Wasabi Black er en kniv i japansk stil, med svært gode skjæreegenskaper. Knivene egner seg like bra i hjemmet, som til profesjonelt bruk. Wasabi er enkeltstålkniver av høy kvalitet, med en hardhet på 57-59 HRC. De har blitt utstyrt med et håndtak der den spesielle kombinasjonen av pulverisert bambus og plast, gir svært gode hygieniske egenskaper. I motsetning til det tradisjonelle japanske trehåndtaket, er det svarte håndtaket ikke innsatt, men omkranser bladet helt. Takket være at bladet sitter så tett inntil håndtaket, setter ikke smuss og bakterier seg fast.
Den aller største forskjellen mellom en europeisk og en japansk kniv, er hardheten på bladet. Jo høyre HRC, desto hardere er stålet. Wasabi Black har en hardhet på 57-59 HRC, noe som regnes som mykt i Japan, mens det er ganske hardt i Europa. Kniver med hardere stål kan ofte slipes i en brattere vinkel, noe som gjør de skarpere.
Det er viktig at du vedlikeholder knivene dine regelmessig. Tips på hvordan du best vedlikeholder knivene dine er: oppbevar kniven i en knivblokk, eller på en magnetlist. Skyll i lunkent vann etter hvert bruk. Tørk tørt med et kjøkkenhåndkle. Ikke kjør knivene i oppvaskmaskinen. Slip hjemme et par ganger i uken.