Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 500 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

 

Hvilken grill er best? Gassgrill, elgrill eller kullgrill? Valget er ikke enkelt og vi kan ikke velge for deg. Det vi derimot har gjort er å samle riktig bra gassgriller, kullgriller, elgriller og et stort utvalg av de aller beste grilltilbehørene på et sted. Uansett hvilken type grill du er på jakt etter eller om du bare er ute etter å gi ditt nåværende grillutstyr et ansiktsløft så kan du gjøre det hos oss.
 

HVORDAN GRILL-MESTER ER DU?

Å velge grill kan være en vanskelig oppgave. Kull eller gass bruker å være det første spørsmålet som kommer.
Start i den andre enden i stedet! Tenk på hvordan og når du griller og velg den grillen som passer din personlighet best.

Stor familie grilleren

Med denne grillen på terrassen kommer du til å få tullete kommentarer om hvordan du trengte en lastebil for å få den hjem. Men det bryr du deg ikke noe om, for du liker din grill! Den er helt perfekt når du inviterer hjem hele vennegjengen på grillfest, takket være den store grillyten. Weber Genesis er utstyrt med fire brennere og har innebygde Flavorizer Bars som garanterer en perfekt grillsmak. Weber Genesis II E-410 GBS Gassgrill er forberedd for iGrill 3. Det betyr at du, via gratis appen Weber iGrill kan ha kontroll på temperaturen på maten og på grillen med din telefon.

Luksusgrilleren

Med denne grillen blir du en skikkelig grill-konge! En komplett gassgrill av bra kvalitet, som du kommer til å ha glede av i mange år fremover. Med Broil King Baron 400-seriens store grillyte, klarer du å grille både stort og smått. Den totale grillyten er på 64 cm inklusive en porselen maljert varmehylle. Grillen har 4 Dual-Tube brennere i rustfritt stål, kraftige tvåsidede grillrister i støpejern og et grillsystem med rustfrie stålvegger, Flav-R-Wave. Den praktiske sidebrenneren fungerer perfekt til å koke poteter eller steke grønnsaker på. Med rotesseriet kan du grille, røyke og steke kjøtt av alle typer.

Balkonggrilleren

Heldige deg som har en balkong å sitte og kose deg på! Men før du begynner å grille på balkongen bør du forsikre deg om at det er ok. Det finnes ingen generelle regler for balkong grilling, men det er opp til utleieren eller foreningen om du får grille eller ikke. Hør med dem! Selv om du får grille på balkongen vil naboene helt sikkert ikke bli forstyrret når du lager mat. En kullgrill er altså ikke å anbefale. Med en elgrill trenger du derimot ikke å uroe deg for røyk, den ryker jo nesten ingenting.

Designgrilleren

Synes du det er like viktig at grillen ser bra ut som at den fungerer som den skal? Da kanskje gassgrillen fra Eva Solo er noe for deg. Grillen er kjent for sitt prisbelønte design og har fine grill egenskaper. Med hjelp av tre individuelle regulerbare brennere kan du lett variere temperaturen når du lager grønnsaker, fisk eller kjøtt. Det medfølgende stekelokket forvandler grillen til en varmluftsovn. Når du ikke bruker grillen legger du på det flate beskyttelses lokket og vipps! har du et fint avlastningsbord på uteplassen. Du kan dessuten åpne grillen fra siden og bruke den til å lagre gassflasken og grillutstyret i, veldig praktisk.

Nerdegrilleren

Er du en lidenskapelig grill kokk? En sånn som griller året rundt - kanskje ikke hver dag, men nesten. Da trenger du en grill som funker til det meste. På Egget kan du lage hummer, steke biffer og grille grønnsaker samtidig. Den klarer store mengder mat på en gang. Du kan til og med bruke den som en ovn og lage fløtegratinerte poteter i en ovnsfast form samtidig som du griller dine grønnsaker sprø. Perfekt når du inviterer naboene på hagefest! Med ekstra tilbehør som Plate Setter og en pizzasten kan du bake deilig luktende brød eller hvorfor ikke lage en sprø pizza.

Piknik-grilleren

Så deilig å pakke piknik-kurven og slå seg ned i nærmeste park. Men du, dropp engangsgrillen neste gang! Hver sommer legges det igjen tusentalls engangs griller ute i naturen. Det er både kjedelig og farlig, både dyr og mennesker kan skade seg på dem. Dessuten er aluminiumsformen i engangsgrillen en skikkelig miljøskurk - det brukes så mye energi for å lage dem også resirkulerer vi dem ikke. Nei, skaff en liten og lett grill som du kan bruke flere ganger i stedet.

GRILL GRØNT

Jovisst går det an å grille miljøvennlig!

Vil du grille med hensyn til miljøet skal du begynne med å velge bort tennvæske. Den ødelegger ikke bare smaken på maten og omgivelsenes luft, den lages også nesten utelukkende av parafin, et fossilt oljeprodukt som produserer kulldioksid når den forbrenner. Det er også en farlig miljøgift. Det finns mange bedre alternativer, se under. Folie er for mange et avgjørende produkt ved grilling, men ikke for den miljøbevisste. Å framstille aluminium, som folie lages av, krever veldig mye energi. Aluminium kan i høye nivåer skade nervesystemet og forplantningsorganene. Derfor skal du alltid unnvike å legge syrerik mat i folie ettersom dette frigjør aluminium. Bruk en ildfast form eller bakepapir for å grille med indirekte varme isteden. Engangsgriller er derfor heller ikke å anbefale da de lages av aluminium OG inneholder opptenningspapir innsatt med parafin. Kullgrill er bedre enn gass, ettersom gassgriller gir mer kulldioksidutslipp og grillkullet er laget av tre. En elektrisk grill er alltid et bra alternativ og pleier å være det eneste tillatte på en leilighetsbalkong.

Velg riktig kul Tenn grillen miljøvennlig

Hvert år bruker vi over 10 000 tonn grillkull. Det finnes en mengde merker og mange av dem er ordentlige miljøtyver. grillkull kan være laget av impregnert rivningsmaterialer eller til og med av dyrelik. Dyremel, lim og arsenikk er funnet i mange billige grillkullsorter. Derfor har bransjen begynt å kvalitetsmerke grillkull. Velg FSC og SIS-merket grillkull. FSC står for Forest Stewardship Council og er en uavhengig, internasjonal medlemsorganisasjon. Deres miljømerking innebærer at skogen sannsynligvis er bedre tatt vare på utifra et miljøhensyn. SIS-merket kull innebærer at kullet kommer fra tre som ikke er kjemisk behandlet. Sjekk også hvor kullet kommer fra. Velg kortreist- da har det med stor sannsynlighet blitt sluppet ut mindre CO2 under transporten.

Tenn grillen miljøvennlig

Når du har valgt bort tennvæske, finns det mange måter å få bra glør på grillen. Stearinbasert tennpapir var det første miljøgodkjente tennproduktet. Hell kullet i en haug. Bryt 2-4 strimler av tennpapir og spre det over kullhaugen. Trykk ned strimlene litt, uten at de dekkes. Tenn på papirets revne kant. Eltenner er bra om du har tilgang til miljømerket el. Legg ned den gaffelformede tenneren i kullet. La den ligge i 10 minutter så glørne blir klare. Skorsteinstenner er et rør du fyller kullet i. Legg noen  strimler tennpapir eller vanlig papir i bunnen. Fyll på kull og tenn underifra. Når kullet gløder, tømmer du den over i grillen. Looftlighter som tenner glør med varmluft bruker også el, men bare en kort stund. Det er den raskeste måten å få glør på miljøvennlig. Etter 60 sekunder er det fyr i kullen og du kan enten la den brenne og bli klar av seg selv, eller skynde på den gjennom å forsette å rette luftstrømmen mot samme punkt. Ettersom tenneren tilsetter oksygen blir kullet grått og grillklart på bare noen minutter. Tennbrikketter fungerer bra å stappe inn mellom kullet. Ulempen er at de vanligvis inneholder parafin. Da er det bedre med en liten lysstump av ekte stearin.

10 GRILLTIPS!

Øvelse gjør mester – Den beste måten å lære seg å grille, er å grille. Prøv deg frem og lær av dine feil.

Tålmodighet – Vent alltid til grillen er ordentlig varm før du legger på det du vil grille. Det tar ca. 30 minutter for briketter og 20 minutter for kull å oppnå perfekt temperatur.

Romtemperatur – La kjøttet hvile både før og etter grilling. Smakene kommer bedre frem om kjøttet når romtemperatur før man legger det på grillen og om det får hvile litt etter grillingen.

Olje – Grillristen skal være ren og ordentlig varm så maten ikke setter seg fast. Smør gjerne grillen med nøytral matolje.

Dryppsikre – Skrap av marinaden før du legger maten på grillen, så det ikke drypper ned i ilden og tar fyr.

Grilltid etter råvare – Ikke legg for mye på grillen samtidig, da du risikerer at noe blir kaldt før man skal spise om man f.eks. griller squash, pøse og kjøtt samtidig.

Riktig plassering – Tynne kjøttbiter grilles raskere på den varmeste delen av grillen, større biter krever mindre varme og lengre tid for å bli ordentlig gode.

Termometer – Kjøp en god grilltermometer, gjerne en digital så du unngår å gjette om kjøttet er ferdig.

Tilbehør – Sats på godt, kaldt tilbehør som tzatziki eller salsa. En urteolje som man enkelt mikser i en blender eller med en stavmikser smaker fantastisk!

Rengjøring – Rengjør grillristen når den fortsatt er varm med en stålbørste.

OPPSKRIFT

Fylt savoykål med artisjokkokkekrem

En mettende fylt kål som gjerne serveres skjært i båter. Artisjokkokkekrem og tomater passer bra sammen.
Prøv også med til eksempel piennolotomater i knipe, grillet på indirekte varme i 10-15 minutter.

Du trenger

4 porsjoner

  • 1 stort savoykålshode (ca 1,2 kg)
  • 1 zucchini
  • ½ purreløk
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 ts hakket fersk timian
  • ½ dl olivenolje
  • 2 dl couscous
  • 2 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljong terning
  • 1 dl kokte linser, f.eks belugalinser
  • Salt og svartpepper

ARTISJOKKOKKEKREM

  • 290 g marinerte artisjokkhjerter
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 liten hvitløksfedd
  • Finraspet skall av ½ sitron
  • 1 ts saft av sitron
  • Salt og svartpepper

Gjør sånn her

  1. Skjær løs cirka 8 store kålblad. Kok dem i 1 minutt. Skyll i kaldt vatt og la det renne av. Skjær løs ytterligere en bit av kålhodet og strimle fint. Cirka 3 desiliter kommer du til å trenge.
  2. Riv zucchinien grovt. Del purren i tynne skiver. Hakk hvitløk og timian. Fres kålstrimlene, zucchini, purre, hvitløk og timian godt i oljen i 3-4 minutter.
  3. Tilsett couscous og buljong, rør om. Dekk til med lokk og la de elte i 5 minutter. Rør inn linsene. Salte og peppre til.
  4. Legg lange stekesnører som et kryss i en skål. Plasser tre kokte savoykålsblad sånn at de former en skål. Legg i couscous blandingen og dekk rundt med resten av bladene. Bind godt med stekesnøret flere runder rundt kålen. ( det er litt pirkete, men er man två personer blir det lettere)
  5. Grill kålballen på indirekte varme cirka 20 minutter på hver siden, helt til den har fått en fin farge. La den hvile 5-10 minutter.

Artisjokkokkekrem:

  1. Hell av mesteparten av oljen fra artisjokkene.
  2. Miks alle ingrediensene til en krem.. Smak til med salt og pepper. Server kålen varm eller passe med artisjokkokkekremen.

Uer/kongefisk med avokadosalsa

Fisk på grillen er så fantastisk røykfylt med en fin middelhavsfølelse.
Her sammen med en frisk avokadosalsa med tomat og koriander.

Du trenger:

2 porsjoner

  • 2 hele uer à ca. 350 g
  • 1 lime
  • 2 måleskjeer vegetabilsk olje
  • Salt og pepper
  • Avokadosalsa
  • 2 avokado
  • 2 tomater
  • ½ rødløk
  • 2 vårløk
  • ½ chili
  • 1-2 måleskjeer sitronsaft
  • 1 liten neve ferske korianderblader
  • Vegetabilsk olje

Sånn gjør du:

I kjøkkenet

  1. Skrap vekk skinnet med en kniv og skyll fiskene i kaldt vann.
  2. Pensle med olje, og salt og pepre både inni og utenpå. Legg skivet lime i magen. Legg fisken på grillristen og lukk med ett klikk.
  3. Avokadosalsa: Skjær avokado og tomater i terninger. Hakk rødløk fint, kutt vårløk og chili i fine strimler og grovhakk korianderbladene. Vend alt sammen til en salsa. Smak til med limesaft, litt olje, salt og pepper og server til fisken.

Ved grillen

  1. Fyll halve skorsteinstarteren med Weber-etiketter og rydd grillen for grilling over høy varme, ca. 240-250 grader. Legg grillristen på grillen og grill fisken i ca. 15 minutter per side til de har en kjernetemperatur på 60 grader.
  2. Du kan sjekke om fisken er ferdig ved å løfte opp litt av kjøttet på den tykkeste delen av fisken for å se om bena er hvite. Er de det, så er fisken ferdig.

Pizza med geitost

Bak pizza med Big Green Egg? Det er enklere enn du tror.
Og resultatet er minst like bra som når den bakes i en autentisk steinovn.

Du trenger:

4 porsjoner

Pizzadeig

  • 150 g lunket vann
  • 3,5 g tørrgjær
  • 250 g mel + ekstra for å drysse
  • ¼ teskje salt
  • ½ måleskje olivenolje

Topping og salt

  • 100 g geitost
  • 2 små squash
  • 4 små hjertesalathoder
  • 3-4 måleskjeer olivenolje
  • 1 sitron
  • 8 kvister timian
  • 2 måleskjeer honning
  • 2 måleskjeer yoghurt
  • 50 g røykte mandler

Sånn gjør du:

  1. Hell halvparten av vannet i en skål og løs opp gjæren og sukkeret i vannet. Bland mel med salt, olivenolje og resten av vannet i en skål. Tilsett den oppløste gjærblandingen og kna i til en smidig og elastisk deig. Dekk over med plastfolie og la heve på et varmt sted i ca. 30 minutter. Ta frem geitosten fra kjøleskapet så den blir romtemperert.
  2. Tenn grillkullet og varm til ca. 200°C. Skjært bort omtrent en tredjedel av squashens smale ende (den skal brukes som pizzatopping). Del resten av squashen på langs i fire biter. Del salathodene og drypp litt olivenolje over dem og squashbitene. Del sitronen.
  3. Legg squashbitene og en halv sitron på grillristen. Lukk lokket og grill squashen i ca. 8 minutter. Vend squash og sitron hvert andre minutt. Legg de delte salathodene på grillristen etter ca. 6 minutter og grill ca. 1 minutt på hver side. Lukk lokket på grillen etter hvert steg.
  4. Ta opp grønnsakene og sitronbåtene fra grillristen. Legg grønnsakene i en skål og spar sitronbåtene til senere. Løft grillristen og plasser convEGGtor under risten og legg pizzasteinen oppå. Lukk lokket på grillen og øk temperaturen til 300°C.
  5. Kna pizzadeigen igjen og del i fire like store biter. Dryss arbeidsbenken med mel og kjevle ut de fire deigbitene til fire tynne pizzaer. Smuldre geitosten til en myk masse og strø utover pizzaene. Kutt omtrent 10 skiver av den lagrede squashen til hver pizza. Riv bladene fra timiankvistene, strø over pizzaene og strø en halv spiseskje honning over hver pizza. Krydre med ferskkvernet pepper.
  6. Legg den første pizzaen på pizzasteinen. Lukk lokket på grillen og bak pizzaen i 5-6 minutter til kanten er gyldenbrun. Press saften fra den grillede sitronen over den grillede squashen og salathodene. Dryss over olivenolje og krydder sjenerøst med salt og pepper. Bland salaten, strø over yoghurt og de røkte mandlene.
  7. Ta opp den første pizzaen fra bakesteinen og legg neste pizza på steinen. Skjær pizzaen i biter. Server den første pizzaen med salaten og den andre sitronbåten for dem som vil presse ekstra sitronsaft over pizzaen eller salaten. Bak så resten av pizzaene, så det hele tiden er varme pizzaer på bordet.
Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 16:oo, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
21 98 88 40