Egg er sunt både til frukost og som mellommål. Her er noen gode tips som gjør at du vil lykkes med eggene.
Trikset for å få et perfekt kokt egg er å legge det i kokende vann og koke det i 8 minutter. Da får du et egg med en eggeplomme som er akkurat passe kremet og som er perfekt i salater og på brødskiven.
Legg 2-3 ts margarin eller smør, eller 1 ts vegetabilsk olje hvis man vil, i en stekepanne og la den stå på middels høy varme. Når matfettet har sluttet å frese og fått en gyllenbrun farge knekker du egget i stekepannen. Stek egget i cirka 1 minutt på hver side, eller til eggehviten har stivnet. Legg egget på tørkepapir for å suge opp overskuddsfettet.
Bruk helt ferske egg. Da er eggehviten fastere og egget holder derfor bedre sammen. Fyll en stor kasserolle med vann og tilsett litt salt og en skvett eddik. Varm vannet til det småkoker. Knekk et egg på et fat og legg det forsiktig i vannet. La det småkoke i 3 minutter for en løs eggeplomme, 4 minutter for en kremet eggeplomme og 5 minutter for en fast eggeplomme. Ta forsiktig opp egget og legg det på tørkepapir for å suge opp overskuddsvann.
Knekk 2 egg i en bolle. Tilsett salt og pepper etter smak. Hell i to teskjeer melk for en mykere eggerøre. Smelt matfettet i en teflonpanne på middels høy varme. Hell blandingen i stekepannen og rør i den hele tiden slik at den ikke setter seg fast, (cirka 1-2 minutter). Ta pannen vekk fra platen når det meste av eggerøren har stivnet og fortsett å røre i den i ca 30 sekunder til eggene har stivnet. Server eggerøren umiddelbart.
En grunn til at kokte egg kan være vanskelige å skrelle er deres pH-verdi. Eggehviter har lav pH-verdi som gjør at de holder fast i skallet. Hvis du legger litt bakepulver i vannet øker pH-verdien, noe som gjør att eggene blir enklere å skrelle. Men hvis man tilsetter bakepulver i kokevannet kan eggene få en lukt og smak av svovel.