Gjør deg selv til en mesterbaker. Med så mange ulike bakeformer fra Nodic Ware er det ingen sak å skape vakre kaker. Det finnes et stort utvalg av former med detaljer som overrasker de fleste. De støpte formene gir deg bedre kontroll over formkaker så du kan lage kaker med helt utrolige detaljer. Uansett om du trenger en form til en bursdag, bryllup, halloween eller kanskje bare en fredagskake, så finner du en form som passer hos Nordic Ware.
Nordic Ware er en førende produsent av innovative kjøkkenutstyr. De produseres i USA og skaper stor verdi for brukere, verden over med deres enestående kvalitet. Helt siden starten på 1946 har bærekraft vært et av nøkkelordene hos Nordic Ware - ettersom produktene skapes for å kunne brukes i flere generasjoner. Bakeformene er laget av støpt aluminium som sørger for lang holdbarhet. Samtidig tar de ikke farge, smak eller lukt fra bakevarene. Bakeformene beholder sin originale form og blir ikke deformert med tiden. Alle som har en Nordic Ware bakeform blir overrasket over kvaliteteb.
Dette trenger du:
Deigen:
385 g mel
1 ½ ts bakepulver
1 ts natron
¾ ts salt
230 g mykt smør
60 g smeltet kokosolje
335 g sukker
4 store egg
1 ss vanilje
1 ts revet appelsinskall
490 g creme fraiche
Pekan-fyll:
125 g finhakket pekannødtter, lett ristede
3 ss sukker
3 ss brunt sukker
2 ts kanel
2 ts usøtet kakaopulver
½ ts salt
Glasur (valgfri):
100 g melis
1 ts vanilje
3 ss usaltet smør
1 ts melk en klype salt
Sånn gjør du:
Varm opp ovnen til 175 grader. Sørg for å smøre din form grundig så alle deler er smurt inn med fett.
Klargjør deigen: Bland mel, bakepulver, natron og salt i en skål for seg. Visp smøret og kokosoljen med medium hastighet - helt til det ikke er klumper, rundt 1-2 minutter. Tilsett ⅓ av sukkeret om gangen og visp helt til det er kremete og luftig. Tilsett ett egg om gangen og sørg for de er godt blandet inn. Så tilsetter du vaniljen. Visp med laveste hastighet og tilsett gradvis melblandingen og creme fraichen i små mengder - start og avslutt med melblanding. Sørg for at deigen ikke blir overvispet.
Klargjør fyllet: I en mellomstor skål blandes alle ingrediensene til fyllet forsiktig med fingrene helt til alle ingredienser er godt blandet sammen. Fyll bakeformen: Start med å dekke bunnen med deigen så hele bunnen er dekket. Hell deretter en del av fyllet over. Fortsett med dette og sørg for at det avsluttes med deig. Ideelt har du fire lag i formen din til slutt. Ta deretter en kniv og rør rundt i deigen så det former seg et marmor mønster. Bank forsiktig formen i bordet så eventuelle luftbobler fjernes fra blandingen i formen.
Bak kaken til den er gyllenbrun på toppen og sidene begynner å slippe fra kanten. Stikk en kakepinne inn i kaken og hvis det ikke sitter noe deig på pinnen, er den ferdig. Den trenger rundt 50-60 minutter. Stell den til avkjøling på en rist i 10 minutter før du tar ut kaken fra formen.
Server med glasur: Smelt smøret i mikroen, tilsett vanilje, salt og sukker og rør rundt til det er godt blandet sammen. Bruk opp til 1 ts melk til å oppnå ønsket konsistens. Hell deretter blandingen utover den avkjølte kaken.
Bruk denne formen: Kroneformet bakeform
Denne formen ble skapt i forbindelse med virksomhetens 70 års jubileum. Hvilken bedre måte finnes det til å hylle virksomheten enn ved å lage en form, som minner om en krone - å til og med i gull.
Dette trenger du:
400 g mykt smør
260 g sukker
6 store egg
240 g melis
260 g mel
75 g usøtet kakao
250 g finhakkede valnøtter
Glasur:
75 g melis
25 g usøtet kakao
2 ss melk
Sånn gjør du:
Varm opp ovnen til 160 grader. Smør formen grundig og sett den til siden.
Klargjør deigen: Bland smør og sukker i en stor skål til det er luftig og kremete. Tilsett eggene, ett og ett. Forsikre deg om at det er blandet godt inn før du tilsetter et nytt. Deretter tilsetter du gradvis melis og blander dette godt sammen. Rør deretter i mel, kakao og de hakkede valnøttene til alt er godt blandet sammen.
Hell deigen i formen og fordel det jevnt utover. Da midten gjerne kan være myk, kan baketiden variere. Bak den i rundt 60-65 minutter. Avkjøl på en rist i 60 minutter før den fjernes fra formen. Så settes den på et serveringsfat og kjøles helt av før man tar på glasur.
Klargjør glasuren: Bland melis, kakao og melk til det er kremete. Hvis den ønskes tynnere kan det tilsettes mer melk. Held det forsiktig over den kalde kaken, så det kan renne ned på sidene.
Bruk denne formen: Heritage bakeform
Den klassiske bakeformen med inspirasjon fra det amerikanske kjøkken. Formen har hull i midten og også et flott mønster rundt på toppen.
Dette trenger du:
230 g smør
260 g mel
1 ½ ts bakepulver
½ ts salt
65 g pekannøtter
100 g brunt sukker
100 g sukker
4 egg
½ ts vanilje
2 ½ dl melk
Sånn gjør du:
Varm opp ovnen til 160 grader. Smør formen med smør eller olje - sørg for at alle delene er smurt inn, så kaken er lett å få ut når den er ferdig.
Smelt og brun smøret ved høy varme på en stekepanne. Hell det i en skål og frys det til det er avkjølt - rundt 10-15 minutter. Bland mel, bakepulver, salt og pekannøtter og sett til siden. Visp det brunede smøret med sukker til det er luftig. Tilsett eggene, ett om gangen. Tilsett deretter vaniljen. Bland på lav hastighet og tilsett forsiktig melblandingen og melk helt det er godt mikset sammen.
Hell blandingen i formen og bank den forsiktig i bordet, så eventuelle luftbobler fjernes. Bak den i ca en time eller til du kan stikke en kakepinne i og det ikke setter seg fast noen deig. La den avkjøles på en rist i 10 minutter, før du fjerner den fra formen.
Bruk denne formen: Heritage Loaf pan
En klassisk sukkerkake er alltid en hit ved på kaffebordet. Nå har du muligheten til å skape din egen versjon med et flott mønster.
Det finnes et bredt utvalg av former som kan forme dine kaker til alle mulige begivenheter. Det kan være lett å velge sine favoritter blant de mange formene, men det er det ikke sikkert det er like lett, hva det er man skal bake i dem.
Med et utvalg på mer enn 50 forskjellige former er det ingen unnskyldning for ikke å være kreativ på kjøkkenet når det gjelder baking. Det er kun din fantasi som setter grenser for kakene og pynten.