Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 500 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Kjøpsguide - Hvilken stekepanne skal jeg velge?

Type: Det finnes mange ulike typer panner, så hvilken du skal velge kommer også an på hva ditt formål er. Det er både vanlige stekepanner, grillpanner og sauterpanner. Derfor bør du vurdere, hva det er du skal bruke din stekepanne til. Den vanlige stekepannen er perfekt til hverdagen. Den er fin når du skal steke kjøttboller, hamburgere eller lignende. De lave sidene gjør det enkelt for deg å snu maten, så du oppnår et bra resultat hver gang. Sauterpannen derimot har høyere kanter, som gjør den fin til å steke noe raskt og kokeretter. Du kan enkelt steke opp dine grønnsaker, så det fortsatt er litt motstand når du tygger i dem og derfor får et perfekt stekeresultat. Grillpannen lar deg investere i en inne grill. Takket være riflene på stekeflaten, kan du gi dine steker en perfekt stekeskorpe. Du kan med fordel også bruke den til grønnsakene som du vil ha grillet.

Størrelse: Du kan velge stekepanner fra 20 cm til 32 cm. De minste størrelsene er fine til å lage pannekaker eller omeletter. Derimot er de store størrelsene perfekt til gryteretter fordi det er mer plass. Hvis du ikke ønsker å ha flere forskjellige panner, kan du med fordel velge en på 26-28 cm. Du skal bare være oppmerksom på hvor man måler stekepannen. De fleste mål er fra ytterste kant til kant. Det vil si, at selve stekeflaten oftest er mindre.

Belegg: Du kan både velge stekepanner med og uten belegg. De har alle hver deres fordeler. Hvis du velger f.eks en jernpanne som ikke har belegg er den fin til å gi en god stekeskorpe. Fordelen med å velge en stekepanne med belegg er at de er lettere å bruke for de fleste og at råvarene ikke setter seg fast. Dessuten sikrer belegget at du bruker mye mindre fett.

Virker på induksjon: Hvis du har en induksjonskomfyr er det viktig at du velger en panne som fungerer på induksjon. De fleste materialer fungerer på induksjon. De materialene som ikke fungerer på induksjon er ren kobber og aluminium. Ønsker du en av disse materialene, skal du velge en som har flere lag, der et av lagene er magnetisk. På alle panner har vi angitt om de virker på induksjon. Du kan også kjøpe induksjonsplate, som fungerer som en mellomleggsplate mellom induksjonskomfyren og de pannene som ikke fungerer på induksjon.

Rengjøring: Panner holder generelt lengre og bedre, hvis du vasker dem opp for hånd. Det betyder ikke, at det ikke er noen stekepanner som tåler rengjøring i oppvaskmaskin. Hvis stekepannen tåler rengjøring i oppvaskmaskin vil det framgå på produktsiden. Om du alltid vasker dine panner for hånd, bør du kun bruke varmt vann og veldig lite oppvaskmiddel. Pannen tørkes så av med kjøkkenpapir. Husk å aldri helle kaldt vann på en varm panne, da det kan gjøre pannen skjev.


Materialer

Støpejern - En venn for livet

Støpejernspannen blir bare bedre med tiden! En venn for livet som vil gi deg kjøkkenglede i mange år fremover. Den passer til mye og fungerer best hvis du steker i mye fett. Steker du kjøtt i den økes smakene takket være at støpejernet gir ut en liten, sunn mengde jern. Imidlertid kan ingredienser med høy syre få en litt ubehagelig smak av jern.

Støpejernspannen blir bare bedre med tiden! En venn for livet som vil gi deg kjøkkenglede i mange år fremover. Porene i overflaten lar fettet trenge og spre seg jevnt over bunnen, noe som gir en fin og jevn stekeoverflate! Et pluss er også at du kan bruke redskaper i alle materialer.

Ta vare på støpejernspannen

  • Vask opp for hånd i varmt vann (aldri vaskemiddel!) og tørk av.
  • Smør om nødvendig med fett.
  • Gi pannen nytt liv: Dekk bunnen med ca 5 mm grovt salt, legg pannen på komfyren på høy varme. La stå i ca 2 minutter og rist av og til. Saltet vil absorbere alt det forbrente fettet. Kast saltet og la pannen avkjøles før du steker det igjen. (For å steke inn: Dekk bunnen med olje og kjør på svak varme i en halv time. Hell av og tørk av med litt tørkepapir - klar!)

Karbonstål - Magisk matlaging

Karbonstål er omtrent som en blanding av teflon og støpejern – bra frigjøringsfunksjon som en teflonpanne, varer lenger og steker like bra som en støpejernspanne (selv om den er lettere i vekt). Holdbarheten er like god som støpejern - en karbonstålspanne står ved din side i lang tid! Det er mulig å steke i pannen uten å brenne den først - men den vil ikke være like god. Pannen vil bli mørkere og mørkere, det er non-stick-evnen som forbedres! Jo mer du bruker den, jo mindre fett må du ha i. Vær forsiktig med sure ingredienser, de kan slite overflaten du brant inn! Karbonstål reagerer raskt på varmeendringer, så hvis du vil ha kontroll over omeletten er dette pannen for deg.

Ta vare på karbonstålspannen

  • Stek inn pannen før du bruker den.
  • La alltid stekepannen avkjøles før du vasker den med varmt vann (unngå oppvaskmiddel).
  • Tørk stekepannen etter rengjøring slik at den ikke ruster.
  • Gi pannen nytt liv: Dekk bunnen med ca 5 mm grovt salt, sett pannen på komfyren på høy varme. La stå i ca 2 minutter og rist av og til. Saltet vil absorbere alt det forbrente fettet. Kast saltet og la pannen avkjøles før du steker den inn igjen. (For å steke inn: Dekk bunnen med olje og kjør på svak varme i en halv time. Hell av og tørk av med noe tørkepapir - klar!)

Rustfritt - Restaurantfavoritten

En panne i rustfritt stål har en enorm holdbarhet sammenlignet med belagte panner, og er mye brukt i restaurantkjøkken. Stålet har ingen åpne porer som betyr at ingen smak setter seg, men også at det ikke lagres noe fett i pannen, som i en støpejernspanne. Steker du ikke i fett, blir maten brent. Om man bruker en rustfri panne med rett teknikk, har den også en fascinerende non-stick-evne. Når du legger et stykke kjøtt i pannen, suger pannen seg fast til kjøttstykket - men slipper det når stekeflaten er fin og porene i råstoffet er lukket. I en belagt panne kan du jo røre rundt og vende kjøttstykket helt fritt. Derfor er det viktig å ha tålmodighet. En pannekake er litt vanskeligere å lage i en panne i rustfritt stål.

Psst! Se etter en panne i mange lag med en solid aluminiumskjerne for å få den beste varmefordelingen!

Ta vare på din rustfrie panne

  • Rengjør pannen umiddelbart etter bruk.
  • Kan vaskes for hånd, med vaskemiddel eller i oppvaskmaskin. (det anbefales imidlertid alltid å rengjøre for hånd).

Belagt - For en fin stekeflate

Stekepanner med non-stick-belegg har utrolig frigjøringsevne. Den veier generelt ikke så mye og er lett å håndtere. Imidlertid vil belegget naturlig slites etter en stund, uansett om du behandler pannen godt - ikke bruker metallredskaper osv. Så vær forberedt på å skifte ut pannen etter noen år.

Et keramisk belegg har nesten samme gode non-stick-evner, men kan også brukes ved høye temperaturer uten å skade belegget!

Ta vare på din belagte panne

  • La den avkjøle seg og vask for hånd med varmt vann og vaskemiddel.
  • Bruk ikke metallredskap eller kniv i pannen!

Kobber

Stekepanner av kobber besitter fantastiske egenskaper også er de også fine å se på. Kobber materialet er eminent til å fordele varmen, så ditt stekeresultat blir like bra hver gang. Det er også et av de materialene som raskest reagerer på temperaturskifte. Derfor kan du være trygg på at du ikke kommer til å brenne maten din. Det gjeller uansett om du skrr opp eller ned på varmen. Det er ikke mange materialer som har denne egenskapen, derfor er det en klar fordel med kobberpannen. Hvis du liker å flambere, er en stekepanne av kobber også foretrukket også til sautering. Hvis du velger en panne av ren kobber så fungerer den ikke på induksjon, men her kan du evt. bruke en induksjonsplate.

Ta vare på kobberpannen

  • ● Bør alltid vaskes opp for hånd med mild såpe.
  • Sørg for å pusse pannen, hvis du alltid vil ha en skinnende panne.
  • Kobberpanner som ikke blir pusset får med tiden et matt design med patina.

Aluminium

Når det er snakk om aluminiumspanner er det sjeldent ren aluminium som er brukt. Ren aluminium fungerer ikke på induksjon, fordi det ikke er noen magnetiske elementer i materialet. Det endrer ikke på at aluminium er en god varmefordeler, derfor blir det ofte brukt til stekepanner og gryter. Aluminium reagerer raskt på temperaturendringer og derfor er det perfekt til steking. Med dette type materiale kan det skje at den misfarger lyse matvarer og gir dem en bitter smak. Det kan hindres om du velger en aluminiumspanne med belegg. Aluminiums stekepanner er på samme måte også fine til retter med melk og egg. Det vil si at du kan lage en fantastisk spaghetti carbonara på en aluminiumspanne.

Ta vare på aluminiumspannen

  • En aluminiumspanne med non-stick belegg er lett å rengjøre.
  • Rengjør den for hånd med mild såpe.
Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Les alle dine fordeler
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 16:oo, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
21 98 88 40