Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Ooni gjør pizza enkelt

Fra vedfyrt smak til gassdrevet konsistens til elektrisk bekvemmelighet - du kan bruke
Ooni sine bærbare pizzaovner på kjøkkenet, i hagen eller omtrent hvor du vil. Vi inviterte den svenske kokken
og restauranteier Thomas Sjögren til å inspirere oss med smakfulle pizzaer til sommerens pizzafest.

en deig - tre typer pizza

Noen ganger har du rett og slett ikke tid til å forberede alt dagen før. Så det er bra at å lage en pizzadeig tar ikke mer enn en time. Med denne oppskriften kan du fikse en pizzafest på et blunk, selv når det føles som om tiden flyr av sted.

Til deigen trenger du:

  • 480 gram varmt vann (40-50 °C)
  • 15 g tørrgjær eller 30 g fersk gjær
  • 750 g pizzamel
  • 1 ss salt
  • 1,5 ss olivenolje
  • 100 g semulegryn eller rismel til forming

Fremgangsmåte:

  1. Visp tre spiseskjeer mel inn i det varme vannet. Tilsett deretter gjær og pisk igjen. La det hele stå på et lunt sted i ca. 5 minutter til blandingen er skummende.
  2. Bland gjærblandingen og halvparten av melet godt sammen i en stor bolle. Tilsett så salt og resten av melet. Vend deigen ut på en lett melet overflate og elt den i 8-10 minutter.
  3. Hell litt olivenolje i bollen og legg deigen tilbake i bollen. Hell også litt olje på deigen. Dekk bollen med plastfolie og la heve på et lunt sted i 20-30 minutter eller til deigen har doblet seg i størrelsen.
  4. Del den hevede deigen i biter, enten 5x250 gram eller 4x330 gram. Form deigbitene til glatte boller. Pensle bollene med olivenolje eller varmt vann og dekk til med plastfolie. La dem heve på et lunt sted i 15-20 minutter eller til dobbel størrelse.
  5. Arbeid deretter deigbollene til en rund sirkel med en tynnere midte og litt tykkere kant. 

Uansett hvordan du velger å toppe pizzaen, anbefaler vi at du pensler kantene på pizzaen med olivenolje så snart den er tatt ut. 

Rød pizza

Få ting slår en tradisjonell pizza med en tomatsaus laget av gode tomater.

Bland San Marzano-tomater med salt og smør et tynt lag på den bakte pizzadeigen.
Topp deretter med salsiccia og ramsløk. Stek i din Ooni. Pizzaen er ferdig når den er gyllen med luftige kanter.
Topp den med revet sitronskall, basilikum og flaksalt.

Hvit pizza

Den populære pizza bianco har hvit saus i stedet for tomatsaus. Velger du crème fraiche som base,
får du en syrlig smakskarakter som også passer svært godt sammen med smaksrik ost.

Fortynn crème fraiche med litt vann for å få en konsistens som er lett å jobbe med - smør et tynt lag på pizzadeigen.
Hakk asparges og fordel den på pizzaen sammen med pecorinoost og drypp over olivenolje. Stek til pizzaen er gylden og fluffy.
Avslutt med å smøre créme fraiche i spiralform og topp med ørretrogn.

Dessertpizza

En pizza kan serveres både salt og søt.
Thomas bød på en sommerlig pizza med smak av mandler, punsj og jordbær.

Bak ut pizzadeigen og stek uten topping. Pizzaen er ferdig når den er gyllenbrun med luftige kanter.
Pisk fløte og bland inn punsj etter smak. Bland mandelmasse sammen med vann til en jevn konsistens og
smør på den nystekte pizzaen. Topp med jordbær i skiver, hakkede mandler,
punchkrem og siktet melis. Avslutt med noen blader av sitronmelisse.

Dekk bordet til sommerens pizzafest!

Tips til å lage pizza utendørs

En Ooni pizzaovn er ikke bare et innendørsprodukt – den kan også brukes til å lage pizza utendørs. Nedenfor finner du noen tips for å gjøre prosessen så smidig som mulig, enten du lager pizza på en piknik i parken, ved siden av bobilen eller helt off the grid.

  1. Velg riktig ovn
    Alle Ooni pizzaovner er bærbare, men noen er lettere å transportere enn andre. De mest kompakte modellene er Ooni Four 12, Ooni Karu 12 og Ooni Koda 12. De veier mindre enn 10 kg og har et deksel med håndtak som gjør dem enkle å transportere.
  1. Forbered drivstoffet
    På din Ooni Four 12 kan du steke med trepellets. 500 gram trepellets rekker til ca. fire pizzaer. Ooni Koda 12 og Ooni Karu 12 kan også kjøres med propan – en campingbeholder på 500 gram er nok.
  1. Finn en stabil overflate
    Sørg for at ovnen står på et stabilt underlag før du slår på ovnen. Tre, stål eller stein er gode underlag, men et piknikbord eller betongunderstell kan også brukes.
  1. Vær smart med tilbehøret
    Å lage pizza krever mange redskaper, så sørg for å pakke smart. Små gjenstander som termometer og skorstein kan oppbevares inne i ovnen. Deig og pålegg pakkes best i en ryggsekk eller en kjølebag.
  1. Forbered ingrediensene før du går ut
    Jo mer tid du har til å forberede deg, jo bedre. Hvis du skjærer, forbereder og merker ingrediensene dine på forhånd, vil prosessen være mye enklere når det er tid for å lage pizza. Du kan ta med enten fersk deig eller frosne deigboller.
  1. Planlegg ingredienser og reduser matsvinn
    Når du lager mat utendørs er det greit å holde ting enkelt. Prøv å ta med akkurat den mengden mat du trenger, så slipper du å ta med deg svett ost og andre rester hjem.

ooni-logo.png

Ooni

Ooni ble grunnlagt av Darina Garland og Kristian Tapaninaho. De laget ofte pizza hjemme, men syntes ikke den ble så god som den kunne bli. De gikk på jakt etter en vedfyrt pizzaovn, men alle pizzaovnene de fant var både store og dyre. De innså at de har oppdaget et gap i markedet, så de laget sin egen prototype og satt i gang med arbeidet. Slik ble Ooni født - en rask og bærbar pizzaovn av høy kvalitet til en overkommelig pris.

Siden lanseringen av deres første pizzaovn har Ooni vokst til et selskap som har mottatt flere priser og nå selger de produktene sine over hele verden. Det ideelle valget for de som ønsker en kompakt og effektiv pizzaovn. Ooni gjør det enkelt å bake pizza, enten det er til en ekstra luksuriøs hverdagsmiddag, eller om du vil invitere venner og familie på en pizzafest.

Bak pizza som på en restaurant

En pizzaovn har mange fordeler og gjør det utrolig enkelt å bake pizza hjemme. Den kan nå temperaturer som din vanlige ovn bare kan drømme om. Resultatet er en pizzabunn som er utrolig sprø og tynn – akkurat som på en restaurant. Du kan servere pizzaen nystekt og velge dine egne ingredienser. Perfekt for de som ønsker å invitere venner og familie på en hyggelig middag hjemme.

Du kan selvfølgelig også bruke pizzaovnen din til andre formål. Mange bruker ettervarmen til å bake brød eller andre ting som skal bakes i ovnen, mens temperaturen sakte synker. På den måten kan du få mest mulig ut av energien og lage mat på en energibevisst måte. Du kan også bruke den vedfyrte Ooni-ovnen til å grille kjøttet med en røyksmak.

Nyt fantastiske øyeblikk i hagen

Det er herlig å lage mat ute når det er sommer. Hvorfor ikke samle familien i hagen, nyte det varme været og lage mat ute? Men glem burgere på grillen! Med en Ooni pizzaovn har du enda flere alternativer.

Det tar bare 60-90 sekunder å bake en pizza, så du kan raskt og enkelt bake pizza til mange. Samtidig kan du la dine gjester delta i prosessen ved å velge sine egne ingredienser! Enkelt, morsomt og spennende.

Å velge pizzaovn fremfor en grill har også praktiske fordeler. Oonis pizzaovner er selvrensende (i motsetning til en grill, som må børstes og rengjøres ofte). Fordi ovnen når så høye temperaturer, forsvinner de fleste restene etter noen minutter. Det gir deg mer tid til å spise, drikke, ha det gøy og nyte de varme sommerdagene.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker