Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Matlagning utendørs fortsetter å ta fart, bærekraftig og lokalprodusert blir stadig viktigere og det
glade 80-tallet er tilbake! Vi har samlet de viktigste trendspaningene innen matlaging, spisestue og
kjøkkenet 2022! Se hva ekspertene og våre egne produktspesialister tror om året som kommer.

EKSPERTPANELEN

Emilia Nilsson (@emilianilssons)

Bonden fra Norrland - Emilia Nilsson - tok hjem bronsemedaljen i Sveriges Mesterkokk 2019. En skikkelig proff på kjøkkenet!

Johannes Örnemark (@ornemarksmat)

Johannes inspirerer å utforske mat/drikke fra alle verdenshjørner og har råvaren i fokus. Kanskje du så han på TV da han var med i Sveriges Mesterkokk 2020?

Thomas Alcayaga (@madetmere)

Thomas driver matbloggen Madetmere hvor han byr på gode oppskrifter og inspirasjon!

Kristine Ilstad (@detsoteliv)

Kristine er en kokebokforfatter og bakeblogger som med glede deler massevis av kakeoppskrifter på detsoteliv.no!

Utendørstrenden fortsetter i år

 

 

Under 2021 har nye typer griller og hva man har på grillen tatt både ett og to steg videre i utviklingen. Mine nye favoritter på grillen er definitivt sellerirot og spisskål. Jeg tror også vi kommer til å se bordgriller overalt. Ute er det nye inne rett og slett!

Bruk svensk kvalitetskull

Takket være den langsomme og kvalitetsfokuserte prosessen, blir resultatet et trekull som lager svært lite røyk og gnister. Kullet har også svært lang glødetid.

Smart grilling

Hvorfor ta en sjanse når du kan være sikker på et perfekt resultat?! Med et smart termometer koblet til telefonen via wifi er du sikker på at du ikke mister kontakten eller svikter med temperaturen!

Klean Kanteen

Nytt i sortimentet er Klean Kanteen. Det miljøvennlige merket som hjelper deg å oppnå en plastfri livsstil samtidig som du kan ta med deg høykvalitets drikkeflasker, termoser og matbokser ut i naturen.

Bærekraft i fokus

Mer lokalprodusert Forbrukerne begynner å få opp øynene for norske råvarer. På sikt gir dette bedre produkter med mer næring og bedre dyrehelse, da vi støtter bøndene som tar vare på dem! Vinn vinn!

Catch and Cook - Min livsstil er naturlig fylt med jakt, jordbruk, fisking og matlaging. Mer og mer ser man mange på sosiale medier som dyrker selv, fisker – og deretter lager de det man har dyrket og fanget selv! Man forstår verdien av den hjemmedyrkede squashen og ørreten man har fanget. Mye mindre matsvinn og mer verdi i maten vår! Det tror jeg vil være en stor del av 2022!

Flere bærekraftige valg – Stadig flere blir flexitarianere, inkludert meg. Markedshaller/gårdsbutikker åpner, kvalitetsstempler og graderinger fyller hyllene, hjemmedyrking både innendørs og utendørs. Som kokk åpner dette for superfine muligheter. Nå vil du finne magisk mel, slaktet ku fra lokalområdet, en variasjon av bærekraftige proteinkilder og konsekvent økologiske grønnsaker og frukt å velge mellom i din nærbutikk.

Sunnere bakst - I tråd med mattrender som går i retning av mer grønn vegetarisk/vegansk mat, vil det også innen bakning bli en økende trend med kaker som er litt sunnere. Dette ved at man inkluderer sunnere ingredienser som for eksempel honning, lønnesirup, agavesirup i stedet raffinert sukker, eller grovere melsorter. Steel cut havre er for eksempel kuttet havre som er sunnere enn havreflak, og vil øke i popularitet i både grøt, brød og kjeks. Raw food-kaker som er basert på nøtter, dadler, kokoskrem og frukt vil også øke i popularitet.

Enkel og presis knivsliping

Knivsliperen fra Tormek lar deg slipe knivene dine til et profesjonelt nivå. Hjemme på ditt eget kjøkken. Takket være sin patenterte styringsmetode for slipevinkelen, og det faktum at du har en separat bryning, får knivene dine en ekstraordinær og slitesterk skarphet!

Grønne skjærebrett

Globals skjærebrett laget av sukkerrør kombinerer japansk håndverk med norsk miljøtenkning og er på mange måter et produkt som er rustet for fremtiden. Materialet kalles også «grønn plast» fordi det produseres helt uten fossile ressurser. Andre merker som tilbyr miljøvennlige skjærebrett, er Daloplast og Combekk.

Miljøsmart borddekking

Bruk jordens ressurser klokt. I Eva Solos Recycled-serie er alt 100 % laget av resirkulert glass. Slitesterkt og stilig som garantert løfter borddekkingen til neste nivå.

 

Tareq Taylors bærekraftige tips

  1. Det er ikke lurt å handle på tom mage! Går du og handler sulten, kommer du hjem med varer du ikke hadde tenkt å kjøpe, og mye av det kan bli kastet.
  2. Bruk sunn fornuft enten det er mat, klær eller reiser. Hvis noe er latterlig billig, er det ikke bærekraftig på alle nivåer. Kvalitet koster – betaler du rimelig vet du også at det ikke har vært barnearbeid, dårlige lønninger eller dårlig arbeidsmiljø involvert i prosessen.
  3. Se på matrester som grunnlag for noe nytt. Betrakt restene dine som verdifulle råvarer!

Trendy borddekking & innredning

Stelton er stilsikker med sin gule termos

iittala Teema i årets kornblå trendfarge!

Vårens trendfarger hos Aaltovasen

Flere ekspertspaninger å holde utkikk etter i 2022

 

Årets kjøkkenutstyr blir mest sannsynlig en god håndholdt gassbrenner. Jeg har selv vært i forkant av denne trenden og har i skrivende stund fem ulike varianter fra Sievert. Det blir godt, det er morsomt og fremfor alt er det en relativt enkel måte å ta måltidet til neste nivå. Årets heteste trend.

Smørbrødet tar over – Flere måltider hjemme krever kreativitet, men noen ganger må det også gå fort, spesielt hjemmekontorlunsjen. Brødskivene har derfor havnet i søkelyset. Å ta sandwichen til nye høyder ser ikke ut til å ha noen begrensninger. I byen fortsetter det å åpne rene sandwichsteder og jeg selv ser i min egen statistikk populariteten til en lekker sandwich.

Sterkt krydret - Chili, jalapeños, sriracha, piri-piri, gochujang, tigersaus, sambal, nduja & sobrassada fyller hverdagen vår og tar over alt; pizzaen, nudlene, smørbrødet, salaten, suppen, snacksene, cocktailen, sausen, osv... Hvis du vil imponere, glem ikke noe sterkt.

GT-nerdheten er tatt til neste nivå, nå er det tid for ekte cocktailer. Man har kjøpt inn fine barverktøy, oppgradert glass-sortimentet og kjøper brennevin som aldri før. Alt for å kunne unne seg hjemmemiddag med en fordrink som får klokkene til å stoppe. Kok sukkerlake, bruk ting fra hagen/skogen, støv av sifonenflasken og sleng irishen i sous-videen er noen eksempler på hva flyten kan bestå av.

 

Retrokaker - Å hente frem tradisjonsrike kakeoppskrifter er en stadig økende tendens, og noe jeg tror at flere vil ha glede av fremover.

Enkle, populære retter - Trender med å lage korte videoer innen sosiale medier vil fortsette, som er spesielt godt egnet for litt enkle hverdagskaker (cookies, mug cakes, kladdkaker etc). Dette er kaker som er raske, og som også de ungdommelige bakerne som er på TikTok og Instagram vil like å lage.

 

  1. Surdeigen lever for alltid - Nå har vi havnet i nok en bølge av koronastans og man kan se at trenden med å bake med surdeig er noe vi fortsatt har tid og overskudd til. Jeg tror at det biter seg fast – heldigvis. Sammen med surdeigsbakingen, tenker jeg også at vi tar med oss ​​noen av de litt mer tidkrevende tingene. Det kan være de hjemme-gjærede tingene, det hjemme-røkte baconet, det hjemmelagde syltetøyet osv. Tingene vi har vært for opptatt til før, men som nå virkelig liker å gjøre, etter at nedstengningene nærmest tvang oss ut i det av ren kjedsomhet.
  2. Farge ny verden – Selv om det til tider har vært vanskelig å komme seg ut i verden, tror jeg likevel det har åpnet seg for oss. Man kan se at de utenlandske spesialitetene fylles mer og mer opp i dagligvarehandelen. For bare noen få år siden var det nesten umulig å finne ekte tortillas til taco, yuzu, kombucha, ponzu, chipotle og ramennudler. Men nå er de der i massevis og i skikkelig kvalitet mange steder. Vi skal ut og reise alt det i gastronomien, som vi ikke gjorde fysisk.
  3. Sammen om maten - Nå har vi blitt stengt ned så mange ganger over tid - og hvis vi ikke var det, så har det fortsatt vært formaninger om at vi bør tenke oss litt om. Jeg håper at vi når den andre siden av epidemien snart, slik at vi kan nyte hverandres selskap mer. Og når vi gjør det, må vi også spise mer sammen. Så jeg tror det blir mer fokus på sosial mat. Man kan også se at Jamie Oliver har skrevet boken «Together» og flere forfattere følger etter.
  4. Kjøtt med omtanke – Vi kommer nok ikke utenom fokuset på klima. Det betyr at vi må ha flere grønnsaker på bordet og kjøttet vi spiser blir forhåpentligvis mindre av, men også av bedre kvalitet. Vi kommer forhåpentligvis en dag vekk fra tanken om at en rett består av et kjøttstykke med tilbehør. Det er litt av en reise og vi har bare så vidt startet.
  5. Opprinnelse – Vi vil vite hvor våre råvarer kommer fra. Det handler både om når vi er i supermarkedet og går i gårdsbutikken. Vi har større interesse for dyrevelferd, så vi vil sørge for at dyrene har det bra. Men det er også gulrøttene og melet vi baker med. Det ligger en viss kvalitet i å kjenne opphavet til det vi fyller munnen med og gleden over småprodusentenes håndverk fremfor storindustrien. Man blir det man spiser, og hvis det man spiser er litt unikt, så kan historiene rundt middagsbordet bli det også.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker