I den nye Akio-serien finner du et stort utvalg kniver av høy kvalitet, nøye utvalgt til å dekke alle behov
på kjøkkenet når det kommer til kutting, skjæring, hakking og ternering. Knivene er laget i Damaskus-teknikk
med 67 lag rustfritt stål, som gir hvert blad et unikt, vakkert mønster. De har en hardhet på 60-62 HRC, som er
høyere enn tradisjonelle europeiske kniver og medfører at de holder seg skarpe mye lenger. Håndtakene er laget
av lett pakka-tre, som er et kompakt og slitesterkt materiale. På grunn av det vakre Damaskusmønsteret på
knivbladet i kombinasjon med det lyse treet i håndtaket, kan du la knivene henge framme på en knivmagnet,
nærmest som pynt.
Ønsker du holde kjøkkenknivene dine i topp stand? Med en Dual Stone våtbryne fra Mareld er det enkelt
å holde knivene sylskarpe. Brynet er laget av hvit korund og har to sider med forskjellige kornstørrelser, slik
at du har både en grov og en fin side. Jo lavere sandkornet er, desto grovere er den. Ut fra dine egne behov,
kan du velge mellom tre ulike varianter og alle variantene passer til både japanske og europeiske kniver.
Akkurat som det mørkegrå, kalde havet møter de varme granittklippene om sommeren, møter det varme treverket det kalde stålbladet. Det er noe litt fortryllende med kontraster, det røffe mot det myke, det behagelige mot det rå. Slik er naturen. Og det er takket være naturen at du holder og kjenner det myke treet og den velbalanserte kniven i hånden. Takket være naturen har vi gode råvarer som reddik, abbor og brie å skjære i. For hvert enkelt redskap og hver eneste råvare skal naturen ha takk. Et virkelig godt produkt får frem smak, aroma og tekstur i råvaren din på en helt fantastisk måte. Å ta frem det beste kjøkkenutstyret er en måte å vise respekt for naturens ressurser.