En praktisk grillpresse som er perfekt for å unngå at for eksempel bacon eller skinke blir rynkete når de stekes. Den er også optimal til å presse ut uønsket fett fra hamburgere og pølser, samt å trykke ned og beholde varmen i varme smørbrød. Pressen har et vakkert designet håndtak i rustfritt stål.
Praktisk saltstenskive med håndtak slik at du kan flytte runt på stenen etter at du har varmet den opp. Saltstenen stammer fra Himalayafjellenes hjerte og består av naturlig krystallsalt fra over 180 millioner år siden. Du kan lage mat direkte på den, grille og til og med grave om den kjøles ned.
Pils? Pale ale? Lager? Uansett hva din preferanse er innenfor øl finns det alltid et spesielt ølglass til din favorittdrikk. Vi vil tipse om Spiegelaus ølsmakingskit, som består av 4 av de mest populære ølglass fra Spiegelau. Et glass for hver lekker ølsort som hver for seg er spesielt designet for å framheve ølets smaker og aromaer på beste måte og forhøyer opplevelsen. Dette kit er perfekt for alle som elsker øl og vil ha ett glass for hver sort og byr inn til mange hyggelige anledninger og prøvesmaking av forskjellige ølsorter.
I Spiegelau Beer Craft Tasting Kit 4 Pack får du 1 Tulipan glass (44 cl), 1 Lagerglas (56 cl), 1 Høyt pilsnerglas (42,5 cl), 1 Hveteølsglas (70 cl)
Sommeren nærmer seg - Lettere mat, mer salater og grönt. Men også masse grillmat, med rike hete smaker og smaksrike sauser som tilbehør. Visst endrer vi matvanene våre i sommerhalvåret! Her gjelder det å henge med på vinfronten, så både mat og vin kommer til sin rett.
Grillet mat er ofte ekstra smaksrik, som i sin tur krever fyldigere og mer smaksrike viner. Ofte finns sødme og mye krydder i marinader och glasur. Til og med grillede rotfrukter, og en hel del andre grønnsaker, blir söte og samtidig røykaktige i smaken. Uansett om du velger rød, hvit eller rosé skal det altså helst være en vin som tåler litt hetere og kraftigere smak. Viner med tydelig struktur, real fruktsmak – men også friskhet – er egenskaper å lete etter når du velger vin til grillmat.
Å bruke asiatisk ris som hamburgerbrød er både kult og godt. Det er så mye stivelse i risen, at det holder sammen uansett.
Utsiden blir sprø og innsiden myk. Server med grillet oumph, avokado og sprø brønnkarse.
4 porsjoner:
Risbrød
Kimchimajones
Rub er en krydderblandning som gnis inn rett før det du vil grille legges over glørne. Lag din egen rub med økologiske krydder inspirert av smakene fra...
4 ts løkpulver, 4 ts hvitløkspulver, 2 ss oregano, 4 ts basilikum, 2 ts dill, 1 ts salt, 2 ts pepper
1 ss spisskummen, 2 ss curry, 1 ss garam masala, 1 ss korianderfrø, 1 ts salt
2 ss sitronpepper, 1/2 ts salt, 2 ts basilikum, 2 ts oregano, 1 ts timian
1 ss timian, 1 ss allehånde, 1 ts salt, 1 ts svart pepper, 1 ss hvitløkspulver , 1 ts kanel, 1 nype cajennepepper, 2 ss sukker
1 1/2 ts salt, 2 ss chili ancho, 1 ss spisskummen, 1 ss paprikapulver, 1 ts hvitløkspulver, 1 ts løkpulver, 1/2 ts cajennepepper, 2 ss sukker
4 ts paprika, 1 ss spisskummen, 2 ts kanel, 1 ts ingefær, 1 ts salt, 2 ts pepper, 2 ss sukker, 1 ts nellik, 1/2 ts cajennepepper
2 ss gule sennepsfrø, 1 ss urtesalt, 2 ss fennikel, 1 ss timian, 1 ss spisskummen, 2 ss flaksalt, 2 ss sukker
Gjør slik: Støt alle ingrediensene i en morter. Om det skal være sukker i blandingen tilsetter du det til sist. Krydderblandingene kan spares i en lufttett boks i opp til ett år.