Å bake brød er virkelig et håndverk. Akkurat som alle andre håndverk, er brødbaksten avhengig av en rekke små detaljer som alle må bli korrekt utført for at brødet skal bli vellykket. For å få til alle små detaljer som kreves, kreves det at du har kunnskapen inne. Kunnskapen om hvordan du løser brødbakingen, og ikke minst riktig baketilbehør til å løse det! Et problem som kan oppstå ved brødbakingen er at man får et altfor kompakt brød. Problemet er at brødet blir for innestengt i skorpen sin, og ikke klarer å ekspandere nok. Løsningen er å snitte deigen før steking. Baketilbehøret du trenger til dette er en snittekniv!
Med en barberbladskarp snittekniv får du et luftigere og vakrere brød som ligner på proffbakerens egne brød. Det er morsomt å eksperimentere med deigsnitterne sine, og skape forskjellige vakre mønstere i brødet. Brødet blir herlig luftig, og er mye enklere å bryte med hendene når du har brukt en snittekniv.
Vi har snittekniver som snitter brødet ditt før det skal stekes i ovnen. Man snitter brødet med en snittekniv for å få til kontrollerte sprekker i brødet ved tilberedningen. Velg mellom et rett blad, eller en vanlig kniv med rett eller taggete egg.