Pizzaovnen Ooni Volt kan brukes både innendørs og utendørs, dermed slipper du å fyre opp våt ved eller huske å skifte ut gassflasken.
Det er bare å koble den inn i stikkontakten, så blir den varm på et blunk. Den største fordelen er at du kan bruke den innendørs, slik at du slipper
å stå ute og fryse om vinteren når du vil bake pizza, nanbrød, pita, focaccia eller noe annet som du ønsker å tilberede i din Ooni Volt.
Når man søker rundt på internett etter en god deig, kan det fort bli veldig nerdete. Det blir nesten som en vitenskap, men frykt ikke – vi hjelper deg.
Vi har en deig som er enkel å bruke og arbeide med, og det beste av alt er at du kan bruke deigen på mange forskjellige måter med pizzaovnen din.
Nedenfor viser vi, sammen med Thomas Alcayaga, hvordan du kan lage Detroit-Style Deep Pans, klassiske pizzaer og luftig focaccia.
Du trenger:
Slik gjør du:
Tips:
Detroit-style pizza er en rektangulær pan pizza med en tykk, sprø og seig bunn. Den er tradisjonelt toppet med mozzarella eller Wisconsin brick cheese, som karamelliseres mot den tunge, høykantede og rektangulære pizzaen. 1 porsjon deig som passer til pizzapannen.
Du trenger:
Slik gjør du:
1 porsjon deig som passer til din Ooni Detroit-Style Pizza Pan
Du trenger:
Slik gjør du:
Du trenger:
Slik gjør du:
1 pizza på en deigball
Du trenger:
Slik gjør du:
Fra vedfyrt smak til gassdrevet konsistens til elektrisk bekvemmelighet - du kan bruke
Ooni sine bærbare pizzaovner på kjøkkenet, i hagen eller omtrent hvor du vil. Vi inviterte den svenske kokken
og restauranteier Thomas Sjögren til å inspirere oss med smakfulle pizzaer til sommerens pizzafest.
Noen ganger har du rett og slett ikke tid til å forberede alt dagen før. Så det er bra at å lage en pizzadeig tar ikke mer enn en time. Med denne oppskriften kan du fikse en pizzafest på et blunk, selv når det føles som om tiden flyr av sted.
Til deigen trenger du:
Fremgangsmåte:
Uansett hvordan du velger å toppe pizzaen, anbefaler vi at du pensler kantene på pizzaen med olivenolje så snart den er tatt ut.
Få ting slår en tradisjonell pizza med en tomatsaus laget av gode tomater.
Bland San Marzano-tomater med salt og smør et tynt lag på den bakte pizzadeigen.
Topp deretter med salsiccia og ramsløk. Stek i din Ooni. Pizzaen er ferdig når den er gyllen med luftige kanter.
Topp den med revet sitronskall, basilikum og flaksalt.
Den populære pizza bianco har hvit saus i stedet for tomatsaus. Velger du crème fraiche som base,
får du en syrlig smakskarakter som også passer svært godt sammen med smaksrik ost.
Fortynn crème fraiche med litt vann for å få en konsistens som er lett å jobbe med - smør et tynt lag på pizzadeigen.
Hakk asparges og fordel den på pizzaen sammen med pecorinoost og drypp over olivenolje. Stek til pizzaen er gylden og fluffy.
Avslutt med å smøre créme fraiche i spiralform og topp med ørretrogn.
En pizza kan serveres både salt og søt.
Thomas bød på en sommerlig pizza med smak av mandler, punsj og jordbær.
Bak ut pizzadeigen og stek uten topping. Pizzaen er ferdig når den er gyllenbrun med luftige kanter.
Pisk fløte og bland inn punsj etter smak. Bland mandelmasse sammen med vann til en jevn konsistens og
smør på den nystekte pizzaen. Topp med jordbær i skiver, hakkede mandler,
punchkrem og siktet melis. Avslutt med noen blader av sitronmelisse.
En Ooni pizzaovn er ikke bare et innendørsprodukt – den kan også brukes til å lage pizza utendørs. Nedenfor finner du noen tips for å gjøre prosessen så smidig som mulig, enten du lager pizza på en piknik i parken, ved siden av bobilen eller helt off the grid.
Noen ganger har du rett og slett ikke tid til å forberede alt dagen før. Så det er bra at å lage en pizzadeig tar ikke mer enn en time. Med denne oppskriften kan du fikse en pizzafest på et blunk, selv når det føles som om tiden flyr av sted.
Til deigen trenger du:
En pizza laget av surdeig er utrolig velsmakende – og det er ikke så vanskelig som det høres ut. Deigen tar riktignok litt lengre tid å tilberede, men til gjengjeld får du en pizzadeig med enda mer smak.
Surdeig er en tradisjonell metode hvor naturlig gjæring brukes i stedet for gjær. For å bake surdeig trenger du en såkalt surdeigsstarter.
Ooni ble grunnlagt av Darina Garland og Kristian Tapaninaho. De laget ofte pizza hjemme, men syntes ikke den ble så god som den kunne bli. De gikk på jakt etter en vedfyrt pizzaovn, men alle pizzaovnene de fant var både store og dyre. De innså at de har oppdaget et gap i markedet, så de laget sin egen prototype og satt i gang med arbeidet. Slik ble Ooni født - en rask og bærbar pizzaovn av høy kvalitet til en overkommelig pris.
Siden lanseringen av deres første pizzaovn har Ooni vokst til et selskap som har mottatt flere priser og nå selger de produktene sine over hele verden. Det ideelle valget for de som ønsker en kompakt og effektiv pizzaovn. Ooni gjør det enkelt å bake pizza, enten det er til en ekstra luksuriøs hverdagsmiddag, eller om du vil invitere venner og familie på en pizzafest.
Bak pizza som på en restaurant
En pizzaovn har mange fordeler og gjør det utrolig enkelt å bake pizza hjemme. Den kan nå temperaturer som din vanlige ovn bare kan drømme om. Resultatet er en pizzabunn som er utrolig sprø og tynn – akkurat som på en restaurant. Du kan servere pizzaen nystekt og velge dine egne ingredienser. Perfekt for de som ønsker å invitere venner og familie på en hyggelig middag hjemme.
Du kan selvfølgelig også bruke pizzaovnen din til andre formål. Mange bruker ettervarmen til å bake brød eller andre ting som skal bakes i ovnen, mens temperaturen sakte synker. På den måten kan du få mest mulig ut av energien og lage mat på en energibevisst måte. Du kan også bruke den vedfyrte Ooni-ovnen til å grille kjøttet med en røyksmak.
Nyt fantastiske øyeblikk i hagen
Det er herlig å lage mat ute når det er sommer. Hvorfor ikke samle familien i hagen, nyte det varme været og lage mat ute? Men glem burgere på grillen! Med en Ooni pizzaovn har du enda flere alternativer.
Det tar bare 60-90 sekunder å bake en pizza, så du kan raskt og enkelt bake pizza til mange. Samtidig kan du la dine gjester delta i prosessen ved å velge sine egne ingredienser! Enkelt, morsomt og spennende.
Å velge pizzaovn fremfor en grill har også praktiske fordeler. Oonis pizzaovner er selvrensende (i motsetning til en grill, som må børstes og rengjøres ofte). Fordi ovnen når så høye temperaturer, forsvinner de fleste restene etter noen minutter. Det gir deg mer tid til å spise, drikke, ha det gøy og nyte de varme sommerdagene.