Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Fordeler med en espressokvern

Å lage den perfekte kopp espresso kan være en utfordring i seg selv. Men om du investerer i en espressokvern gir du deg selv en stor fordel.

En av nøkkelordene bak en espresso er ferskkvernede bønner. Sørger du for å kverne bønnene rett før bruk, bevarer du mye mer smak og aroma. Smak og aroma som blir ført videre i den ferdigbryggede espressoen. Med en espressokvern kan du kverne direkte i bajonetten, så du alltid er klar til å brygge en velsmakende espresso.

Med en espressokvern kan du som regel også stille inn malegraden, så den kan brukes til andre typer av kaffe. Da får du mange flere muligheter med espressokvernen enn bare espresso. Det kan være litt av en investering, men hvis du setter litt pris på en god kaffe, så er en espressokvern riktig valg.

Kjøpsguide - hvilken espressokvern skal jeg velge?

Kvernblader: Som utgangspunkt finnes det to typer kvernblader; flate og koniske. De flate kvernbladene betyr at det ligger to sett med blader over hverandre. Disse kan vendes fra hverandre og på den måten justerer du malingsgraden. Ved de koniske kvernbladene er det en aksel i midten og avstanden mellom disse bestemmer malingsgraden. Det er en vurderingssak om man velger koniske eller flate. De flate kvernbladene er normalt større og kan kverne flere bønner i timer samt gjøre det raskere. Prisen på de flate er derfor som regel også høyere enn de koniske.

Filter: Espressokverner er utstyrt med en holder til bajonetten, så du kan kverne bønnene direkte i. Det er en fordel å kunne kverne direkte i bajonetten, når du primært skal brygge espresso når du kverner bønnene. Velger du derimot en kaffekvern, kan du kverne i en beholder, men det er ikke en fordel om du foretrekker espresso.

Innstillinger: Det er ikke en nødvendighet at din espressokvern har en masse forskjellige innstillinger. Men det kan være en fordel dersom du kverner ofte, om det finnes visse funksjoner. Som ofte har espressokvernen en pulse-funksjon. Du trykker og den kverner bønnene. Noen er også utstyrt med en auto-funksjon, der du slipper å holde knappen nede mens du kverner. Da skal du bare slå av den når mengden er som du ønsker. De avanserte modellene har en timer-funksjon, der du bare setter den i gang også gjør den resten selv. Om disse funksjonene er nødvendige er en vurderingssak, alt ettersom hvor ofte du forventer at den skal brukes.

Kverntype

Stort sett er alle espressokverner elektriske. Så hvis du ønsker en spesiell espressokvern, skal du se etter en elektrisk. Det finnes også helt vanlige kaffekverner, som både finnes som manuelle og elektriske.

Manuell kvern: Skal du bare kverne bønner en gang innimellom, kan du med fordel velge en manuell. Det kan være tungt i lengden å skulle kverne manuelt, hvis du tenker at du skal bruke den ofte. En manuell kvern har et mer retro design, om du foretrekker det. På de fleste kan du stille inn malegradene, så du kan variere alt etter hvilken kaffedrikke du ønsker.

Elektrisk kvern: Hvis du tenker at du kommer til å kverne kaffe ofte, er det helt klart en fordel å velge en elektrisk. Det finnes et hav av forskjellige elektrisk, som alle er med enten pulse, auto eller timerfunksjon. Som oftest får du mer nøyaktige innstillinger på malegradene med en elektrisk kvern. Her kan du også stille inn til en mer spesifikk kaffedrikke, som f.eks espresso, presskanne eller filter.


Populære merker


Amerikanske Baratza er som skapt til den dedikerte hjemmebaristaen. De er raskt blitt kjente for deres kvalitet og innovative espressokverner. Det finnes flere modeller fra Baratza, så du kan finne en som passer nøyaktig til ditt behov. Det er lagt vekt på produktutviklingen med de forskjellige modellene, så du vet at du kan regne med kvernen. Baratza er derfor ofte et populært valg når man snakker om espressokverner.

→ Se alle Baratza espressokverner


Italienske Anfim har mer enn 50 års erfaring innen espressokverner. De har fokus på det funksjonelle designet og er skapt av beste kvalitet. Firmaet er basert i Milano og hvis det er noe italienere setter høyt, er det en god kopp kaffe. Det enkle og tidløse designet passer inn i alle hjem, samtidig som at den viktige kaffearomaen blir bevart når du kverner bønnene. Da kan du nyte en perfekt kopp espresso hver eneste gang.

→ Se alle Anfim espressokverner


Et firma som har fokus på å fremme den italienske espressokulturen er Rancilio. Det er fokus på den gode kaffen hele veien igjennom bryggeprosessen. Derfor står de både bak espressokverner og espressomaskiner. Det er fokus på banebrytende teknologi og designet som gjør at Rancilio er elsket av både private og profesjonelle. Ønsker du en espressokvern med profesjonelt touch, bør du vurdere Rancilio.

→ Se alle Rancilio espressokverner


Et av de mest kjente merkene innen kaffe er Rocket. Det er håndlagde maskiner av den beste italienske kvaliteten. Det er stor fokus på detaljene og kvaliteten, så du får den beste koppen kaffe hver gang. Rocket er skapt til den ultimate kaffeelskeren, som vil ha en liten finger med i hele bryggeprosessen. Derfor er espressokvernene fra Rocket også elsket av hele verden og bør absolutt vurderes.

→ Se alle Rocket espressokverner


Bryggeguide

Selv om en perfekt espresso er en smakssak, så er det alikevel noen simple steg du kan følge for å oppnå en velsmakene kopp. Herfra kan du alltid justere så espressoen blir nøyaktig som du foretrekker den.

Start med å forvarme espressomaskinen din og la vann renne igjennom maskinen. Det vil si, at du lar rent vann renne igjennom både maskin og portafilteret. Mens maskinen varmer opp, kverner du kaffe i din espressokvern. Teksturen er veldig viktig for en god kopp espresso. Er det kvernet for fint kan du risikere å få en overuttrukket espresso, som smaker bittert og brent. Er den derimot malt for grovt, vil espressoen bli underuttrukket. Dermed blir smaken svak, vannet smaker også surt. Den perfekte teksturen minner om rørsukker.

Med en espressokvern kan du dosere direkte ned i bajonetten, så portafilteret er klar til bryggingen med det samme. Du kan regel også stille innstille om du skal kverne til en eller to shot. En dobbelshot ligger normalt på rundt 14-18 gram.

Sørg for å tampe kaffen godt og likt, fordi det gir deg et bedre flyt og konstant vanngjennomstrømming. Deretter plasserer du portafilteret i maskinen og du er klar til brygging.

Den perfekte bryggetiden er mellom 20-30 sekunder. Nå er du klar til å nyte en kopp velsmakende ferskbrygget espresso.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker