Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Fiks julematen med Ingenio

Nå er den herlige juletiden her, og kjøkkenet fylles av deilige dufter! 

Tenk om du kunne lage alle julens retter med kun ett kjøkkenredskap – det høres kanskje for godt ut til å være sant? Hvis du har prøvd stekepannene og kokekarene fra Tefal Ingenio, vet du at det faktisk er mulig. Dette er allsidige panner og gryter som passer like bra til steking, koking og baking som servering. Og det beste av alt? De kan enkelt stables, noe som gjør at de tar minimalt med plass i skapet.

På et tradisjonelt julebord er det mange ulike retter som skal lages og forberedes. Med Tefal Ingenio kan du enkelt varme opp gløgg, steke kjøttboller, lage fløtegratinerte poteter eller bake deilige safransboller – alt med det samme redskapet. En annen smart funksjon med Tefal Ingenio er det avtagbare og sikre håndtaket, som gjør det enkelt å flytte panner fra komfyren til ovnen og deretter rett til spisebordet.

Ofte kan håndtaket på stekepannen være i veien i kjøkkenskapet, men ikke med Ingenio! Det smarte designet gjør at håndtaket kan plasseres i pannen når den oppbevares, så du får mer plass til annet kjøkkenutstyr.

LES MER OM TEFAL INGENIO

Opskrifter

Kjøttboller med smak av jul

Ingen julebord uten saftige og smakfulle kjøttboller! Disse er krydret med et hint av jul for å gi en ekstra smakfull opplevelse.


4–6 porsjoner

Ingredienser: 

  • 1 kg kjøttdeig av storfe
  • 1 dl strøbrød/griljermel
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • 1 egg 
  • 1,5 ss sennep 
  • 1 stor gul løk 
  • 1 klype salt
  • 2 ss kalvefond 
  • 2 krm nymalt svart pepper
  • 1 krm hvit pepper
  • ½ ts kryddernellik
  • Olje og smør til steking

Slik gjør du:

  1. Bland melk, kremfløte, strøbrød, sennep og egg i en bolle. La det svelle i 5–10 minutter.
  2. Skrell og finhakk løken. Stek i olje uten at den får farge, den skal bare bli myk.
  3. Ha kjøttdeigen i bollen med strøbrød-blandingen. Tilsett salt, pepper, nellik, kalvefond og den stekte løken. Bland alt godt sammen.
  4. Fukt hendene med kaldt vann og form kjøttbollene til ønsket størrelse.
  5. Varm opp en stekepanne med en blanding av olje og smør. Stek kjøttbollene på middels varme, gjerne i omganger. Rist forsiktig på pannen av og til, og senk varmen når kjøttbollene har fått en fin gyllen farge. Snu dem jevnlig slik at de blir gjennomstekte.
  6. Dersom du skal fryse ned kjøttbollene, trenger de ikke stekes helt ferdige. Fullfør stekingen i ovnen på 190 °C i 15–20 minutter før servering.

Safranboller med mandelmasse

Saftige og velduftende boller med smak av safran og herlig sødme fra mandelmasse – en uimotståelig kombinasjon.

24 boller

Ingredienser: 

  • 30 g fersk gjær
  • 5 dl lunken melk
  • 1 g safran
  • 1,5 dl sukker
  • 13–14 dl hvetemel
  • 125 g smør, romtemperert
  • 1 ts salt
  • 1 egg
  • 1 egg til pensling
  • Perlesukker til å strø over

Fyll:

  • 200 g mandelmasse
  • 150 g smør, romtemperert
  • 1 ss vaniljesukker

Sukkerlake til pensling:

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Deig:

  1. Varm opp melken til 37 grader sammen med safranen.
  2. Løs opp gjæren i melken i en stor bolle. Tilsett egg, salt og sukker, og halvparten av melet. Jobb deigen sammen enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Tilsett smøret og kna det godt inn.
  3. Tilsett resten av melet litt etter litt, og kjør deigen i 10–15 minutter til den er elastisk og glatt på overflaten. Hvis du knar deigen for hånd, kan det være lurt å kna litt lengre. La deigen heve i ca. 30 minutter.

Fyll:

  • Riv mandelmassene på et rivjern og bland med smøret til en glatt og jevn fylling. La stå i romtemperatur.

Bak ut bollene:

  1. Ta deigen ut på et melstrødd bord og del den i to. Kjevl ut deigen til 40 x 45 cm. Smør fyllingen jevnt over deigen, og brett den deretter på midten.
  2. Skjær 3 cm brede remser fra den korte siden og lag et snitt i midten av hver remse (slik at de ser ut som et bukseben). Tvinn remsene og snurr dem sammen til boller med endene ned.
  3. Legg bollene på et stekebrett dekket med bakepapir, og la dem heve til dobbel størrelse, ca. 1 time (avhengig av temperaturen i rommet).

Sukkerlake:

  1. Kok vann, sukker og vaniljesukker i en liten kjele til det dannes en sirup. Sett til side.
  2. Forvarm ovnen til 225 grader.
  3. Pensle bollene med lettvispet egg, og strø på perlesukker.
  4. Stek i ca. 10–12 minutter eller til de har fått en fin, gyllenbrun farge.
  5. Pensle bollene med sukkerlake så snart de kommer ut av ovnen. Dette gir bollene en fin glans og hjelper til med å bevare saftigheten.

TEFAL INGENIO

Tefals profesjonelle Ingenio-kolleksjon omfatter stekepanner og kasseroller i toppklasse for både profesjonelle
og private kjøkken. Stekepannene og kasserollene er designet med et avtakbart håndtak i Tefals patenterte design,
slik at de kan brukes både på koketoppen og i ovnen. På denne måten fungerer de som gryterett, stekeform
og kasserolle - alt i ett! Kolleksjonen sparer deg også for oppbevaringsplass ettersom de kan stables.

Gjør matlagingen enklere med Tefal Ingenio!

Tefals Ingenio-kolleksjon omfatter stekepanner og kasseroller av topp kvalitet for både profesjonelle og private kjøkken. Stekepannene og kasserollene har ikke fast håndtak, men et avtakbart håndtak som kan brukes på alle kokekarene. Det er enkelt å bruke på koketoppen, i stekeovnen og deretter enkelt å oppbevare i kjøleskapet. Det avtakbare håndtaket gjør også at pannene tar minimalt med plass, ettersom de kan stables inni hverandre i kjøkkenskapet.

  • Opptil 50% plassbesparende takket være det stabelbare designet.
  • Avtakbart håndtak gir mer plass i skapet, på koketoppen og i oppvaskmaskinen.
  • Det sikre, avtakbare håndtaket gjør at du kan bruke pannen og gryten selv i stekeovnen.
  • Plastlokkene gjør det enkelt å oppbevare rester i kjøleskapet uten at maten tar smak av andre ingredienser.
  • Det avtakbare håndtaket kan løfte opptil 10 kg og leveres med 10 års garanti.

Velg materiale

Velg riktig stekepanne i henhold til ingrediensen du skal tilberede!

En stekepanne i rustfritt stål gir en perfekt stekeflate og krever høy varme, noe som er ideelt for kjøtt og fjærkre. Den fordeler også varmen jevnt og effektivt, men bare når den er skikkelig varm. Det beste resultatet får du ved å tilsette rikelig med matfett i pannen, varme den opp og deretter senke varmen. Rustfritt stål er også svært varmebestandig, noe som gjør at pannen holder lenger. Matvarer som fisk, tofu og egg kan imidlertid lett feste seg eller falle fra hverandre ved høy varme, så det kan være lurt å unngå panner i rustfritt stål til disse matvarene.

En stekepanne med keramisk belegg reduserer risikoen for at maten brenner seg fast, for eksempel på fisk eller grønnsaker. Keramiske panner er svært slitesterke og gir dessuten en fin stekeflate med minimalt med fett.

Non-stick-stekepanner er belagt slik at maten ikke fester seg til pannen. De er perfekte til å steke amerikanske pannekaker uten å tilsette matfett, noe som gir pannekakene en silkemyk overflate. De er også ypperlige til å steke ømfintlig mat som egg eller fisk, da de gjør det enkelt å snu maten uten at den går i stykker eller fester seg. De er også nyttige for sunnere matlaging uten olje eller smør.

Ingenios forskjellige panner

Perfekt tilbehør til din Ingenio

Perfekt stekt entrecôte

4 porsjoner

Ingredienser

  • 4 biter entrecote, ca 200 gram per person
  • 4 ss rapsolje
  • 1 ts flaksalt
  • 2 ts svart pepper, grovt malt
  • 30 g smør
  • Et par kvister fersk rosmarin eller timian
  • 3-5 hvitløksfedd, skrelt

Slike gjør du

  1. Entrecôte: Ta ut kjøttet og la det stå i romtemperatur i minst 30-45 minutter før tilberedning.
  2. Ha salt og pepper på kjøttstykkene.
  3. Varm opp en stekepanne på høy varme. Tilsett oljen. Stek i ca. 2 minutter på hver side, akkurat nok hvis kjøttet er 2 cm tykt. Senk deretter varmen til middels og tilsett en klatt smør, hvitløksfedd og urter. Snu kjøttet bare én gang for å få en fint stekt overflate og hell fettet over kjøttstykket mens det steker.
  4. Hvis du har et termometer, bør kjøttets indre temperatur være 52-54 grader for medium stekt.
  5. La kjøttet hvile i minst 5-7 minutter før det skjæres opp og serveres.
tefal-logo.png

Tefal

Tefals produkter følger med i tiden og trendene. Passer inn i livet ditt og hjemmet ditt.

Tefal utvikler og produserer sine egne kokekarbelegg.

I 1954 ville den franske ingeniøren og fiskeren Marc Gregorie forhindre at hans  fiskeredskaper i glassfiber satte seg fast i hverandre under støpeprosessen og brukte da PTFE. Inspirert av dette foreslo hans hustru at de skulle prøve PTFE i stekepannen for å forhindre at maten satte seg fast. Slipp-lett belegget ble oppfunnet av Tefal. 

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker