Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Høsten nærmer seg med stormskritt- vakre farger, tente lys og god mat fra naturens egne spiskammers.
Det betyr også at det er på høy tid å ta vare på sommerens frukt og bær. Spar helt enkelt en del av sommeren
som du kan nyte under høsten.Her har vi samlet alt du trenger for å lage egen saft, syltetøy eller juice, et
enkelt knep for å få med seg sommeren over til høsten.
 

UTVALGTE PRODUKTER

TA VARE PÅ BÆR OG FRUKT

Saft, juice, must og smoothies

Lag egen saft! Ingen e-stoffer eller kunstige smakstilsettinger. Det er lettere enn man tror! Bruk en kastrull i tre deler. I bunnlaget koker vann som ledes opp til det øverste laget hvor du plasserer valgfri frukt/bær. Ned i det midterste renner det så ferdig saft!Vil du bruke en vanlig kasserolle så er det bare å koke bærene med vann og hell over en sil. Kok så saften med sukker- klart!
 
Lag must og juice på nulltid - Råsaftcentrifugen separer raskt fruktsaft fra skall og fruktkjøtt!
 
Frys inn frukt og bær og bruk dem senere i smoothies. Se til att ha en reell blender som klarer att mixe fryste råvarer uten å bli ødelagt.

Syltetøy, mos og naturgodis

Å lage syltetøy eller mos i en ordentlig syltgryte er superenkelt. Syltetøysukker og valg fri frukt/bør er alt som trengs!
Alla frukter og bær funker perfekt å tørke og kan spises som naturgodis eller brukes som søtningsmiddel i diverse bakverk eller matretter. Det går att lage i ovn men drar mye energi og blir ikke lika bra som når man tørker i en tørkeovn eller dehydrator. En dehydrator er mer energisnål og er lett å stille inn rett for hva man skal tørke. Dessuten lykkes den veldig ofte å holde seg under grensen for Raw Food.

OPPSKRIFTER

Eplepai med mazarinbunn

Mandel og epler er en sikker kombinasjon. Denne festlige paien med mandelmasse er enkel å lykkes med.

Du trenger

10 porsjoner
Ovn: 175 grader°

Mazarinbunn

  • 375 g mandelmasse eller marsipan
  • 150 g rumstemperert smør
  • 200 g sukker
  • Frø fra 1 vanilje stang eller 2 tsk vaniljesukker
  • 4 egg
  • 2 dl hvetemel
  • 1 tsk bakepulver

Fyllning

  • 3–4 epler
  • 50 g sukker
  • 30 g smør
  • 2 msk pisket krem

Dekorer med melis og server med pisket krem eller vaniljeis

Fremgangsmåte

  1. Riv marsipanen grovt. Rør sammen marsipan, smør, sukker og vanilje. Bland inn ett egg om gangen. Bland hvetemel og bakepulver og rør inn det. Smør en pai form ca 26 cm i diameter.
  2. Ta bort kjernene og skjær eplene i tynna båter. Fordel dem over paibunnen.
  3. Fordel sukker og små smør biter over eplebitene og drypp over kremen. Stek midt i ovnen i ca 50 minutter. Pudre over melis like før servering.

Tips! Ett superenkelt og raskt måte å lage mazarinbunn er att dele marsipanen i små biter og mixe dem i en foodprocessor sammen med de øvrige ingrediensene.

TRE KLASSISKE GRUNNOPPSKRIFTER

Syltetøy/marmelade

Grunnoppskrift syltetøy

  • 3 liter bær
  • 1 kg sukker

Grunnoppskrift marmelade

  • 1 liter bær
  • 1 kg sukker

Fremgangsmåte;

  1. Rens bærene og del opp eventuellt de største.
  2. Bland bær og sukker i en kasserolle eller gryte med tykk bunn.
  3. Kok forsiktig i 3 til 10 minutter beroende på type av bær. Tenk på att sylten verken skal bli for fast eller for tynn.
  4. Skumma under tiden sylten koker. Hell så opp den på vel rengjorte tørra og varma bokser.
  5. Steng boksene, stell dem opp og ned oppbevar dem så svalt.

Klassisk saft

  • 2 liter bær
  • 6 dl vann saft (prøv deg fram til rett søthet for deg)

Fremgangsmåte:

  1. Rens bærene og skyll om det trengs. Kok opp vannet og legg i bærene. La det koke i 15 minutter under lokk. 
  2. Mos bærene i gryten. Hell over saftmassen i en saft sil eller sil og la saften renne av. Det tar ca 30 minutter.
  3.  Mål opp saften og ha hell over i ren ren gryte. Bland inn sukkeret. La alt koke opp på nytt og la det småkoke i 10 minutter. Rens saften nøye. frys i passe mengde i plastflasker som du kan tine opp en og en når du trenger det.

Tips! Smaksett med noe du liker. Sitrus, ingefær, kanel eller vanilje og chili… Våg å teste!

Bærkrem

2 porsjoner

  • ½ liter jordbær
  • 1 ½ dl vann
  • 1 msk potetmel

Fremgangsmåte:

  1. Skiv opp jordbærene og legg i en kasserolle med vann.
  2. Kok til de deler seg.
  3. Bland ut potetmelet med ½ dl kaldt vann.
  4. Ta kasserollen fra ovnen og rør inn potetmelet.
  5. Sett kasserollen tilbake på ovnen og la det koke opp.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker