Sauteuse - verktøyet som er uunnværlig for den erfarne kokken, men for de fleste en
vanskelig stavet kasserolle. Så hva er vitsen med en sauteuse? Hva bør du bruke den til
og hvorfor? Vi hjelper deg med å forstå redskapet litt bedre!
Mange kaller sauteusen for franskmannens wok. Selve ordet sauteuse betyr "stusse" eller "skake". Og det er akkurat denne teknikken du ofte bruker når du koker noe i en sauteuse, omtrent som du gjør i en wok.
En sauteuse har ofte en tykk bunn og en god varmeledningsevne som kan nå jevne og høye temperaturer.
Det finnes en rekke materialer å velge mellom, og alle materialer har sine forskjellige fordeler. For eksempel jern og karbonstål tåler svært høy varme, men hvor du skal være forsiktig med å bruke syrlige ingredienser som tomat, vin, eddik og sitron – ingredienser som ofte havner i en sauteuse. Velg da en i rustfritt stål - slitesterk, lett å rengjøre og pålitelig!
Følger du en oppskrift som ber deg sautere, er det ikke nok å bare bruke kokekar med samme navn. Det er et par ting du bør huske på for å kunne kalle maten sautert.
hvor sauteusen egner seg godt: