Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

 
Lodge har produsert støpejernspanner i svært lang tid. Produksjonen har alltid foregått hjemme i South Pittsburg, Tennessee. Lodge er godt forankret i samfunnet, siden 125 år tilbake, og da er det ikke så rart at de bryr seg om beboerne og nærmiljøet – med fare for å høres klisjé ut – men familiefølelsen er sterk. Når det er sagt, er det heller ikke overraskende at rutiner blir gjennomgått gang på gang for å forbedre produksjonsprosessen for de ansatte og for å minimere påvirkningen på miljø og omgivelser. Lodge er et selskap som har vært gjennom mye – to depresjoner og en verdenskrig – og overlevd. De har hele tiden funnet opp seg selv på nytt, og med «innovasjon» som motto har de gått veien.

I dag har de tre slitesterke støpejernsserier - en for nybegynnere (Lodge Classic), en for de mer erfarne (Chef Collection) og en for den profesjonelle på kjøkkenet (Blacklock). Nedenfor kan du lese mer om de ulike seriene og finne den som passer best for dine behov. Du finner også en støpejernsguide for deg som vil lære litt mer om støpejernspanner før du setter i gang. Sist men ikke minst er det også informasjon om Lodges produksjonsprosess fordi de som sagt bryr seg om klimaavtrykket sitt. Psst! Ikke gå glipp av den deilige oppskriften på reketaco - du finner den under kokkesamlingen.

Lodge støpejernsprodukter er designet for både å tåle mye og for å bli verdsatt hver dag på kjøkkenet ditt!

DIN BEGYNNERGUIDE TIL BRUK AV STØPEJERN

Vi vet – noen ganger får støpejern et dårlig rykte for å være komplisert. Alle har en mening om den
"riktige måten" å ta vare på stekepannen sin og det kan føles overveldende når du er "ny". Men vi tror det
er mange måter å få støpejern til å fungere for deg. Følg noen av våre beste tips, og du vil mestre kunsten
å lage mat i støpejern på kort tid.

Innbrenningen

Lodges kjøkkenredskap er innbrent og klar til bruk. I støperiet deres legger de et lag med soyabasert vegetabilsk olje på kokekaret og baker det ved høy temperatur. Nå trenger du ikke lenger å innbrenne det nye kokekaret i støpejern hjemme. Det stemmer – etter en rask vask setter du stekepannen på komfyren, tilsetter litt olje og begynner å lage mat. Faktisk er en av de beste måtene å ta vare på stekepannen på å ganske enkelt bruke den. Stek bacon, stek en biff eller stek favorittgrønnsakene dine for å bygge opp enda mer naturlig brenning i stekepannen. Nå begynner du å bli klar - følg med oss!

Matlagingen

Du kan bruke støpejern på hvilken som helst varmekilde. Men uansett hvor du lager mat, vil støpejern varmes opp annerledes enn din vanlige nonstick-panne - og det er en god ting. En vanlig feil? Tilberedning ved for høy temperatur. Støpejern holder på varmen som ingen andre kokekar, så du trenger ikke skru opp temperaturen for å steke det perfekte egget eller for å steke biffen. Alle har forskjellige koketopper, men vi anbefaler å starte med middels varme og jobbe deg opp derfra. Vær tålmodig, ta deg tid til å forvarme redskapet ditt, enten det er en stekepanne, grillpanne eller gryte, og ikke vær redd for å justere temperaturen under tilberedningsprosessen.

Her er våre tre beste matlagingstips:

  1. La stekepannen forvarme i et par minutter.
  2. Sørg for at du bruker litt smør eller matolje.
  3. Skru ned varmen (stol på oss når vi sier dette!).

Vedlikehold

Slik tar du vare på dine støpejernspanner i tre steg.

  • Steg 1 - Vask: Vask kokekarene i støpejern for hånd. Du kan bruke en liten mengde såpe. Bruk eventuelt en panneskrape for fastsittende mat. For matrester som sitter veldig hardt, kan du koke litt vann i 3-5 minutter og deretter bruke skrapen når pannen er avkjølt.
  • Steg 2 - Tørk: Tørk umiddelbart og grundig med en lofri klut eller med tørkepapir. Hvis du ser noen svarte rester på håndkleet, er dette helt normalt og er bare på grunn av krydderet.
  • Steg 3 – Olje inn: Gni et veldig tynt lag med matolje eller krydderspray på overflaten av pannen. Bruk tørkepapir til å tørke av overflaten til det ikke lenger er igjen olje.

TRE SERIER ATT KÄNNA TILL

Nybegynner

Lodge Classic - God pris, en god serie å starte med

Serien Lodge Classic er for de som føler seg relativt fersk i bruken av støpejernspanner

Hvilke støpejernsprodukter anbefaler de ansatte på Lodge? Les videre – her er tre kjøkkenfavoritter du kommer til å elske lenge. For de som jobber på Lodges hovedkontor, er det bare en rask spasertur unna South Pittsburg Factory Store. Det betyr at de enkelt kan kjøpe med seg og teste alt fra Lodge-serien som de er nysgjerrige på å prøve. Da de ansatte ble spurt om sine Lodge-kjøp, viste det seg, ikke helt overraskende, at det var en velprøvd klassiker som viste seg å være det ultimate «must-have» på kjøkkenet. Sjekk ut listen og se topprangerte varer fra Lodge.

"Jeg har mange støpejernspanner fra Lodge på kjøkkenet mitt, men den stekepannen som er 30 centimeter stor er min favoritt. Jeg har hatt min i omtrent 18 år, så den er godt innbrent. Jeg har brukt den til å lage alt fra grillede ostesmørbrød, maisbrød, sjokoladepai til pizza, biff, kylling, hamburgere og stekte grønnsaker. Det er en utrolig panne takket være sin allsidighet og størrelse.»

/Scarlett, selger

"Mitt favorittkokekar fra Lodge er 30 centimeters-gryten med dobbelt håndtak. Den er allsidig på kjøkkenet, og jeg kan bruke den til å lage mat på komfyren og i ovnen. Jeg bruker den ofte."

/Kelly, kundeservice

Erfaren

Chef collection - For de som har erfaring med støpejernspanner

En kokkinspirert serie med kokekar i støpejern. Her smelter Lodges mangeårige erfaring
med moderne design – alt for å forbedre din matlagingsopplevelse i hverdagen.

Kris, som jobber med Lodges kulinariske utvikling, gir sine beste tips når han tilbereder taco med sitrusreker. Her bruker vi Lodges vendbare grillpanne fra Chef Collection.

Denne sesongens oppskrift handler om å bringe grillsmakene innendørs! Vi bruker en grill med to brennere til å steke reker med herlige smaker. Her er alle tipsene du trenger for å få grillstemning på bordet - uansett vær. La oss sette i gang.

Få flotte grillmerker - uten grill

Du trenger ikke å fyre opp grillen for å få lekre grillmerker, alt du trenger er en grillpanne. I månedens oppskrift bruker vi Chef Collections vendbare grillpanne. Den blir raskt en favoritt når du vil lage en bestemt type mat, men været ikke vil samarbeide. Stekepannen har opphøyde grillkanter som bruner maten akkurat som grillristen på utegrillen.

Ikke overstek og bruk riktig olje

Husk at du ikke trenger å skru opp varmen bare fordi du vil ha grillsmak på komfyren. Støpejern holder godt på varmen. Så lenge du har latt pannen forvarme, får du en perfekt stekeflate hver gang. Hvis pannen blir for varm, kan maten sette seg fast, og det kan gjøre matlagingen vanskelig. Alle kokeplater er forskjellige, men et sted mellom middels og høy varme er som regel nok for de fleste støpejernspanner. Og ikke glem å smøre overflaten med en olje som har et høyt røykpunkt. Rapsolje er en slik olje, den skal tåle varme og bør ikke utløse brannalarmen.

Ikke ett - men to grillspyd

Enten vi griller inne eller ute, er grillspyd et av favorittredskapene våre. I denne taco-oppskriften holder doble rekespyd alt på plass på grillen, noe som gjør det enkelt å snu og få en god stekeflate på begge sider. For å ta av rekene er det bare å bruke et tørkepapir og la dem gli av grillspydene og over på en tallerken for å lage taco!

Tålmodighet er ikke bare fiskerens beste venn, men også for oss ved grillen

Tid er nøkkelen til suksess når du ønsker å få "verdige" brennmerker på maten. Kontroller først at stekeflaten har fått god tid til å varmes opp før du legger på maten. Du kan dryppe noen dråper vann på pannen, og hvis de danser, er det på tide å grille maten. Legg maten på grillen og sett en timer, nipp til ølen og gjør klar tilbehøret, men uansett hva du gjør, motstå trangen til å røre rundt på maten for tidlig! Her er det direkte kontakt med grillpannen som gjelder.

Deilig reketaco

Nivå: Nybegynner
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 25 minutter
Porsjoner: 4-6

Tacofyll

  • 650-700 g kjempereker/scampi, skrellet og renset
  • 2 ss majones
  • 1 ss av favorittfiskkrydderet ditt
  • 1 avokado, skivet
  • 8 tacolefser
  • Hakket koriander
  • ca. 1 dl pico de gallo

Aioli

  • ½ dl majones
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts sennep
  • ¼ avokado i terninger
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts limejuice
  • 1/2 ts av ditt favoritt all-round fiskekrydder

Gjør slik

  1. Tørk rekene med tørkepapir. Bland med majones og fiskekrydder. Dekk til og avkjøl i kjøleskap til det er på tide å grille dem.
  2. Tilbered aioli: Tilsett majones, sennep, olivenolje, avokado i terninger, hvitløk, limejuice og salt med en visp eller stavmikser. Miks til blandingen er jevn og har en jevn farge.
  3. Når rekene er marinert, forbereder du dem til grilling med to spyd. Tre ett spyd gjennom rekene nær halen og et annet gjennom den fetere delen av reken.
  4. Forvarm en dobbel-brenner grillpanne med grillribbe vendt opp og på middels varme, ca 5 minutter. Olje grillpannen rett før du tilsetter rekene. Stek rekene i 2-3 minutter på hver side. Sørg for at rekene får full kontakt med de varme støpejernsgrillristene.
  5. Mens rekene steker i grillpannen, kan du olje avokadoen og strø litt salt over. Grill i ett minutt og fjern fra varmen.
  6. Fjern rekene fra grillpannen og ta av spydene. Pakk tacolefsene inn i aluminiumsfolie og varm dem på grillpannen.
  7. Topp tacoen med pico, grillet avokado, reker og aioli, og pynt deretter med koriander og jalapeño (hvis ønskelig).

Proffs

Blacklock – Premiumkolleksjon med mange fordeler

Møt Blacklock, Lodges førsteklasses utvalg av kokekar i støpejern

I 2019 introduserte Lodge sin Blacklock-serie. Blacklock er et resultat av flere års forskning for å produsere et produkt som løser noen av de vanligste problemene vi møter ved bruk av kokekar i støpejern: for eksempel vekten på produktet, håndtak som blir varme og utfordringer ved innbrenningen av pannen. Slik har Lodge gått frem, vi tar det steg for steg:

1. Tynnstøping for å skape lett støpejern.

Blacklock er utprøvd og testet. I løpet av utviklingsprosessen støpte vi vår egenutviklede støpejernsoppskrift så tynt vi kunne og testet under fastsatte grenser for å finne det nøyaktige målet for optimal vekt uten å ofre noe av kvaliteten eller holdbarheten som kokekar av støpejern er kjent for. Resultatet? Blacklock har en vektreduksjon på opptil 25% og har fått en ny utforming som gjør den enkel å løfte, bære og håndtere.

2. Smart design for økt komfort

Håndtakene på Blacklock-produktene er designet med et stilig V-snitt i midten av håndtaket, noe som reduserer mengden jern i håndtaket slik at luften kan strømme og holde det kjøligere lenger. Hjelpehåndtakene og grytene med dobbelt håndtak i Blacklock-serien er alle hevet for å gi mer plass til hånden. Noe som også gir god kontroll.
Merk! De er fortsatt laget av jern, så langvarig bruk på en varm overflate - eller i ovnen - vil etter hvert varme opp håndtaket.

3. Trippelinnbrenning™ for en naturlig nonstick-funksjon

I 2002 var Lodge først ute med å introdusere støpejern med støperibrenning på markedet. Dette har gjort støpejernet mer tilgjengelig. Nå passer det også for dem som er interessert i å lage mat i støpejern, men som har liten eller ingen erfaring. Med Blacklock har de brent inn, ikke bare én, men tre ganger, hver del slik at pannene får naturlige nonstick-egenskaper, eksepsjonell smak og forenklet rengjøring. Resultatet ligner en velbrukt og elsket støpejernspanne fra første gangs bruk.

Det er flere fordeler med trippel innbrenning:

  • Vedlikehold og rengjøring: De tre lagene gjør det enkelt å rengjøre, og de ekstra lagene beskytter non-stick-funksjonen og mot rust.
  • Praktisk: Trippelbrent støpejern er nå det mest praktiske støpejernsredskapet å bruke, ettersom det krever mye mindre stell og vedlikehold for å oppnå ønsket resultat. Perfekt for daglig bruk!
  • Motstandsdyktig: Med klassiske støpejernspanner kan det hende at noen matvarer brenner seg fast allerede ved første gangs bruk. Med trippelbrent jern er pannen mye mer motstandsdyktig og tåler vanskelige retter med en gang uten risiko for at innbrenningen forsvinner.

Enestående design for økt komfort

De primære håndtakene på Blacklock-produktene er designet med et pent V-snitt i midten av håndtaket, noe som reduserer mengden jern i håndtaket slik at luften kan strømme og holde det kjøligere lenger. (Merk: Det er fortsatt laget av jern, så langvarig bruk på en varm overflate - eller i stekeovnen - vil etter hvert varme opp håndtaket). Blacklock-seriens hjelpehåndtak og stekepanner med to håndtak er alle hevet for å gi mer plass til hånden. De gir også god kontroll. På alle delene er det lutende vegger som gjør det mulig å røre uten å søle.

Blacklock

I likhet med alle andre kokekar i støpejern fra Lodge er Blacklock et kokekar av kvalitet som er laget for å tåle det meste. Det slitesterke håndverket som ligger til grunn for design og produksjon, viser at det er trygt å bruke på alle kokeplater, både innendørs og utendørs. (Unntatt i mikrobølgeovnen, selvfølgelig.) Tilbered hva som helst, hvor som helst, på hvilken måte som helst, i 100 år!

PRODUKSJON I 125 ÅR

Et støperi som bryr seg om sitt fotavtrykk:

"Hos Lodge tar vi vårt miljøansvar på største alvor. Vi er dypt forankret i South Pittsburg, Tennessee, der selskapet vårt ble født og der vi fortsatt holder til. Ved å handle i miljøets og nabolagets interesse beskytter vi røttene våre og investerer i fremtiden. Som en femte generasjons familieeid bedrift er vi opptatt av å gjøre det som er riktig for våre ansatte og lokalsamfunnet."

Lodge er opptatt av å minimere avfallet. I gjennomsnitt sender de en million pund jernprodukter hver uke - alt smeltet, helt, støpt, ferdigstilt og pakket i South Pittsburg, Tennessee. Ved å lage alt hjemme kan de jobbe mer effektivt. Men det er ikke alt. De gjenbruker og resirkulerer materialer hele veien for å redusere karbonavtrykket og beskytte planeten vår.

 

Lodge bruker skrapmetall  

De blander råjern, resirkulert stål, legeringer og støpegods fra støperiet vårt for å lage det smeltede jernet som kokekarene deres er laget av. Ved å bruke resirkulert stål og kasserte støpegods holder de materialene unna søppelfyllinger. I 2021 kjøpte Lodge 9 076 tonn resirkulert stål, og smeltet om 33 370 tonn defekte støpegods, slik at materialet kan brukes i flere generasjoner.

 

Gjenbruk om og om igjen

Sand er en stor del av produksjonsprosessen. I 1996 samarbeidet de med Tennessee Department of Environment and Conservation's Division of Solid Waste for å utvikle en policy for gjenbruk av ikke-farlig støpesand. Siden den gang har de gjenbrukt brukt sand til byggeprosjekter på deres campus og i lokalsamfunnet, inkludert en baseballbane for lokale barn. I 2021 resirkulerte Lodge ca. 1 000 kubikkmeter sand som ble brukt i ulike prosjekter på universitetsområdet.

 

Resirkulering av matolje

Et av de siste trinnene i produksjonsprosessen er å brenne inn kjøkkenredskapene. I fjor resirkulerte de 15,9 tonn forbrenningsolje. I stedet for å kvitte seg med overskuddsoljen, blir den gjenbrukt av andre selskaper i produksjonen av deres produkter. Faktisk brukes mye av oljen som Lodge gir bort, i hundemat og sminke.

lodge.png

Lodge

Oppdag Lodge og deres panners utrolige overlevelseinstinkt her på Bakeren og Kokken.

Lodge ble grunnlagt i 1896, men da under navnet The Blacklock Foundry, etter grunnleggeren Joseph Lodge's nære venn. The Blacklock Foundry hadde stor fremgang med sine støpejernsprodukter helt til de brann ned i 1910. Bare tre måneder senere, noen kvartaler unna, gjenopplivet de firmaet men nå under navnet Lodge Manufacturing Company. 

Joseph Lodge har skapt en arv av høykvalitative produkter som har overlevd alt fra den store depresjonen til to verdenskrig, og som høyst sannsynlig vil overleve minst like lenge til.

Lodge har blitt den ledende produsenten av slitesterke støpejernprodukter og ligger alltid i topp med sine smarte og innovativa løsninger.

For et kjøkken fylt med tidløse og i prinsipp udødelige produkter er Lodge et utmerket valg.

Vi på Bakeren & Kokken har et stort sortiment av produkter fra Lodge.

Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.