Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 500 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Ta vare på vårens grønnsaker og nyt alt det gode som våren ha å by på. Grønnsakene smaker ekstra godt
fordi de er ferske, milde og søte. Det går å spise dem som de er, men om man vil lage noe av dem er det fint om du gjør det
på lav varme eler gjennom rask oppvarming, etterfulgt av nedkjøling (blanchering). De passer ikke så godt i gryter, ettersom lang koketid kan gjøre at grønnsakenes gode smak blekner og vitaminer forsvinner.

 

Grønn mat er nå mer en forutsetning til matlagingen. Nå er det på tide å la grønnsakene få hovedrollen også på grillen. Grillede grønnsaker er nemlig ikke lengre bare et tilbehør - og så mye mer enn brente løk- og paprikaspyd og foliebakt banan. En grillet grønnsak kan være en mettende og fin hovedingrediens eller et tilbehør, den kan være selve basen i en fantastisk røre eller suppe med en duft av grillet, eller forskjellen for en god og utrolig god Baba ganoush - mulighetene er nærmest uendelige. Å grille er i utgangspunktet en herlig måte å lage mat på og nå kan du også grille grønt med et fantastisk resultat, uten å inngå kompromiss med hverken smaksløker eller sult!

Grillede grønnsaker

-med pepper og parmesan

4 porsjoner

  • 1 knipe gulrøtter med blast
  • 1 knipe grønn asparges
  • 1 knipe vårløk
  • 2 ss olivenolje
  • 50 g parmesanost
  • 1 eske erteskudd eller ferska urter etter smak
  • Pepper

Sånn gjør du: Rengjør grønnsakene. Vend dem i olje og grill dem til de har fått en fin farge. Server med revet parmesan, erteskudd og pepper.

 

Koke eller dampkoke

Miks grønnsakene i en smaksrik vitaminpakket suppe! En skikkelig klassiker i gryten er jo nypoteter som snart kommer til matbutikkene. De er jo fantastisk gode å koke i masse dill og litte sitron og spise dem som de er. Lengre ned på siden tipser vi om en kremet potetsalat!

Fermenter mer!

Spar grønnsakene og nyt dem enda lengre fram mot høsten! Rabarbraen f.eks er veldig god fermentert. Å fermentere innebærer at man lar en råvare gjære for å få i gang veksten av helsenyttige bakterier og sette i gang produksjon av melkesyre og kullsyre.

Sous Vide - for et perfekt resultat

  Å bruke sous vide er en sikker måte å sørge ford at grønnsakene ikke mister smaken under matlagingen. De får en perfekt konsisteng og beholder sine fine farger. Ettersom matlagingen går av seg selv, kan du forberede en salat og saus til å servere til

OPPSKRIFTER

Aspargesflak med geitost

Du trenger

6–8 biter

  • 1 rulle kjølt smørdeig, 250 g
  • 250 g grønn asparges
  • Ca 150 g geitost
  • 3 ss olivenolje
  • Maldon salt
  • Nymalt pepper
  • 2–3 ss ristede pinjenøtter

Ovn 225°

Sånn gjør du

  1. Legg smørdeigen stekeplate med bakepapir. Brett opp en kant rundt hele.
  2. Bryt av og kast den nederst grovre delen av aspargesstilkene. Del først opp stilkene på tvers og deretter på lengden. Forde aspargesen utover deigen.
  3. Strø osten over og dryss litt olivenolje på. Salte og pepre. Stek i midten av ovnen i ca 20 minutter. Strø over nøtter.

Maskrospesto

De er godt å blande maskrospestoen med nykokt pasta eller i sommerens pastasalat. Den er også perfekt til å ha på crostini eller servere til grillet mat.

 

Du trenger

Cirka 2 dl

  • 2 dl strimlede maskrosblad
  • 1 dl finrevet parmesanost
  • 1 dl pinjenøtter
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 1/4 dl olivenolje
  • Maldon salt
  • Nymalt pepper

Sånn gjør du

  1. Miks sammen skylte og tørkede maskrosblad, parmesanost, pinjenøtter, presset hvitløk og olje.
  2. Smak til med salt og pepper.

Potetsalat med maskrosblad

Vårfrisk potetsalat som passer til røkt mat som skinke, kalkunbryst eller fisk.
Salaten er også god til grillet laks, kylling og svinekjøtt.

Du trenger

4 porsjoner

  • Ca 1 kg nypoteter
  • 500 g grønn asparges
  • 2 ferske gressløker
  • 1 liter løst pakket maskrosblad
  • 4 ss ristede gresskarkjerner

Dressing

  • 1 ss skånsk grovkornet sennep
  • 1 1/2 ss presset sitronsaft
  • 3/4 dl olivenolje
  • 1 ss vann
  • Maldon salt, nymalt pepper

Sånn gjør du

  1. Dressing: Rør sammen sennep og sitronsaft. Visp oljen inn i en fin stråle. Tilsett vannet og smak til med salt og pepper.
  2. Kok potetene i lettsaltet vann. Vent til de slutter å dampe og skjær de i biter. Bland dressingen med de varme potetene.
  3. Bryt av og kast den nederste grovere delen av aspargesstilkene. Kok aspargesen så den så vidt er myk i lettsaltet vann i ca 4 minutter. Skjær aspargesen i biter.
  4. Strimle opp gressløken. Skyll maskrosbladene godt og tørk av bladene. Vend i asparges, gressløk og maskrosblad i potetene. Smak til med salt og pepper. Strø over med gresskarkjerner.
Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 16:oo, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
21 98 88 40