Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 500 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

OM STAUB

Varemerket Staub kommer fra Frankrike. Eller nærmere bestemt fra Alsace, et område som er kjent over hele verden for sine kulinariske tradisjoner og god mat. Produktene kombinerer tradisjonelt håndverk med avansert teknikk. Kjente restauranter rundt om i verden setter pris på den høye kvaliteten på produktene og bruker de i stor utstrekning i sine kjøkken.

Hvert støpejerns produkt er helt unikt og skapes i sin egen sandform (lokk, gryte eller grillpanne). Produktene er resultatet av en tradisjonell forberedelsesprosess som finner plass i Frankrikes hjerte. Med sine innovative oppfinnelser har Staub uten tvil optimert støpejernsgrytens fordeler og dermed skapt et unikt produkt som har overbevist kokker, verden over.

Hemmeligheten bak Staub-utseendet

Det flate lokkets sofistikerte design og optimerte vekt sammen med den tilpassede undersiden - gjør at gryten fungerer som et selvvannende system som sikrer en kontinuerlig regneffekt jevnt over maten. Det gjør maten ekstra saftig og mør! Etter en koketid på 55 minutter er det 10% væske i en Staub-gryte enn i konkurrerende produkter.

30-års garanti!

Staub tilbyr 30-års garanti for sine støpejerns produkter til private brukere. Garantien er gyldig fra kjøpsdatoen (kjøpsbevis kreves).

GJØR GRYTEN DIN MER PERSONLIG

Viste du at du kan bytte knotten på din gryte? Med en morsom knott endrer du enkelt utseendet på din Staub-gryte!
I vårt sortiment finner du knotter i form av en fisk, kanin, gris, ku, kylling og snegle!

DU VET VEL AT DU KAN LAGE GRYTBRØD OG SORBET I GRYTEN?

OPPSKRIFTER

Eltefritt staub-brød med rug og frø

Du trenger

  • 300g hvetemel
  • 300g rugmel siktet
  • 30g linfrø
  • 50g gresskarkjerner
  • 50g sesamfrø
  • 5-6g tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 5 dl kaldt vann
  • Staub gryte

Gjør slik

  1. Bruk stavmikser eller foodprosessor og finhakk gresskarkjerner, sesamfrø og linfrø.
  2. Bland hvetemel, rugmel, salt, tørrgjær og de hakkede frøene. Tilsett så vannet og rør til en klissete deig. Dekk deigen med folie og la den stå minimum 10 inntil 20 timer.
  3. Hvelv deigen over på en melet benk og brett ett par ganger inn mot midten. Ha så mel i bunnen av bollen den har hevet i, og la den etterheve i bollen med bretten opp. La deigen etterheve i 2 timer.
  4. Når det er igjen en halvtime til deigen er ferdig hevet setter du staub-gryten med lokk, i kald ovn og skrur stekeovnen på 250 grader.
  5. Ta gryten ut av ovnen (husk grytekluter) og hvelv deigen med bretten ned opp i gryta. Sett på lokket og sett gryten inn i stekeovnen og stek i 30-35 minutter. Ta av lokket og skru temperaturen ned til 200-210 grader i ytterligere 15 minutter.
  6. Avkjøles på rist og oppbevares i papir eller linpose for sprø skorpe, dag etter dag.

 

Sitronsorbet med mynte

Du trenger

  • 2 dl vann
  • 3 dl sukker
  • 3,5 dl sitronsaft
  • 3 myntekvaster
  • 2 eggehviter
  • 1 stor bolle eller bakk til å ha staub-gryten i
  • 3-4 kg isbiter
  • 5-7 dl grovt havsalt

 

Gjør slik

  1. Kok opp vann og sukker til sukkeret er oppløst. Tilsett mynten under oppkok og ha i sitronsaften. Avkjøl.
  2. Pisk 2 eggehviter så godt som stivt og vend inn i den avkjølte væsken.
  3. Sett støpjernsgryta i en bolle eller bakk som har plass til å romme gryten pluss is/salt.
    Dekk sidene av støpjernsgryta lagvis. Start med is, så et tynt lag med salt. Gjenta til du er så langt opp du kommer på gryta. Avslutt med is.
  4. Ha i smeten med sorbet i støpjernsgryta. Ha på lokket og dekk lokket med is og salt. Obs. Ikke bruk for mye salt opp langs siden eller på lokket slik at det er fare for at det havner i gryta.
  5. Hvert 15. minutt rører du i sorbeten slik at det blir en jevn masse. Gjenta til isen har blitt fast. Pisk gjerne et par av gangene med ballongvisp for å sikre deg en jevn, glatt sorbet. Server!
  6. Er det en skikkelig voksendessert kan du servere i cocktailglass med 4 cl vodka over sorbeten.
Staub-logo.png

Staub

Staub ble grunnlagt i 1974 i Alsace, av Francis Staub. Alsaceregionen i østre Frankrike er kjent for sin berømte og utsøkte matlagningskunst og støpeindustri, noe som går hånd i hånd for Staubs produktutvikling.

Storken i Staubs logo er et symbol for Alsace. Staubs støpejernprodukter produseres i Frankrike. Staub blir brukt av en rekke verdensberømte kokker, blant annet Paul Bocuse som elsker Staubs produkter. 

Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 16:oo, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
21 98 88 40