Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Sauteuse - verktøyet som er uunnværlig for den erfarne kokken, men for de fleste en
vanskelig stavet kasserolle. Så hva er vitsen med en sauteuse? Hva bør du bruke den til
og hvorfor? Vi hjelper deg med å forstå redskapet litt bedre!

UTVALGTE DEALS

Mange kaller sauteusen for franskmannens wok. Selve ordet sauteuse betyr "stusse" eller "skake". Og det er akkurat denne teknikken du ofte bruker når du koker noe i en sauteuse, omtrent som du gjør i en wok.
En sauteuse har ofte en tykk bunn og en god varmeledningsevne som kan nå jevne og høye temperaturer.

Det finnes en rekke materialer å velge mellom, og alle materialer har sine forskjellige fordeler. For eksempel jern og karbonstål tåler svært høy varme, men hvor du skal være forsiktig med å bruke syrlige ingredienser som tomat, vin, eddik og sitron – ingredienser som ofte havner i en sauteuse. Velg da en i rustfritt stål - slitesterk, lett å rengjøre og pålitelig!

Følger du en oppskrift som ber deg sautere, er det ikke nok å bare bruke kokekar med samme navn. Det er et par ting du bør huske på for å kunne kalle maten sautert.

  • La sauteusen bli skikkelig varm, etterfulgt av å la fettet bli varm (smøret skal slutte å boble).
  • Lag litt mat om gangen! En sauteuse er ganske liten i størrelse. Grunnen til dette er at den er til for detaljene, ikke langtidstilberedningen. Du får det perfekte resultatet på en liten mengde ingredienser om gangen. For mange råvarer avkjøler kjelen og oppvarmingen går for langsomt.
  • Øv deg på rykket, så ingrediensene "hopper". Råvarene blir ikke brent, men får rett stekeoverflate.

Bruksområder

hvor sauteusen egner seg godt:

  • Til å brune grønnsakene dine. Perfekt når du bare vil krydre og steke grønnsaker som garnityr til din rett. For at grønnsakene skal beholde sprøheten og spensten, kreves det et verktøy som tåler høy varme.
  • Til å steke kjøttet ditt. Den høye varmen i en sauteuse gir deg mulighet til å oppnå en Malliard-effekt, den perfekte stekeoverflaten og smaken.
  • Til å lage en skikkelig god saus ved å bruke den som en sauskasserolle. Hvorfor ikke tilberede sausen direkte i sauteusen etter at du har tilberedt kjøttet i den? Dette gjør at du kan dra nytte av kjøttets gode saft og smak.
  • Når du skal braisere noe. Å «braisere» betyr at du koker råvaren(e) under lokk i en liten mengde væske.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker