Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Én deig for alt

Når man søker rundt på internett etter en god deig, kan det fort bli veldig nerdete. Det blir nesten som en vitenskap, men frykt ikke – vi hjelper deg.
Vi har en deig som er enkel å bruke og arbeide med, og det beste av alt er at du kan bruke deigen på mange forskjellige måter med pizzaovnen din.
Nedenfor viser vi, sammen med Thomas Alcayaga, hvordan du kan lage Detroit-Style Deep Pans, klassiske pizzaer og luftig focaccia.

Deig 

Du trenger: 

  • 1 kg tipo 0-mel (eller annet mel med høyt proteininnhold) 
  • 650 g vann 
  • 12–25 g gjær 
  • 22 g salt 

Slik gjør du: 

  1. Legg alle ingrediensene til deigen (minus salt) i en mikseskål. 
  2. Elt i ca. 10 minutter til deigen er smidig. Tilsett salt og elt i ytterligere 5 minutter. 
  3. La deigen heve i 30 minutter, hovedsakelig for at deigen skal få tid til å slappe av. 
  4. Del opp deigen i passende størrelser og rull dem til deigballer for å stramme dem opp. Hvis du vil bake deigen med en gang, lar du den hvile i ytterligere en halv time i romtemperatur. 

Tips: 

  1. Heving: Deigen har fordelen at den kan brukes etter en rask heving på én time. Hvis du vil ha mer smak i deigen, kan du la den heve i kjøleskapet i 1–3 dager, men la den hvile i romtemperatur i 30 minutter før du bruker den. Jo lengre hevetid, desto mer smak. Hvis du planlegger å bake deigen samme dag som du lager den, bør du bruke 25 gram gjær til 1 kilo mel. Hvis du vil at deigen skal heve i kjøleskapet, kan du halvere gjærmengden. 
  2. Oppbevaring i fryseren: I stedet for å kjøle ned deigballene, kan du også legge dem i en frysepose og legge dem inn i fryseren etter første heving. Deretter er det bare å ta dem ut og la dem tine i kjøleskapet dagen før du skal bruke dem. 

Ooni Volt 12 elektrisk pizzaovn

Pizzaovnen Ooni Volt kan brukes både innendørs og utendørs, dermed slipper du å fyre opp våt ved eller huske å skifte ut gassflasken.
Det er bare å koble den inn i stikkontakten, så blir den varm på et blunk. Den største fordelen er at du kan bruke den innendørs, slik at du slipper
å stå ute og fryse om vinteren når du vil bake pizza, nanbrød, pita, focaccia eller noe annet som du ønsker å tilberede i din Ooni Volt.

Utvalgte produkter

Detroit-style pizza

Detroit-style pizza med pølse og blåmuggost 

Detroit-style pizza er en rektangulær pan pizza med en tykk, sprø og seig bunn. Den er tradisjonelt toppet med mozzarella eller Wisconsin brick cheese, som karamelliseres mot den tunge, høykantede og rektangulære pizzaen. 1 porsjon deig som passer til pizzapannen.  

Du trenger: 

  • 1 dl pizzasaus 
  • 100 g mozzarella i terninger 
  • 125 g tynnskivet pølse (her pepperoni, chorizo og en italiensk salami) 
  • 50 g blåmuggost 
  • 50 g oliven 
  • 3 ss pesto til servering 

Slik gjør du: 

  1. Fordel deigen ut i en pizzapanne som er smurt med litt olje. 
  2. La den hvile i 15 minutter og strekk den deretter ut igjen, ettersom deigen noen ganger kan trekke seg litt sammen. 
  3. Smør på tomatsausen og fordel deretter halvparten av mozzarellaen på deigen. Legg så på pølser, oliven, blåmuggost og resten av mozzarellaen. 
  4. Forvarm ovnen til 200 grader. Stek først pizzaen i 12 minutter, øk deretter temperaturen til ca. 300 grader og stek til pizzaen begynner å få små karamelliserte flekker. 
  5. Ta pizzaen ut av ovnen og la den hvile i 5–7 minutter før du deler den opp. Fordel pestoen over pizzaen for ekstra smak. 

Varm salat med focaccia

Focaccia 

1 porsjon deig som passer til din Ooni Detroit-Style Pizza Pan 

Du trenger: 

  • 3–4 ss olivenolje 
  • 1 ts middelhavssalt 
  • 2 kvister rosmarin 

Slik gjør du: 

  1. Smør formen med litt olje. Legg deigen i formen og strekk den ut noe. 
  2. La den hvile på bordet i 1,5 time til den er lett og luftig. 
  3. Hell resten av oljen over deigen sammen med rosmarin og salt. 
  4. Trykk små hull i deigen med fingrene. Sett formen i en forvarmet ovn på 225 grader og stek i ca. 12 minutter. Øk temperaturen til 300 grader og stek i ytterligere 3 minutter til focacciaen har fått farge. 
  5. Ta brødet ut av ovnen og legg det på en rist for avkjøling – det gir en herlig sprø bunn. 

Varm salat 

Du trenger: 

  • 1 rødløk 
  • 2–3 søtpoteter 
  • 150 g rosenkål 
  • 1/4 rødkål 
  • 1/2 fennikel 
  • 4 fikener 
  • Fersk basilikum 
  • 2–3 ss balsamico-glaze 
  • Olivenolje, salt og pepper 

Slik gjør du: 

  1. Skjær rødløken i tynne skiver, søtpoteten i mindre biter og rosenkålen i halvdeler. 
  2. Legg grønnsakene i en pizzapanne. Vend rundt med litt olivenolje, salt og pepper. 
  3. Stek i en forvarmet ovn på 250 grader i ca. 15 minutter. Steketiden vil variere avhengig av størrelsen på grønnsakene, så følg med underveis. 
  4. Skjær kålen og fennikelen i tynne skiver på et mandolinjern. Skjær fikenen i fire deler. Bland sammen med de varme grønnsakene. 
  5. Topp med basilikum, salt, pepper, olivenolje og balsamico-glaze. 
  6. Server umiddelbart. 

Pizza med gresskar

Pizza med gresskar 

1 pizza på en deigball 

Du trenger: 

  • 3–4 ss tomatsaus (her laget med gule tomater) 
  • 50 g hokkaidogresskar skåret i tynne skiver på et mandolinjern 
  • 25 g ricottaost 
  • 1 salsiccia-pølse 
  • 10 g parmesanost 
  • Fersk basilikum 
  • Olivenolje 
  • Nykvernet svart pepper 

Slik gjør du: 

  1. Forvarm ovnen til 400 grader. 
  2. Rull deigballen i litt ekstra mel. Strekk den deretter tynt ut på bordet med hendene. Trykk den først tynn i midten og strekk den deretter større. 
  3. Fordel tomatsausen på pizzaen, og legg deretter på gresskar, ricottaost, salsiccia og parmesan. 
  4. Topp med basilikum, olivenolje og pepper. 
  5. Stek pizzaen i ca. 2 minutter til kantene og bunnen har fått litt farge. 

ooni-logo.png

Ooni

Ooni ble grunnlagt av Darina Garland og Kristian Tapaninaho. De laget ofte pizza hjemme, men syntes ikke den ble så god som den kunne bli. De gikk på jakt etter en vedfyrt pizzaovn, men alle pizzaovnene de fant var både store og dyre. De innså at de har oppdaget et gap i markedet, så de laget sin egen prototype og satt i gang med arbeidet. Slik ble Ooni født - en rask og bærbar pizzaovn av høy kvalitet til en overkommelig pris.

Siden lanseringen av deres første pizzaovn har Ooni vokst til et selskap som har mottatt flere priser og nå selger de produktene sine over hele verden. Det ideelle valget for de som ønsker en kompakt og effektiv pizzaovn. Ooni gjør det enkelt å bake pizza, enten det er til en ekstra luksuriøs hverdagsmiddag, eller om du vil invitere venner og familie på en pizzafest.

Bak pizza som på en restaurant

En pizzaovn har mange fordeler og gjør det utrolig enkelt å bake pizza hjemme. Den kan nå temperaturer som din vanlige ovn bare kan drømme om. Resultatet er en pizzabunn som er utrolig sprø og tynn – akkurat som på en restaurant. Du kan servere pizzaen nystekt og velge dine egne ingredienser. Perfekt for de som ønsker å invitere venner og familie på en hyggelig middag hjemme.

Du kan selvfølgelig også bruke pizzaovnen din til andre formål. Mange bruker ettervarmen til å bake brød eller andre ting som skal bakes i ovnen, mens temperaturen sakte synker. På den måten kan du få mest mulig ut av energien og lage mat på en energibevisst måte. Du kan også bruke den vedfyrte Ooni-ovnen til å grille kjøttet med en røyksmak.

Nyt fantastiske øyeblikk i hagen

Det er herlig å lage mat ute når det er sommer. Hvorfor ikke samle familien i hagen, nyte det varme været og lage mat ute? Men glem burgere på grillen! Med en Ooni pizzaovn har du enda flere alternativer.

Det tar bare 60-90 sekunder å bake en pizza, så du kan raskt og enkelt bake pizza til mange. Samtidig kan du la dine gjester delta i prosessen ved å velge sine egne ingredienser! Enkelt, morsomt og spennende.

Å velge pizzaovn fremfor en grill har også praktiske fordeler. Oonis pizzaovner er selvrensende (i motsetning til en grill, som må børstes og rengjøres ofte). Fordi ovnen når så høye temperaturer, forsvinner de fleste restene etter noen minutter. Det gir deg mer tid til å spise, drikke, ha det gøy og nyte de varme sommerdagene.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker