Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Ingen sommer uten bær! I dag er de tilgjengelige i butikkene året rundt, men de kan ikke måle seg med den søte
smaken av sommerens solmodne bær. Hvis du ikke har tid til å spise dem ferske, er det mye annet du kan gjøre for å nyte dem.
Lag saft, syltetøy, paier eller iskrem! Du finner oppskriftene og produktene du trenger her!

 

Få mest mulig ut av bærene

Prosessering, frysing og konservering
Bær kan bearbeides i det uendelige. Saft, syltetøy, gelé, chutney og sirup. Bruk bær i baking, matlaging, desserter og i cocktails. Sørg for å bruke godt rengjorte glass, forsegle godt og oppbevare ved riktig temperatur.

Når du fryser ned bær, er det praktisk å porsjonspakke. Vei opp riktig mengde rabarbra til en pai, frys ned og ta ut når det er tid for å bake paien. Frys ned i porsjoner ved å legge bærene ut på et brett, og hell dem deretter over i en pose eller et glass, slik at det er enklere å ta ut noen få bær om gangen til en smoothie. Frys ned hele stikkelsbær og bruk dem som isbiter for å få en smak av sommer midt på vinteren.

Mange bær kan syltes til bruk i desserter eller fyldige grønnsaksgryter. Tilsett for eksempel tyttebær eller havtorn, smak til med ingefær og piff opp vintermiddagene.

Krydder
Saft og syltetøy med krydder og nøtter! Tilsett hakkede cashewnøtter i blåbærsyltetøyet, eller kok noen svarte pepperkorn i gelésaften.

Bland
Noen ganger klarer du bare å høste ulike bær i små mengder. Bland dem sammen og oppdag nye smakskombinasjoner! Hva med bjørnebær-, rips- og bringebærmarmelade? Eller sirup av multer og solbær til vaniljeis? Prøv deg frem!

Bærmos
Bruk bærmos som blir til overs når du lager saft og gelé. Smaksett brød, lag en krydret chutney eller topp frokostyoghurten med den. Bærpuré er god å krydre med for eksempel basilikum eller andre urter, da mye av bærsmaken blir værende i saften.

Gaver
Fyll fine krukker og flasker med hjemmelaget syltetøy eller saft. Legg til en håndskrevet etikett og du har en perfekt gave å gi til noen du er glad i.

Bringebærsaft

ca 2 liter
Du trenger 1500 gram bringebær og 400 gram sukker

Slik gjør du: 
Fyll den nederste delen med vann opp til nivåstreken, tilsett de to andre delene.
Hell bringebær og sukker i den øverste delen. Rør om for å blande.
Kok opp og senk temperaturen slik at vannet småkoker under hele dampingen.
Dampkok i 45 minutter og tapp saften over i en kanne. Sil saften over på flasker, forsegl og la den avkjøles.
Bruk resten av bærpuréen til noe annet. Se listen for forslag til hva du kan gjøre med den.

Jordbærsyltetøy

ca 1½ liter
Du trenger 1 kg jordbær og 1 kg syltesukker

Slik gjør du: 
Skrell og skjær jordbærene i mindre biter.
Hell jordbærene i en kjele og bland med sukker. La stå i 3-5 minutter under omrøring.
Mos eller blend bærene hvis du ønsker et glatt syltetøy.
Hell på varme glass, lukk lokkene og la avkjøle helt.

Blåbærpai

8-12 biter
Paien er beregnet for en 24 cm form, for en større form må du legge til 50% ekstra fyll

Du trenger: 

Paideig:

  • 200 g smør
  • 5½ dl hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 3-5 ss vann
  • Smør til formen

Fyll:

  • 1 l blåbær, ferske
  • 1 dl sukker
  • 1 ss sitronsaft
  • ½ dl mel
  • 1½ ss maisstivelse

Topping:

  • 1 stk egg
  • 1 klype salt
  • 1 ss rårørsukker

Slik gjør du: 

Paideig:

  1. Skjær det kalde smøret i små biter, tilsett mel og sukker og bland til en smuldre.
  2. Tilsett vann, litt av gangen, og elt til en fast deig.
  3. Halver deigen og kjevle den ut mellom to stekebrett.
  4. Legg paiformen på toppen, legg til ca. 4 cm for å dekke kantene, og skjær ut en runding. Rull sammen med papiret. Gjør det samme med den andre halvdelen av deigen.
  5. Sett rullene i kjøleskapet i en halv time mens du lager fyllet.

Bærfyll:

  1. Ha blåbær i en bolle og bland med sitronsaft.
  2. Bland sukker, mel og maisstivelse og ha i bærene. Rør til alle bærene er dekket.

Baking:

  1. Forvarm ovnen til 225 grader og sett en rist i midten av ovnen.
  2. Smør formen med smør.
  3. Ta ut deigrullene og legg en av dem i formen. Trykk deigen flat og trykk den forsiktig langs kantene.
  4. Legg bærene i formen og jevn til.
  5. Form den andre til ønsket lokk og legg den på toppen av paien, og klem sammen bunnen. Skjær bort overflødig deig.
  6. Visp sammen egg og salt, pensle paien og dryss over sukker.
  7. Stek paien i midten i 15 minutter. Senk temperaturen til 175 grader og gå ned et hakk.
  8. Stek i ytterligere 25-35 minutter eller til alt fyllet er boblende.
  9. La den avkjøles helt.
  10. Server med vaniljekrem eller iskrem.

Solbær- & Mascarpone-is

Blir ca 1½ liter is

Solbærpuré:
150 g solbær
½ ss limesaft
½ dl sukker

Is:
3 dl kremfløte
1 boks med søtet kondensert melk (397 g)
250 g Mascarponeost

Slik gjør du:
1. Bland solbær, limesaft og sukker i en kjele. Kok opp og la det småkoke til det tykner litt.
2. Miks til en glatt puré og sett den til side for avkjøling. Sil puréen hvis du ønsker en helt glatt iskrem.
3. Rør sammen puré, mascarpone og melk.
4. Pisk fløten stiv i en stor bolle.
5. Tilsett solbærblandingen og visp til den er jevn.
6. Fordel iskremblandingen i iskremformer og sett den i fryseren til den stivner, minst 1 time.

Hvis du har iskrem til overs, kan du for eksempel helle den i en brødform og fryse den ned.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker