Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Forbered julemiddagen!

Endelig lukter det jul på kjøkkenet!

Tenk om du kunne tilberede alle julens godsaker med ett enkelt kjøkkenredskap. Ja, er det i det hele tatt mulig? Hvis du har prøvd Tefal Ingenios nye steke- og kokekar, vet du svaret. Dette er multifunksjonelle kokekar som fungerer like godt til steking, koking, baking og servering. Dessuten krever de minimalt med oppbevaringsplass ettersom de kan stables.

Når det skal dekkes på til julemiddagen, er det mange ulike oppgaver som skal gjøres på kjøkkenet og klassiske retter som skal tilberedes. Så hva med å varme gløgg, steke medisterkaker, lage ovnsbakte grønnsaker og bake deilige lussekatter med samme redskap? Ikke så verst. En annen smart egenskap ved Tefal Ingenio er det sikre og avtakbare håndtaket som gjør det enkelt å flytte grytene fra koketoppen til stekeovnen og deretter direkte til spisebordet.

Vanligvis stikker håndtaket på stekepannen ut i kjøkkenskuffen - men ikke her! Takket være det smarte designet kan du enkelt plassere håndtaket i pannen når du oppbevarer den, slik at du får mer plass til annet kjøkkenutstyr.

For å gjøre julehandelen din litt enklere får du akkurat nå opptil 40% rabatt på Tefals sortiment!

OPPSKRIFT

Julekjøttboller

”Skikkelig gode og saftige kjøttboller er et must på julebordet, og disse kjøttbollene er krydret med litt julekrydder for den der - lille ekstra smaken.” / Zofia

4-6 porsjoner 

Ingredienser

  • 1 kg kjøttdeig av storfekjøtt
  • 1 dl brødsmuler
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • 1 egg 
  • 1,5 ss sennep 
  • 1 stor gul løk 
  • 1 klype salt
  • 2 ss kalvefond 
  • 2 ml nykvernet svart pepper
  • 1 ml hvit pepper
  • ½  ts kryddernellik
  • Olje & smør til stekning

Slik gjør du

  1. Bland melk, kremfløte, brødsmuler, sennep og egg. La det svelle i 5-10 minutter.
  2. Skrell og finhakk løken. Stek den i oljen uten at den får farge, bare mykner.
  3. Bland kjøttdeigen inn i brødsmuleblandingen. Tilsett salt, pepper, nellik, kalvefond og løk. Bland alt sammen.
  4. Fukt hendene med kaldt vann og form kjøttbollene til ønsket størrelse.
  5. Varm opp en stekepanne med olje og smør. Stek kjøttbollene på middels varme, gjerne noen få om gangen. Rist pannen av og til. Senk deretter varmen når kjøttbollene har fått farge, og snu dem ofte slik at de blir gjennomstekte.
  6. Hvis kjøttbollene skal fryses, trenger du ikke steke dem helt gjennom. Stek dem i stedet i ovnen de siste minuttene på 190 grader i ca. 15-20 minutter.

Safranboller med mandelmasse

”Jeg synes det er vanskelig å slå saftige, nybakte boller med smaken av safran sammen med den herlige sødmen fra mandelmassen!/Zofia

24 stk boller

Ingredienser

  • 30 g fersk gjær
  • 5 dl melk, lunken
  • 1 g safran
  • 1,5 dl sukker
  • 13-14 dl hvetemel
  • 125 g smør, romtemperert
  • 1 tsk salt
  • 1 egg
  • 1 egg til pensling
  • Perlesukker til å strø på toppen

Fyll

  • 200 g mandelmasse
  • 150 g smør, romtemperert
  • 1 ss vaniljesukker

Sukkerlake til pensling:

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 tsk vaniljesukker

Slik gjør du:

  1. Deig: Varm melken til 37 grader sammen med safranen.
  2. Løs opp gjæren i melken i en bolle. Tilsett egg, salt og sukker og halvparten av melet, og jobb deigen sammen enten i kjøkkenmaskin eller for hånd.
  3. Tilsett smøret og jobb det inn i deigen. Tilsett resten av melet (litt av gangen). Kjør deigen i ca. 10-15 minutter til den er elastisk og fin på overflaten. Elt litt lenger hvis du elter deigen for hånd. La deigen heve i ca. 30 minutter.
  4. Fyll: Riv mandelmassen med et rivjern, tilsett smøret og rør sammen til en smöret och rör ihop till en glatt fylling. La det stå i romtemperatur.
  5. Slik lager du boller: Legg deigen på et melet bord. Del den i to. Kjevle ut deigen til 40x45 cm. Fordel fyllet jevnt utover deigen og brett den i to.
  6. Klipp 3 cm brede strimler fra kortsiden, og klipp deretter et snitt midt på strimmelen (slik at det ser ut som et «buksebein»). Vri stripene sammen til en bolle med endene nedover.
  7. Legg bollene på et stekebrett/i en form med bakepapir og la dem heve til dobbel størrelse, ca. 1 time avhengig av hvor varmt det er på kjøkkenet.
  8. Sukkerlake: Kok vann, sukker og vaniljesukker i en kasserolle til en sirup. Sett til side.
  9. Varm ovnen på 225 grader.
  10. Pensle bollene med lett sammenvispet egg og dryss over perlesukker.
  11. Stekes i ca. 10-12 minutter eller til de får en fin gyllenbrun farge.
  12. Så snart bollene kommer ut av ovnen, pensler du dem med sukkerlaken. Dette gir bollene en fin glans og bevarer saftigheten.
tefal-logo.png

Tefal

Tefals produkter følger med i tiden og trendene. Passer inn i livet ditt og hjemmet ditt.

Tefal utvikler og produserer sine egne kokekarbelegg.

I 1954 ville den franske ingeniøren og fiskeren Marc Gregorie forhindre at hans  fiskeredskaper i glassfiber satte seg fast i hverandre under støpeprosessen og brukte da PTFE. Inspirert av dette foreslo hans hustru at de skulle prøve PTFE i stekepannen for å forhindre at maten satte seg fast. Slipp-lett belegget ble oppfunnet av Tefal. 

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.