Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Nok en gang er ute-kokken Pontus Karén på utflukt i frisk luft. Denne gangen gir han tips om hvordan en
kan få til en vellykket, fredfylt utflukt når barna er med, og deler med oss to deilige oppskrifter - som det
også går an å forberede litt hjemme i forveien.

GULROTSUPPE

Start utflukten med en lett rett for hele familien! Denne gulrotsuppen er smaksatt med milde krydder
og toppet med fersk tyrkisk yoghurt. Barna vil elske å "dippe" med litt stekt flatbrød.

YOGHURTPANNEKAKER

 Røren til disse deilige pannekakene lager du enkelt hjemme på forhånd, før dere skal ut på tur. Fyll røren
oppi en termos og når dere er ute i skogen, heller du litt og litt i stekepannen på bålet! Så blir det pannekaker.

TRE TIPS TIL HYGGELIGE TURER MED BARN

Start utflukten med noe å spise

Vi vet alle at sultne barn kan være noen av de lettest irriterte skapningene i verden. Så, start turen med noe lett å spise, gjerne noe de kan spise med fingrene!

Forbered så mye som mulig på forhånd

Å stå ute og diske opp en pannekakerøre tar tid og skaper oppvask. Sikkert litt stress og frustrasjon også. I tillegg blir det ganske tungvint å få med seg alt en trenger. Så, lag røren hjemme og pakk den med deg i en matermos!

Ta med et kjøkkenhåndkle!

Et kjøkkenhåndkle er noe jeg ALLTID pakker med meg når vi skal på tur. Den kan brukes til så mangt, for eksempel å tørke hender, tørke av termosen, løfte varme stekepanner eller pakke ned skitten oppvask etterpå. Når dere kommer hjem, kan du bare slenge den i klesvasken.

OPPSKRIFT

Gulrotsuppe med stekt flatbrød og tyrkisk yoghurt

Her er en enkel måte å starte familieturen med litt god mat. Barna spiser gjerne med hendene, så det å
dyppe litt flatbrød i suppen vil være gøy. Tips - Før du fyller termosen med suppe, hell oppi varmt vann i
termosen og la det stå i par minutter. Slik blir termosen oppvarmet før suppen kommer oppi og vil dermed
holde mye lenger på varmen. (Husk å helle UT vannet fra termosen før du fyller den med suppe, da).

Du trenger - for 4 personer:

  • 6 gulrøtter
  • 1 gul løk
  • 1 hvitløk
  • 0,5 ss salt
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts sort pepper
  • Ca 3 dl melk
  • Ca 1 dl kremfløte
  • Smør å steke i
  • 1 ss tyrkisk yoghurt
  • 1 pkt fritterte flatbrød

Gjør dette FØR du går ut:

  1. Skrell og skjær gulrøtter + løk i grove biter.
  2. Slipp det i en kjele, som du fyller med vann. Tilsett rikelig med salt!
  3. Kok opp gulrøttene til de er myke. Hell ut nesten alt vannet og bland resten med en blender.
  4. Tilsett fløten, krydderne og deretter melken. Iblant kan det være nødvendig med litt mer vann for å gjøre massen litt løsere, men suppen skal fortsatt være relativt tykk! Smak, korriger eventuelt med litt salt og hell suppen over på en termos!
  5. Pakk med deg dype skåler til alle som skal spise.

Gjør dette når dere er vel ute i naturen:

  1. Ta frem de dype skålene og slipp oppi en sjenerøs skje med tyrkisk yoghurt.
  2. Hell suppen over det, ta ut de stekte flatbrødene og begynn å dyppe!

Yoghurtpannekaker med blåbær og mandelmelspanert banan over åpen ild!

Å lage pannekaker med yoghurt i stedet for melk gjør dem litt mer mettende og dessuten, behøver du
ikke å tilsette sukker!

Du trenger - for 4 personer:

  • 2 egg
  • 2 dl hvetemel
  • 4 dl fruktyoghurt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 teskje salt
  • 1,5 dl blåbær
  • 2 bananer
  • Ca 1 dl mandelmel
  • Lønnsirup
  • Smør til steking

Gjør dette FØR du går ut:

  1. Bland alle de tørre ingrediensene - unntatt mandelmelet.
  2. Knus eggene oppi en annen bolle og hell i yoghurten + 0,5 dl vann + 0,5 dl blåbær og bland godt.
  3. Legg tørrvarene lagvis og bland dem til du får en jevn røre. Hell røren oppi en matermos.
  4. Skrell og del bananene på midten og deretter en gang til på midten, slik at du får 4 halvdeler. Ha mandelmelet i bunnen av en lukkbar krukke og legg bananene med flat side ned.
  5. Bland blåbærene du har igjen med litt sukker og ha dem i en annen tett, lukkbar boks.

Gjør dette når dere er ute på tur:

  1. Varm opp stekepannen skikkelig. La gjerne barna putte en pinne på bålet eller få være med og plukke ut små pinner.
  2. Tilsett rikelig med smør og stek pannekakene i små "amerikanske pannekake"-størrelser.
  3. Ta på rikelig med smør. Legg bananene med flat side ned og la mandelmelet bli litt ristet. Hell over litt sirup og snu bananene raskt.

Server pannekakene med bananene, litt blåbær og så litt lønnesirup på toppen. Utsøkt, kjempegodt og ganske enkelt!

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker