Bestikk setter stemningen fra de enkle måltidene med familien til de festlige anledningene som bringer oss sammen med venner og kjære.
La hvert måltid, uansett hvor enkelt det er, være et øyeblikk av takknemlighet, for det er ofte de små detaljene som skaper de mest
minneverdige øyeblikkene i livet. Her gir vi deg tips om våre favorittbestikk, fra det nye til det klassiske og det som trender akkurat nå!
Vi ser spennende blandinger av rustfritt stål med detaljer i marmor, porselen eller tre,
som gir en ekstra touch til borddekkingen. I tillegg ser vi former og teksturer med
retroinspirert utseende som minner om middager fra gamle dager.
Akkurat nå ser vi en bølge av matt svart, rosagull og mønstret bestikk
som inntar både hjem og restauranter. Disse moderne fargene, ofte kombinert med
minimalistiske former. De er perfekte for deg som ønsker å gi serviset et ekstra piff.
Klassisk sølvbestikk har tålt tidens tann og fortsetter å symbolisere eleganse og kvalitet. Med sitt
enkle, men raffinerte uttrykk pynter de opp ethvert bord og egner seg like godt til hverdags som til fest.
Uansett trender vil sølvbestikk alltid være en tidløs følgesvenn ved måltidene våre, en påminnelse om at
en påminnelse om at noen ting aldri går av moten, og at skjønnhet ofte ligger i det enkle og vellagede.
Ifølge tradisjonen skal kniver være til høyre og gafler til venstre for tallerkenen. Under middagen ligger forrett bestikket ytters og hovedrett bestikket nærmest tallerkenen. Dessertbestikk skal være over tallerkenen og skaftet på skjeen skal peke mot høyre, mens gaffelens skafte skal peke mot venstre (se gjerne på vår illustrasjon og se et eksempel der man følger alle regler).
Ikke glem at bestikkene du tar maten med kan være både fine og praktiske. La dem ligge framme og dekorere bordet. Det gjør det samtidig litt lettere for deg. Vi vil jo at middagen skal være en herlig og avslappet anledning, så glem servere maten på fatene og la gjestene forsyne seg selv.