Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Godt nytt år 2023! Inviter folk til nyttårsfest! Bobler i glasset, noe godt på bordet, men glem ikke det
som setter tonen for feiringen – borddekkingen! Her kommer noen morsomme tips om hvordan du kan
gjøre nyttårskvelden enda litt mer festlig.

Borddekking

  • Tenk utenfor boksen – Sjekk ut skuffene dine og dekk bordet med interessant pynt! Lys-strenger, annerledes bordplassering eller frukt på bordet kan betydelig heve stemningen.
  • Gå "all in" med porselen og vakkert bestikk – For en mer luksuriøs følelse ved bordet kan du sette på middagsbestikk, forrettsbestikk, dessertskjeer, kaffekopper, vannglass og vinglass helt fra starten. Akkurat som i bryllup og gallaer.
  • Tenk på det sosiale ved borddekkingen – Kanskje du kan legge ut små lapper med samtaletemaer, engangskameraer eller spill som gjestene kan glede seg over i løpet av kvelden.

PRODUKTER TIL BORDDEKKINGEN

Tilbring tid utendørs

  • Pynt hagen med flere små bål – Du kan samle familie og venner rundt varme bål. Med fakkellys, marshaller, ildsteder eller noen bålkurver kan du enkelt skape en kjempekoselig atmosfære også utendørs. Om du ikke har hage, kan du gjøre dette også rett utenfor vinduet.
  • Vær ute mer enn bare på tolvslaget - Det er faktisk deilig å være ute mer enn bare et kvarter på tolvslaget (når en har gode klær på seg). Et tips er å invitere venner som bor i nærheten til litt utendørs mingling  allerede i løpet av dagen. To andre tips kan være å grille noen marshmallows på bålene og sette på litt stemningsfull musikk i bakgrunnen.

UTENDØRSPRODUKTER

Drikken

  • Velg riktig glass - I vår vinglassguide og champagneglassguide kan du lett orientere hvilke glass som passer best til de ulike vinene.
  • Åpne bobleflasken med en sabel – Du kan gjøre festkvelden enda mer festlig og imponere gjestene med en champagnesabel!
  • Bygg et champagnetårn - Med kupéglass kan du lett bygge et massivt champagnetårn. Er det mange gjester, kan du tenke slik: sett opp 12 glass i rekke helt nederst, 7 i andre lag, 3 i tredje lag og 1 på toppen. Hvis dere er færre, kan dere hoppe over det første laget.
  • Hold drikken avkjølt – Et godt tips er å la gjestene slippe lunken drikke ved hjelp av en champagnekjøler eller isbøtte.

GLASS OG BARTILBEHØR

Menyen/maten

  • Server kanapeene eller mingle-maten på en saltstein - Avkjøl saltsteinen først i 60 minutter og dekk den så med munnfuller av vannmelon og honningmelon. Topp vannmelonen med fetaost og mynte, og honningmelonen med litt honning.
  • Tilby flere retter – Det er fint å servere flere småretter under middagen. Ellers, gjør alltid en to- eller trerettersmeny susen på en luksusmiddag. For en ekstra luksuriøs følelse kan du servere forskjellige drinker som passer til hver enkel rett. Et annet tips kan være å legge en utskrevet meny på bordet, slik at gjestene kan kikke på den.
  • Flamber en av rettene foran gjestene – Med en gassbrenner kan du skape en festlig effekt under middagen når du brenner toppen av et kjøttstykke eller crème brûléen mens gjestene ser på. (Den kan også brukes til å tenne på marshaler utendørs).

PRODUKTER TIL NYTTÅRSMIDDAGEN

OPPSKRIFTER

Østers med appelsinsmør

Så luksuriøst som det kan være, perfekt for 12-slaget!

Du trenger:

6 porsjoner

  • 1 økologisk appelsin
  • 1 hvitløksfedd, skrelt
  • 1 liten sjalottløk, skrelt
  • 100 g smør, romtemperatur
  • Svartpepper
  • 2 ss hakket persilleblad
  • 1 ss hakket koriander
  • 24 østers i størrelse 2 (ca. 75 g / stk)
  • 1 kg grovt salt
  • Noen skiver rugbrød

Stekeovn / Grill 250 °

Slik gjør du:

  1. Vask appelsinen og skrell skallet fint. Klem ut saften. Hakk hvitløk og sjalottløk fint. Bland smør med litt pepper, appelsinjuice og -skall, hvitløk og sjalottløk. Tilsett persille og koriander.
  2. Åpne østersen forsiktig (eller be fiskehandleren om å gjøre det for deg). Hell vekk vannet som er i dem. Plasser dem med rimelig avstand på et saltleie i en langpanne. Fordel appelsinsmøret på østersene. Sett pannen i ovnen og gratiner østersene i 3 minutter.
  3. Server østersene varme med litt av saltet og biter av rugbrød.

Carpaccio på kamskjell med korianderjuice

Noe vrient rett, men veldig verdt det. Korianderjuice gir et lett asiatisk preg på retten.

Du trenger:

6 porsjoner

  • 18 ferske kamskjell
  • 1 økologisk sitron, skall
  • 1 knippe koriander
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ss hvite sesamfrø
  • 300 g svart reddik
  • 1 økologisk mandarin, skall
  • 3 ss olivenolje med mandarinsmak (tilgjengelig i italienske butikker)
  • Flaksalt
  • Espelette pepper

Slik gjør du:

  1. Vask kamskjell raskt i kaldt vann og tørk dem forsiktig med et rent håndkle. La stå i kjøleskapet.
  2. Kok 1 1/2 dl vann med sitronskall. Tilsett halvparten av koriander. Dekk med lokk og la trekke i 10 minutter. Filtrer av væsken og bland den med resten av koriander og brunt sukker. Bland alt sammen og legg i kjøleskapet. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne.
  3. Skrell reddiken og skjær den tynt. Legg skivene i kaldt vann.
  4. Skjær kamskjellene med en skarp kniv. Legg ut og fordel skivene på 6 tallerkener. Ta reddikskivene og tørk dem av, fordel dem på tallerkener. Dryss med ristede sesamfrø og litt mandarinskall.
  5. Dryss litt olivenolje med mandarinsmak og koriandermiks på toppen. Dryss over flakesalt og litt espelett pepper. Server umiddelbart.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker