La Germania

La Germania

Det hele startet i begynnelsen av 1900-tallet når Francesco Bertazzoni; grunnleggeren til dynastiet, så vedovner komme til hjemmene i byen Guastalla på en ny jernvei som gikk til det Østerrikske-ungarnske imperiets midtre deler.

Vedovnene fikk Francesco til å fundere, og med sønnen Antonio med på lasset bestemte han seg for å begynne med fremstilling av ovner - akkurat som de han hadde sett komme nordfra. Men bare til lokal bruk med det første, og i begrensede mengder. Dermed ble i 1882 firmaet Bertazzoni født, med varemerket La Germania.

 

Familien bygde sin aller første fabrikk i 1909, og ekspanderte igjen i 1920 for å produsere ovner i et større omfang. I løpet av 1950-tallet fant man mengder av gass og olje i regionen, og det tok ikke lang tid før familien dro nytte av dette. Firmaets første gasskomfyr ble produsert i 1955, og tre år senere kom en mer avansert type gassovn. Sortimentet inneholder prisgunstige, designorienterte produkter til matlaging; innebygde ovner, vifter, griller og tradisjonelle ovner. 

Det er ingen produkter av merkevaren La Germania i dag