Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

 

Når man skal velge rett vinglass, kan bare det være en hel vitenskap. Vinens smak kan endres drastisk mellom forskjellige glass. Derfor er det viktig å velge riktig glass til riktig vin. Dersom du gjør det, kommer det til å gjøre mye for vinopplevelsen din. Vi har mange vakre vinglass, og forhåpentligvis kan du finne glass som er perfekte for akkurat deg. Vi tilbyr vinglass fra varemerker som Bodum, Eva Solo, Iittala, Orrefors, Rice, Rosendahl, Spiegelau og Rosenthal. Blant vårt store sortiment, har vi flere typer vinglass. Her finner du rødvinglass, hvitvinglass og champagneglass. Det er utrolig gøy å samle på fine vinglass. Det er også en svært prissatt gave som holder hele livet. Du finner også vinglass av plast som finnes i forskjellige varianter. Disse er elegante og praktiske å ta med seg i piknikkurven, ved bassenget, i båten eller på campingturen! Plastglassene har god kvalitet, og er nærmest uknuselige.

 

RIKTIG VIN I RIKTIG GLASS

Sauvignon Blanc

Druen: Sauvignon Blanc er en av verdens mest populære grønne druer. Vinene skiller seg litt i stil avhengig av opprinnelsesland, men til felles har dem en frisk og aromatisk karakter. Vanlige innslag er grønne epler, stikkelsbær, svarthyll, gress, nesler.

Glasset: Ett vinglass med en stor, høy kuppel og relativt liten åpning er å anbefale. Formen forsterker friskheten i druen og intensiteten i duften. Dessuten gir det vinen en bra balanse mellom frukt, syre og mineralitet.

Riesling

Druen: Riesling er en populær grønn drue og rieslingviner finnes i mange forskjellige versjoner. Unge viner har ofte en tydelig tone av citrus, mens lagrede viner er mere sjenerøse med toner av bl.a. honning, aprikos og petroleum. Felles for vinene er at de går under kategorien friskt og fruktig. 

Glasset: En liten, høy kuppel med relativt stengt åpning som balanserer syren i vinen gjennom å løfte frem druens fruktighet. Av samme årsak passer dette glass til røde viner med fin syre og balanserte tanniner, eksempelvis Zinfandel og Chianti. 

Pinot Noir

Druen: Pinot Noir er en populær blå drue som kommer fra Frankrike. Pinot Noir fra nye verden (vinland utenfor Europa) er ofte søtere og mer komplekse enn den franske. Pinot Noir fra Bourgogne er kjent for sin friskhet og mørkbærlignende aroma.

Glasset: En stor, sjenerøs kuppel passer perfekt. Et glass for New World Pinot Noir har et rakt parti (leppe) høyest opp som styrer vinen forbi tungespissen, hvilket gjør at sødmen i vinen blir mindre intens. Et glass for Old World Pinot Noir styrer isteden vinen til tungens fremre del og løfter frem fruktsødmen i den syrlige vinen.

Zinfandel

Druen: Zinfandel er en blå drue som dyrkets i USA och Kalifornia siden 1800-tallet. Under 80-tallet bestemte seg et par vinprodusenter for å utvikle en kvalitativ rød vin av druen. Det er denne vin som kjennetegner Zinfandel i dag. En rik, fruktig vin med toner av solmodne bær. 

Glasset: Her passer et relativt lite glass med en langsmal kuppel og en tett åpning. Formen demper syren og alkoholen i drikkevaren og fremhever isteden vinens smak av bær. Derfor fungerer glasset også til hvite viner med frisk syre og frukt, f.eks. Riesling.

Shiraz/Syrah

Druen: Shiraz- og syrahviner lages av den samme blåe druen. Navnet avslører hvilken stil vinen har. Syrah er stramme viner med en pigg syrlighet og smak av plommer og moreller. Shiraz er varmere og sjenerøsere, har en tone av pepper og smak av vildbringebær og bjørnebær.

Glasset: Et glass for syrah har en rund kuppel med en ganske liten åpning. Kuppelens form forsterker duften i vinen og gir den en rundere, mindre hard smak. Et glass for shiraz har en stor, høy kuppel med en vid åpning.

Cabernet/Merlot

Druen: Cabernet Sauvignon er en av verdens mest kjente blå druer. Viner fremstilte av disse druer har ofte en kraftig smak med mye tanniner og høy syre, samt toner av solbær.

Glasset: En stor, høy kuppel med forholdsvis vid åpning forhøyer opplevelsen av vinen gjennom å gjøre hardheten og syren mildere. Det gjør at fruktsødmen i druen trer frem og smaken av vinen blir både rundere og fyldigere.

Chardonnay

Druen: En av vinverdens mest anerkjente grønne druer. I vindistriktet Chablis i nordre Bourgogne er chardonnayvinene i regel krispe og fruktige med tydelig tone av citrus. I øvrige Bourgogne og i Nye verden er vinene mer fyldige og smaksrike. Det kommer an på at klimaet er varmere – men fremfor alt på at chardonnayviner utenfor Chablis lagres på eikefat.

Glasset: Ueiket chardonnay gjør seg best i et glass med en liten åpning som styrer vinen til tungens fremre del. Da trer fruktsødmen frem og vinen får en rundere smak med mindre syre. Eikefatslagret chardonnay passer bedre i et glass med stor kuppel og vid åpning, som gjør at vinen får mer luft. Det forsterker vinens aroma og sjenerøse eikefatstoner.

Champagne

Druen: Champagne er verdens mest kjente musserende vin. En klassisk champagne fremstilles av saft fra druene Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Kun musserende viner som produseres i distriktet i Frankrike får kalles champagne. Vinene fremstilles gjennom tradisjonell champagnemetode: en vanlig vin produseres av druesaften, som etterpå får heve en gang til på flaske. Vinen får en rikelig mengde bobler, som kommer av det høye trykket som dannes i flasken, og den karakteristiske brødsmaken kommer frem.

Glasset: Kuppelen fremhever en spesifikk drikkevare og ikke en spesifikk drue. Champagneglasset passer utmerket til alle typer musserende vin. Den store kuppelen løfter aromaene og fremhever på den måten vinens brødtoner og friskhet. Den avsmalnende åpningen konsentrerer duftene til nesen og styrer dessuten drikkevaren til tungens fremre del, hvilket gjør at opplevelsen av sødme blir større. 

Champagnens ABC

Blanc de Blancs: Champagne som er tilvirket kun av Chardonnay. Den har en god holdbarhet.

Brut: Tørr champagne.

Blanc de Noirs: Champagne fremstillet av kun blå druer, det vil si Pinot Noir eller Pinot Meunier.

Cuvée: En miks av stille viner.

Dosage: Tillsats av en liten mengde søt væske.

Demi-sec: Halvsøt/Søt champagne.

Extra brut, brut non dosé, brut nature, ultra brut: Ekstra tørr champagne.

NV, Non vintage, Non millésimé: Champagne blandet av vin fra flere årganger.

Prestige: Luksuschampagne fra de store husene. Lages på stille basvin av høysete kvalitet.

Rosé: Champagne i forskjellige rosa toner.

Sec: Halvtørr champagne.

Vintage, Millésimé: Årgangschampagne gjørs i regel bare under bra vinår.

CAVA & PROSECCO

Prosecco og cava – hvorfor smaker de forskjellig?

Det er ikke bare druesort og tilvirkningstid som gjør at cava og prosecco smaker forskjellig! Fremstillingsmetodene skiller seg ad på en avgjørende måte og gir os sviner med forskjellige sider.

Cava

Cava tilvirkes gjennom den tradisjonelle metoden med en andre heving på flaske. Man begynner fra en ferdighevet vin, tilsetter på nytt gjær og sukker og fyller på flasker som lukkes. Når vinen hever kan kulldioksidet ikke komme se gut og vinen bliver boblete – musserende. Etter den andre hevingen får vinen ligge lenge med gjærfellingen igjen og det er da de typiske, dype smakene av brød i cavaen oppstår. Champagne og cremant fremstilles med den samme metoden.

Prosecco

Proseccoen hever for andre gangen i trykktank, hvilket går mye fortere. Når den har hevet klart helles vinen opp i flaske og kontakten med gjærfellingen bliver derfor veldig kort. Det gjør at den opprinnelige vinens aromaer bevares i en mye høyere grad og de komplekse smakene av brød finnes ikke der.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker