Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

World Whisky Day

Den 15/5 er det på tide å feire Whiskyen! Vi byr på fine tilbud som hjelper deg med å få til
en skikkelig god whiskydrink, oppbevare whiskyen fint eller lage profesjonell is. Dessuten
deler @ikoketmedanders en skikkelig luksuriøs oppskrift til feiringen.

 

Matbloggeren og youtubeprofilen "ikoketmedanders" deler sine beste oppskrifter på en Whiskey Sour:

Whiskey Sour

Servert over is i et rocksglass med en appelsinbåt og cocktailbær og litt bittert sprayet på skummet.

Du trenger:

  • 5 cl bourbon whiskey
  • 2,5 cl sitronjuice
  • 2,5 cl sirup
  • ca 1,5-2 cl eggehvite
  • Is
  • Angostura bitter
  • Appelsinbåt
  • Cocktailbær

Hell bourbon, sirup, sitronjuice og eggehvite i en shaker, rist i rundt 15 sekunder så det former seg skum.
Tilsett is og rist igjen rundt 20 sekunder, sånn at det blir kaldt og du heller av litt vann. Sil opp i et rocksglass med en tor isbit, topp med en appelsinbåt, cocktailbær og et par sprut eller spray av angostura bitter.

Litt whiskyfakta

I USA finner du whiskey typen Bourbon, som mange sikker har hørt om.
Den er laget på minst 51% mais, som gir whiskyen en søtere tone. Dette
forsterkes når whiskyen lagres på hardt ristede fat. I Skottland destilleres spriten to ganger i kobberpanner og brenner med torv for å tørke det malte kornet. Det gir whiskyen en røkt tone i smaken.

I Skottland finnes det 6 store whiskey distrikter:

  • Highlands - Den største regionen med hele 2/3 av Skottlands yte. Derfor er det ikke en tydelig karakter, men masse ulike stiler.
  • Islands - De whiskeyproduserende øyende er Orkney, Skye, Mull, Jura og Arran. De er en del av highlands.
  • Islay - Her finnes mange av de mest kraftfulle og mest røkte whiskey typene. Den spesielle karakteren kommer fra torven som brytes på øya. Det brukes for å tørka kornet til malt, det kan gi malt whiskey en mer røkt karakter.
  • Speyside - Er også en del av highlands og her ligger de fleste malt whiskey destillerier. Rundt 70% av all verdens malt whiskey produseres her. Ettersom det finnes så mange ulike destillerier er det vanskelig å finne en stil. Men den er ofte lett, blomstrete og maltig, eller så er den kraftfull og fruktig. Whiskyen er ofte lagret på sherry fat.
  • Lowland - Whiskyen som lages på de tre destilleriene i Lowland er mildere og med subtil og trippeldestilleres som oftest.
  • Campbeltown - Under 1800-tallet var Campbeltown whiskyens hovedstad, men i dag finnes det bare 3 destillerier igjen. Whiskyen herifra er ofte robust, oljete og litt salt.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker