Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Riktig behandling av stekepanner

Riktig behandling av stekepanner

Stekepanner er helter i hverdagen som hjelper oss med å lykkes på kjøkkenet. Vi tror på viktigheten av det å kunne ta godt vare på dem. Det gjør ikke bare at de varer lenge, men også gir gode resultater på kjøkkenet. Ingen liker vel at bunnen på pannen blir buet eller slår seg? På samme måte som ulike materialer har ulike egenskaper og kvaliteter, må stekepannene ivaretas på litt forskjellige måter. Vi skal nå se nærmere på fire ulike typer stekepanner: belagte, rustfrie, karbonstål og støpejern. Følg guiden vår og ikke glem å kontakte oss hvis du har flere spørsmål, vi hjelper deg gjerne.

STØPEJERN

Støpejernspanner blir bare bedre med tiden! En venn for livet som vil gi deg kjøkkenglede i mange år fremover.

VEDLIKEHOLD

Det skal ikke mye til for å rengjøre en støpejernspanne, alt du trenger er varmt vann og en svamp eller børste. Start med å fjerne eventuelle matrester umiddelbart etter bruk. Deretter bør du skylle den mens den fortsatt er varm. Det er to "no-no’s" når det kommer til vasking av støpejernsprodukter. Den ene er at man bruker oppvaskmiddel og den andre er at man lar materialet være vått, det kan forårsake rust.

Begynn vaskingen med å fylle pannen med varmt vann og deretter skrubbe med en svamp eller en oppvaskbørste. Tørk den deretter med tørkepapir. Nå er den klar til bruk igjen. Er det fastbrente matrester i stekepannen, kan du blande inn litt grovt salt i det varme vannet og skrubbe med en svamp. Skyll deretter med vann og tørk.

For enda lengre holdbarhet bør du smøre stekepannen etter hver rengjøring. Du kan enkelt gjøre dette ved å helle i litt vegetabilsk olje og gni den inn med litt tørkepapir. Fjern overflødig olje.


STEG FOR STEG RENGJØRING

1.Fjern eventuelle matrester umiddelbart etter bruk.
2.Skyll med varmt vann og skrubb med en svamp eller børste.
3.Fastbrente matrester fjernes enklest ved å blande inn grovt salt i det varme vannet. Skrubb deretter pannen ren.
4.Tørk av pannen med tørkepapir eller et kjøkkenhåndkle.
5. Smør pannen med jevne mellomrom. Vi foretrekker å gjøre det ved å helle i litt vegetabilsk olje som deretter gnis inn med litt tørkepapir.

Gi pannen et nytt liv! 
Dekk bunnen med ca 5 mm grovt salt, sett pannen på komfyren på høy varme. La stå i ca 2 minutter og rist saltet av og til. Saltet vil absorbere det fastbrente fettet. Kast saltet, tørk og la pannen avkjøles litt før du til slutt smører stekeområdet med olje.

Lær mer om støpejern!

VÅRE STØPEJERNFAVORITTER

RUSTFRITT

En rustfri stekepanne har en enorm holdbarhet sammenlignet med belagte panner og er mye brukt på restauranter. Stålet har ingen åpne porer, noe som gjør at ingen smak setter seg fast i materialet. På den andre siden lagres det ikke noe fett i pannen sammenlignet med en panne i støpejern eller karbonstål. For å unngå at maten brenner seg ved steking i rustfritt stål, må du bruke matfett. Fordelen med en stekepanne i rustfritt stål er at den har et slitesterkt materiale. Du trenger ikke å være så nøye når du rengjør, og heller ikke tenke på hvilke kjøkkenredskaper du bruker med den.

Tips! For best varmefordeling - velg en panne som har en bunn med mange lag og med en solid aluminiumskjerne.

STEG FOR STEG RENGJØRING

1.
Vask gjerne stekepannen umiddelbart etter bruk.
2. Kan vaskes med vaskemiddel eller i oppvaskmaskin, men vi anbefaler alltid at rengjøringen skjer for hånd.

Lær mer om stekepanner i rustfritt stål!

TOPPSELGERE - RUSTFRIE STEKEPANNER

KARBONSTÅL

Karbonstål kan sammenlignes med teflon og støpejern, hvor de aller beste egenskapene fra begge materialene er tilgjengelige. Her får du den samme gode slippefunksjon som finnes på en teflonpanne. Du får også lang holdbarhet og en fin stekeoverflate som om det var en støpejernspanne. Karbonstål har også fordelen av å være lettere i vekt enn en støpejernspanne. Merk at pannen vil bli mørkere og mørkere over tid, men fortvil ikke, det er non-stick-evnen som blir bedre. Jo mer du bruker den, jo mindre fett trenger du ved matlagingen.

STEG FOR STEG RENGJØRING

1.
La alltid stekepannen avkjøles før du vasker den med varmt vann (unngå oppvaskmiddel).
2.Tørk stekepannen etter rengjøring slik at den ikke ruster.

 

Gi pannen et nytt liv! Dekk bunnen med ca. 5 mm. grovt salt og sett pannen på komfyren på middels varme. La stå i ca. 2 minutter og rist saltet av og til. Saltet vil absorbere alt det brente fettet. Kast så saltet og la pannen avkjøles før du brenner den inn igjen.

Brenne inn karbonstål: Dekk bunnen med olje og kjør pannen på svak varme i en halvtime. Hell av oljen og tørk med litt tørkepapir - ferdig!

3 KARBONSTÅLPANNER - VALGT FOR DEG

BELAGTE

Stekepanner med non-stick belegg har en utrolig slippevne og lar deg steke ingrediensene dine jevnt selv med svært lite olje i pannen. Generelt sett veier de lite og er dermed lette å håndtere. Unngå steking på full varme når du steker i belagt stekepanne, da dette kan føre til at belegget løsner. Dog slites belegget av etter en stund, uansett om du behandler pannen forsiktig og ikke bruker metallredskaper. Vær forberedt på å skifte ut pannen etter noen år.

Tips! Hos Bakeren og Kokken finner du også stekepanner med keramisk belegg og de har god non-stick evne og kan også brukes ved høye temperaturer uten å skade belegget. 

VEDLIKEHOLD

1.
Ikke bruk metallredskaper eller kniver i pannen!
2.La pannen avkjøles og vask den deretter for hånd med oppvaskmiddel.

Stekepanner med non-stick egenskaper er enkle å rengjøre.

VI ANBEFALER

Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker