Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Fordelene med en pizzaovn

Mange har pizza som en av deres favoritter, derfor vil man også gjerne få det beste resultatet når man lager den italienske retten hjemme. Hvis du skal så tett på den tradisjonelle pizzaen som vi kjenner deg, er høy temperatur viktig.

Når du bruker en pizzaovn til å lage favorittpizzaen din, kan du raskt og enkelt på mat på bordet. Steketiden ligger mellom et og to minutter for å lage en pizza. Den høye temperaturen som helst skal ligge rundt 400-500°C sørger for en kort steketid.

Det ferdige resultatet blir ikke mindre enn fantastisk. Du er sikret en sprø skorpe uten at den blir brent.Du kan også være helt sikker på at toppingen er varm og osten blir smeltet. Det er igjen på grunn av den høye temperaturen og korte steketiden.

4 typer av pizzaovner

Transportable

Du kan alltid lage god og velsmakende pizza på farten med en transportabel pizzaovn. En av de mest populære modellene som er fine å ta med på tur, er Ooni. De transportable modellene er raske å varme opp og kan fås til både gass og kull, alt ettersom hva man liker best.

Frittstående i hagen

Man kan med fordel investere i en utendørs stenovn til hagen. Det skaper litt ekstra kos i hverdagen - spesielt om sommeren. Det blir ikke lettere å steke gode pizzaer, som alle kommer til å elske. Samtidig kan den også brukes som en vanlig grill.

Til kjøkkenet

Har du ikke en hage eller ønsker du ikke å lage pizza ute, skal du selvfølgelig ikke stå utenfor. Det finnes pizzaovner som The Smart Oven Pizzaiolo fra Sage, som har de gode egenskapene fra stenovnen. Så kan du på kort tid få sprø pizza hjemme i ditt eget kjøkken.

Som tilbehør til grill

En bakesten gjør det lettere å få perfekte resultater, når du lager pizzaen på grillen. Stenen gir en rask undervarme, som er grunnen til at bunnen blir ekstra sprø. Det er viktig at grillen kan bli veldig varm - den skal komme opp til 250º C.


Tips til baking

👩🏼‍🍳 Ha mel på pizzaspaden:
Pizzadeigen kan lett klistre seg fast. Derfor kan du strø litt mel på pizzaspaden, som er av tre og tørke av det overflødige med litt kjøkkenpapir før du legger på deigen. Pass på at du ikke overdriver med melet, da risikerer du at den blir brent og smaker bitter.

🍕 Pynt direkte på spaden:
Når du har strødd på mel på pizzaspaden (av tre) legger du deigen på og så kan du pynte den med saus og topping direkte på spaden. Da unngår du å ødelegge formen og hindrer at toppingen faller av.

✋🏼 Spar på toppingen:
Når det gjelder pizzatopping er “less is more”-prinsippet perfekt. Hvis du har for mye topping på pizzaen kan du risikere en våt og slapp bunn. Du bør også prøve å få så mye væske ut av mozzarella, grønnsaker og lignende, da det også kan medvirke til en våt bunn. Sørg for å ha en kant på rundt 1 cm, som det ikke er ingredienser på så skorpen kan heve og løfte seg.

🌡️ Konstant temperatur:
Mellom 400°C - 500°C er perfekt til å bake din napolitanske pizza. Noen pizzaovner kan komme helt opp på 800°C. Det viktigste er, at varmen er konstant. Sånn at din pizza får et jevnt resultat samt unngår å bli brent.

🔄 Roter jevnlig:
Dette gjelder spesielt pizzaovner som bruker gass og tre. Her kommer den sterkeste varmen nemlig fra en retning. Derfor er det viktig at du roterer den 4 ganger underveis, så hele pizzaen kommer nær ilden og resultatet blir jevnt.


Populære merker

 

Alt du trenger for å lage den perfekte pizzaen finner du med Ooni. Deres fokus ligger på pizzaovner og tilhørende tilbehør. Derfor kan du også være sikker på at det er produkter som fungerer til det de skal. De innovative pizzaovnene lager perfekte pizzaer på kun et minutt - du trenger bare å forberede dine favoritter også kan du spise iløpet av kort tid. Engelske Ooni er et av de mest populære merkene innen pizzaovner.

 

Det er kanskje ikke Sage man tenker på først når man nevner pizzaovner. De har skapt en pizzaovn til kjøkkenet, som raskt tok markedet med storm. Heston Blumenthal er en verdenskjent kokk og står bak produktene sammen med Sage. De har stort fokus på både kvalitet og brukervennlighet. Derfor er pizzaovnen fra Sage perfekt hvis man ikke har mulighet til å ha en pizzaovn utendørs.

 

Danske Dangrill gir deg den perfekte grillopplevelsen hver eneste gang. Det inkluderer selvfølgelig også pizzaovnene. Derfor kan du fint invitere familie og venner over til en pizzakveld med velsmakende varianter. Pizzaovner fra Dangrill er laget for utendørs bruk. Derfor krever det naturligvis også en hage, som du kan sette den i. De er laget i et elegant og naturlig design, som passer inn i alle nordiske hjem.


Oppskrifter

Pizzadeig (6 st)

Dette er en klassisk pizzadeig som man må lage dagen før man skal steke pizzaen. Du kan ha deigen i kjøleskapet i opp til 3 dager før du skal lage pizza - den blir bare bedre jo lenger den står.

  • 500 g kaldt vann
  • 5 g gjær
  • 780 g økologisk stenmalt hvetemel
  • 20 g fint havsalt
  • rapsolje
  1. Bland vann, gjær og mel i en kjøkkenmaskin ca 3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og kna deigen i 5 minutter. Tilsett saltet og kna i ytterligere 4 minutter. 
  2. Legg deigen på bord dekt av mel og del den i seks like store deler. Smør en plate med olje.
  3. Gjør deigbitene runde (les mer nedenfor) og legg dem på platen. Smør forsiktig med olje på. Dekk over med plastfolie og la dem heve i minst 1 døgn i kjøleskapet. 
  4. Flat ut deigene i mye mel til valgfri størrelse og lag pizza.

Tomatsaus (cirka 5 dl)

  • 1 gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1/2 krukke basilikum
  • olivenolje
  • 1/2 ss fint havsalt
  • 1/2 ss rørsukker
  • 1/2 ss hvitvinseddik
  • 1/2 tsk nymalt svartpepper
  • 1 boks hele plummetomater (400 g)
  1. Hakk løken og finhakk hvitløken. Hakk basilikumen, både blad og stilk. Fres løken og hvitløken i en kasserolle med olje. Tilsett salt, sukker, hvitvinseddik og pepper. Rør rundt med en sleiv. 
  2. Tilsett basilikum og tomater. Kok opp o la det småkoke i ca 30 minutter. Miks sausen helt klumpfri. Smak til og la den koke fram til den har fått en fast konsistens.
  3. Spre et tynt lag med tomatsaus på pizzabunnene – er det for mye saus, blir det for mye fukt. Bruk gjerne sausen som blir til overs som pastasaus senere.

Aspargespizza med prestost

Du trenger:

  • 1 sats pizzadeig
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ts flytende honning
  • 2 dl revet lagret prestost
  • 250 g grønn asparges
  • 4 ss olivenolje
  • Nymalt pepper, kornsalt
  • Ruccola

Sånn gjør du:

  1. Lag pizzadeigen etter grunnoppskriften. Bland crème fraiche, honning og ost. Bryt av og kast den nederste, grøvre delen på aspargesen. Del aspargesen i tynne skiver på lengden.
  2. Legg bakesteinen på grillristen og legg på lokket. Stenen må bli veldig varm før du legger på deigen.
  3. Jobb ut deigen til pizzaer. Bre ut ostekremen på pizzaene og legg på asparges skivene. Drypp på med olje. Dra noen sirkler med pepperkvernen og salte lett.
  4. Legg over pizzaen på bakesteinen. Pizzaen må bakes med en gang for at fyllet ikke skal gjøre deigen våt.
  5. Grill pizzaen under lokk til den er gylden og gjennombakt, ca 8 minutter. Strø på med ruccola.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.