Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Den ultimate pizzaen, og mye mer...

 

Rask pizzadeig

Noen ganger har du rett og slett ikke tid til å forberede alt dagen før. Så det er bra at å lage en pizzadeig tar ikke mer enn en time. Med denne oppskriften kan du fikse en pizzafest på et blunk, selv når det føles som om tiden flyr av sted.

Til deigen trenger du:

  • 480 gram varmt vann (40-50 °C)
  • 15 g tørrgjær eller 30 g fersk gjær
  • 750 g pizzamel
  • 1 ss salt
  • 1,5 ss olivenolje
  • 100 g semulegryn eller rismel til forming

    Fremgangsmåte:
  1. Visp tre spiseskjeer mel inn i det varme vannet. Tilsett deretter gjær og pisk igjen. La det hele stå på et lunt sted i ca. 5 minutter til blandingen er skummende.
  2. Bland gjærblandingen og halvparten av melet godt sammen i en stor bolle. Tilsett så salt og resten av melet. Vend deigen ut på en lett melet overflate og elt den i 8-10 minutter.
  3. Hell litt olivenolje i bollen og legg deigen tilbake i bollen. Hell også litt olje på deigen. Dekk bollen med plastfolie og la heve på et lunt sted i 20-30 minutter eller til deigen har doblet seg i størrelsen.
  4. Del den hevede deigen i biter, enten 5x250 gram eller 4x330 gram. Form deigbitene til glatte boller. Pensle bollene med olivenolje eller varmt vann og dekk til med plastfolie. La dem heve på et lunt sted i 15-20 minutter eller til dobbel størrelse.
  5. Mens bollene hever – start Ooni-pizzaovnen og tilbered ingrediensene. Nå skal pizzadeigen bare formes, toppes og stekes. Spis og nyt!

Bak surdeigspizza med din Ooni ovn

En pizza bakt på surdeig er utrolig velsmakende – og det er ikke så vanskelig som det høres ut. Deigen tar riktignok litt lengre tid å tilberede, men til gjengjeld får du en pizzadeig med enda mer smak. 

Surdeig er en tradisjonell metode hvor naturlig gjæring brukes i stedet for gjær. For å bake surdeig trenger du en såkalt surdeigsstarter. 

Tips til å bake pizza utendørs

En Ooni pizzaovn er ikke bare et hjemmeprodukt – den kan også brukes til å bake pizza utendørs. Nedenfor finner du noen tips for å gjøre prosessen så smidig som mulig, enten du baker pizza på en piknik i parken, ved siden av bobilen eller helt off the grid.

  1. Velg riktig ovn
    Alle Ooni pizzaovner er bærbare, men noen er lettere å transportere enn andre. De mest kompakte modellene er Ooni Four 12, Ooni Karu 12 og Ooni Koda 12. De veier mindre enn 10 kg og har et deksel med håndtak som gjør dem enkle å transportere.
  1. Forbered drivstoffet
    På din Ooni Four 12 kan du bake med trepellets. 500 gram trepellets rekker til ca. fire pizzaer. Ooni Koda 12 og Ooni Karu 12 kan også kjøres med propan – en campingbeholder på 500 gram er nok.
  1. Finn en stabil overflate
    Sørg for at ovnen står på et stabilt underlag før du slår på ovnen. Tre, stål eller stein er gode overflater, men et piknikbord eller betongunderstell kan også brukes.
  1. Vær smart med tilbehøret
    Å bake pizza krever mye verktøy, så sørg for å pakke smart. Små gjenstander som termometer og skorstein kan oppbevares inne i ovnen. Deig og pålegg pakkes best i en ryggsekk eller en kjølebag.
  1. Forbered ingrediensene før du går ut
    Jo mer tid du har til å forberede deg, jo bedre. Hvis du skjærer, forbereder og merker ingrediensene dine på forhånd, vil prosessen være mye enklere når du er på stedet. Du kan ta med enten fersk deig eller frosne deigboller.
  1. Planlegg ingredienser og reduser matsvinn
    Når du lager mat utendørs, er det greit å holde ting enkelt. Prøv å ta med akkurat den mengden mat du trenger, så slipper du å ta med deg svett ost og andre rester hjem.
ooni-logo.png

Ooni

Ooni ble grunnlagt av Darina Garland og Kristian Tapaninaho. De laget ofte pizza hjemme, men syntes ikke den ble så god som den kunne bli. De gikk på jakt etter en vedfyrt pizzaovn, men alle pizzaovnene de fant var både store og dyre. De innså at de har oppdaget et gap i markedet, så de laget sin egen prototype og satt i gang med arbeidet. Slik ble Ooni født - en rask og bærbar pizzaovn av høy kvalitet til en overkommelig pris.

Siden lanseringen av deres første pizzaovn har Ooni vokst til et selskap som har mottatt flere priser og nå selger de produktene sine over hele verden. Det ideelle valget for de som ønsker en kompakt og effektiv pizzaovn. Ooni gjør det enkelt å bake pizza, enten det er til en ekstra luksuriøs hverdagsmiddag, eller om du vil invitere venner og familie på en pizzafest.

Bak pizza som på en restaurant

En pizzaovn har mange fordeler og gjør det utrolig enkelt å bake pizza hjemme. Den kan nå temperaturer som din vanlige ovn bare kan drømme om. Resultatet er en pizzabunn som er utrolig sprø og tynn – akkurat som på en restaurant. Du kan servere pizzaen nystekt og velge dine egne ingredienser. Perfekt for de som ønsker å invitere venner og familie på en hyggelig middag hjemme.

Du kan selvfølgelig også bruke pizzaovnen din til andre formål. Mange bruker ettervarmen til å bake brød eller andre ting som skal bakes i ovnen, mens temperaturen sakte synker. På den måten kan du få mest mulig ut av energien og lage mat på en energibevisst måte. Du kan også bruke den vedfyrte Ooni-ovnen til å grille kjøttet med en røyksmak.

Nyt fantastiske øyeblikk i hagen

Det er herlig å lage mat ute når det er sommer. Hvorfor ikke samle familien i hagen, nyte det varme været og lage mat ute? Men glem burgere på grillen! Med en Ooni pizzaovn har du enda flere alternativer.

Det tar bare 60-90 sekunder å bake en pizza, så du kan raskt og enkelt bake pizza til mange. Samtidig kan du la dine gjester delta i prosessen ved å velge sine egne ingredienser! Enkelt, morsomt og spennende.

Å velge pizzaovn fremfor en grill har også praktiske fordeler. Oonis pizzaovner er selvrensende (i motsetning til en grill, som må børstes og rengjøres ofte). Fordi ovnen når så høye temperaturer, forsvinner de fleste restene etter noen minutter. Det gir deg mer tid til å spise, drikke, ha det gøy og nyte de varme sommerdagene.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker