Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 500 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Verdt å vite

Hvorfor er den så rask?
Kokepunktet for vann er 100 grader. Kokepunktet endrer seg under trykk, så derfor er det sånn at jo høyere trykk, jo høyere er kokepunktet. Når din trykkoker er i gang med fullt trykk blir kokepunktet hevet til rundt 120 grader. Denne temperaturstigningen er grunnen til den raske koketiden.

Alarmerer en trykkoker?
De gamle modellene kan godt alarmere og hvese når de er i gang. De nye trykkokerne er så godt som lydløse. Blir trykket for høyt i trykkokeren, har de en sikkerhetsventil som selv sørger for å få luft ut - dette kan gi en liten hvisle-lyd.

Hvor lite/mye må jeg fylle i?
Du må ikke ha under ¼ liter vann, men du skal også passe på at du ikke har i for mye. Det er en veldig liten mengde med damp som ryker ut, så denne bevares samtidig også i retten. Derfor er det viktig at du ikke fyller opp trykkokeren mer enn ⅔ av gryten. Det er som regel merket opp på innsiden og du bør følge dette. Noen råvarer blir større under koking og derfor bør du kun fylle halve gryten.

Hvordan trykkutjevner jeg, så det kan bli avkjølt?
Det er flere måter du kan trykkutjevne på, når kokingen er ferdig. Straks-avkjøling, når du setter den i vasken og lar en tynn, kald vannstråle renne nedover lokket. Dette er det som anbefales. Rask trykkutjevning der du slår av trykkokeren. Deretter drar du langsomt og forsiktig låsemekanismen til det kommer damp ut fra ventilen. Den siste er langsom trykkutjevning, der du slår av trykkokeren og setter den til siden. Da faller trykket langsomt i rundt 15 minutter. Retter koker fortsatt og noen tilfeller kan du forkorte koketiden samtidig.

Kjøpsguide - hvilken trykkoker bør jeg velge?:

Kapasitet: Som så mye annet kan trykkokeren også fås i flere størrelser. Du kan få trykkokere på alt mellom 3-10 liter. Det du skal huske på er at det kreves ekstra plass i en trykkoker. Det vil si at hvis du velger en på 3 liter, kan du fylle den opp til maks 2 liter. Derfor bør du vurdere hvor mange du vil kunne lage mat til om gangen. Fordelen med en trykkoker er at du også kan bruke den som en vanlig gryte uten lokket.

Sikkerhet: De moderne trykkokerne er sikre å bruge, sammenlignet med de første som kom på markedet. Hold et øye etter om det er ekstra ventiler, en låsefunksjon på lokket og en ventil som automatisk slår til hvis trykket er for høyt.

Brukervennlighet: Noen modeller er utstyrt med to håndtak, som gjør de lettere å løfte. Dette er spesielt en fordel når du har en større modell. Det kan også være en fordel om håndtakene kan tas av, da gjør det oppbevaringen lettere. Det finnes også trykkokere som har flere låsemuligheter, som gjør det lettere å jobbe med trykkutjevningen.


Karrigryte

En god rett som normalt tar 30 minutter å koke, men som kun tar 5 minutter ved trykkoking. Du kan servere retten med ris, rispapir eller helt for seg selv. Det er litt forberedelsestid, som ikke er regnet med i de 5 minuttene trykkoking.

Dette trenger du:

1 kg. Strimlet svinekjøtt
2-3 Gulrøtter
6 løker
2 skiver frisk ananas
1 rød pepper
Karri og fersk chilli etter styrke
2-3 moste hvitløksfedd
5 dl vann
2-3 ss. maisstivelse
Salt og pepper

Sånn gjør du:

Sørg for å gjøre klart dine grønnsaker og frukten, ved å skjære dem i større stykker.

Brun kjøttet i trykkokeren med salt og pepper. Skru ned varmen og dryss over karri, fersk chilli og most hvitløk.

Ha deretter i gulrøtter, løk, rød pepper og ananas i. Rør vannet sammen med maisstivelsen og ha i det også. Sett lokket på trykkokeren og lås det.

Sett under trykk ved full varme til den er under fullt trykk. Nå starter du tiden og retten skal trykkokes i 5 minutter og deretter skal den straks-avkjøles.

Da er retten klar til servering, uansett om du ønsker den med tilbehør eller uten.

Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 16:oo, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
21 98 88 40