Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

 

Søte bakingen

Her har vi samlet produktene som hjelper hjemmebakeren å danne søte mesterverk. Vi
avslører noen ordentlig søte favorittoppskrifter - salt karamell-boller, sjokoladecookies
og sjokoladesnitter med solbærmarmelade. Bon appétit!

 

OPPSKRIFTER

Sticky buns med salt karamell

Du trenger

Salt karamell (forbered dagen innen)

  • 2 dl strøsukker
  • 1 1/2 dl kremfløte
  • 75 g smør
  • 1 msk havsalt (flinger)

Boller

  • 500 g hvetemel
  • 2 tsk malet kardemomme
  • 100 g strøsukker
  • 25 g jest
  • 1 egg
  • 3 dl melk
  • 75 g smør

Fylling

  • 3 dl salt karamell
  • 200 g pekannøtter

Gjør slik:

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Salt karamell: Smelt sukkeret til en gylne farge i stekepanne på middels høy varme. Rør ikke mens sukkeret smälter men rist litt på pannen. Tilsett fløten litt etterhvert mens du rører og etterpå smøret i klikker. Koke karamellen i 10 minutter eller til det at den er blitt tykk. Rør ned salt og la den stivne over natten.

3. Boller: Legg mel, kardemomme og sukker i skålen til en kjøkkenmaskin med deigkroker. Smul i jest og tilsett egg. Kjør maskinen på lav hastighet og tilsett melken mens maskinen går. Øk hastigheten gradvis og arbeid deigen på høy hastighet i 10 minutter. Del smøret i biter og tilsett mens maskinen går. Arbeid til en fin og elastisk deig. Dekk deigen med plastfolie og la heve i romtemperatur i 1 1/2 time.

4. Ta opp deigen på melet bakebord. Kjevle ut til en rektangel og spre på karamell. Dryss over hakkede nøtter. Rull sammen fra
langsiden. Del i 8 biter og legg med snittoverflaten opp i en liten smøret form. Bollene skal ligge ganske nære hverandre.

5. La heve i 20 minutter. Stek i 30–40 minutter til de er klare. Dekk med folie om de blir mørke. La kjøles av i formen og spis med gaffel eller masser av servietter.

Tips!

For at deigen skal bli luftig er det viktig at arbeide den vel. Best resultat blir det om deigen arbeides i maskin i 10 minutter. Du skal kunne trekke ut deigen tynt mellom fingrene uten at den går i stykker.

Cookies med sjokolade

sirka 30 st

Du trenger:

  • 200 g romtemperert smør
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 2 3/4 dl brunt farin
  • 1 dl sukker
  • 1 egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts hjortehornsalt
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss melk
  • 150 g grovhakket
  • mørk sjokolade

Ovn 200°

Gjør slik:

  1. Pisk smør, vaniljesukker, farin og strøsukker til en kremete blanding. Tilsett egget og pisk. Bland sammen mel, bakepulver, hjortehornsalt og salt, sikte blandingen over de allerede blandede ingrediensene og rør sammen.
  2. Vend ned melken og den hakkede sjokoladen.
  3. Putt bakepapir på et stekebrett. Fordel deigen på papiret med en spiseskje og gjør den litt flatere Sjekk at avstanden mellom dine cookies er passelig, de flyter ut litt mens de stekes.
  4. Stek kakene gylne i 10–12 minutter. La dem etterpå kjøle seg av på en ovnsrist. Oppbevare kakene i tettsluttende bokser.

Sjokoladesnitter med solbærmarmelade

Sirka 16 st

Du trenger:

  • 150 g mørk sjokolade
  • 150 g romtemperert smør
  • 1 1/2 dl sukker
  • 4 egg
  • 1 1/2 dl mel
  • 1 dl solbærmarmelade

Pynt

  • Solbærpulver (Mill & Mortar) eller melis

Ovn 175°

Gjør slik:

  1. Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk smør og sukker
    hvitt og luftig. Tilsett eggene, et og et, og pisk mellom vært egg. Bland etterpå i melet. Pisk tilslutt ned den lett avkjølte, smelte sjokoladen i de andre ingrediensene.
  2. Putt bakepapir oppi en langpanne og fordel
    røren i et jevnt lag.
  3. Stek kaken i ca 15–20 minutter. La kaken kjøle seg av på en ovnsrist. Skjær den etterpå i 4 brede remser.
  4. Spre et jevnt lag solbærmarmelade på to av bitene og legg de andre to oppe på. Skjær kakene i snede snitter.
  5. Sikte solbærpulver eller melis over kakene innen servering.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker