utnyttet sine beste erfaringer og viten fra 30-tallet - det slitesterke materialet og ergonomisk perfekterte designet - og har sparket i gang produksjonen igjen, med en oppdatert, spennende fargepalett.

Kvalitet og lokal produksjon er ikke nok for dem. Hos Kockums Jernverk bryr de seg også om at du synes produktene deres er vakre nok til å ville ha dem synlige foran deg både når du skaper maten og mellom måltidene.

kockums-jernverk-logo.png

Kockums Jernverk

Virksomheten bak emaljerte kjøkkenutstyr har eksistert siden 1800-tallet i Ronneby i Sverige, der det på 1930-tallet går bedre enn noen gang før. Kockums Jernverk produserer elegante kjøkkenutstyr i mange vakre farger, og det er ingen tvil om at den klassiske kremgule fargen med en tynn grønn kant er svenskenes favoritt på denne tiden. Kockums Jernverk produserer gryter som aldri før, og det elegante designet finnes i nesten alle hjem.

Da 60-tallet ønsket seg velkommen, valgte mange familier plasten i stedet, og emaljerte kjøkkenutstyr ble skjøvet lenger inn i skapene på kjøkkenet. Kockums Jernverk prøvde seg på både nye farger og design, men det var ikke nok. Derfor måtte produksjonen dessverre stenge ned.

Tidene er heldigvis i endring, fordi i dag er plast på vei ut og emaljert kjøkkenutstyr er igjen velkomment. Derfor har Kockums Jernverk samlet alt det beste fra 30-tallet; vakkert design og solid materiale. Det er oppdaterte farger og produksjonen er nå i gang igjen. De nye samlingene inspirerer til glede på kjøkkenet og vekker lysten til å lage mat. Produktene er elegante og vakre, som du enkelt kan ha stående foran for servering.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker