Den 15/5 er det på tide å feire Whiskyen! Vi byr på fine tilbud som hjelper deg med å få til
en skikkelig god whiskydrink, oppbevare whiskyen fint eller lage profesjonell is. Dessuten
deler @ikoketmedanders en skikkelig luksuriøs oppskrift til feiringen.
Matbloggeren og youtubeprofilen "ikoketmedanders" deler sine beste oppskrifter på en Whiskey Sour:
Servert over is i et rocksglass med en appelsinbåt og cocktailbær og litt bittert sprayet på skummet.
Du trenger:
Hell bourbon, sirup, sitronjuice og eggehvite i en shaker, rist i rundt 15 sekunder så det former seg skum.
Tilsett is og rist igjen rundt 20 sekunder, sånn at det blir kaldt og du heller av litt vann. Sil opp i et rocksglass med en tor isbit, topp med en appelsinbåt, cocktailbær og et par sprut eller spray av angostura bitter.
I USA finner du whiskey typen Bourbon, som mange sikker har hørt om.
Den er laget på minst 51% mais, som gir whiskyen en søtere tone. Dette
forsterkes når whiskyen lagres på hardt ristede fat. I Skottland destilleres spriten to ganger i kobberpanner og brenner med torv for å tørke det malte kornet. Det gir whiskyen en røkt tone i smaken.