Her har vi samlet produktene som hjelper hjemmebakeren å danne søte mesterverk. Vi
avslører noen ordentlig søte favorittoppskrifter - salt karamell-boller, sjokoladecookies
og sjokoladesnitter med solbærmarmelade. Bon appétit!
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Salt karamell: Smelt sukkeret til en gylne farge i stekepanne på middels høy varme. Rør ikke mens sukkeret smälter men rist litt på pannen. Tilsett fløten litt etterhvert mens du rører og etterpå smøret i klikker. Koke karamellen i 10 minutter eller til det at den er blitt tykk. Rør ned salt og la den stivne over natten.
3. Boller: Legg mel, kardemomme og sukker i skålen til en kjøkkenmaskin med deigkroker. Smul i jest og tilsett egg. Kjør maskinen på lav hastighet og tilsett melken mens maskinen går. Øk hastigheten gradvis og arbeid deigen på høy hastighet i 10 minutter. Del smøret i biter og tilsett mens maskinen går. Arbeid til en fin og elastisk deig. Dekk deigen med plastfolie og la heve i romtemperatur i 1 1/2 time.
4. Ta opp deigen på melet bakebord. Kjevle ut til en rektangel og spre på karamell. Dryss over hakkede nøtter. Rull sammen fra
langsiden. Del i 8 biter og legg med snittoverflaten opp i en liten smøret form. Bollene skal ligge ganske nære hverandre.
5. La heve i 20 minutter. Stek i 30–40 minutter til de er klare. Dekk med folie om de blir mørke. La kjøles av i formen og spis med gaffel eller masser av servietter.
For at deigen skal bli luftig er det viktig at arbeide den vel. Best resultat blir det om deigen arbeides i maskin i 10 minutter. Du skal kunne trekke ut deigen tynt mellom fingrene uten at den går i stykker.
sirka 30 st
Ovn 200°
Sirka 16 st
Ovn 175°