Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Kjølende drikk

Et glass limonade i hagen, en punsj til sommerfesten eller et glass bobler som starten på festkvelden?
Det er mange muligheter til å nyte noe kjøling i glasset!

SPØRSMÅL OG SVAR OM ROSÉ TIL JENS DOLK

 
De fleste vet litt om rød, hvit og musserende vin. Men hva med rosévinen? Hvilken temperatur er best? Kan du drikke rosé til maten? Vinekspert Jens Dolk hjelper oss med å få svar på spørsmålene våre!

Finnes det forskjellige typer rosé som fungerer bedre i ulike glass, eller kan du drikke rosé av alle typer glass?

Ulike glass gir ulik vin-opplevelse – det er ikke til å stikke under stol. Når det gjelder dette, fungerer rosévin på sammen måte som hvite eller røde viner. Man kan imidlertid ikke støtte seg til hvilken type drue vinen er laget av, det handler snarere om hvilken stil det er på rosévinen man drikker. Personlig drikker jeg rosévinene mine av Riedels glass, Pinot Noir New World.

Hva bør man tenke på når man drikker rosé?

Det viktigste å tenke på med rosé er at det ikke bare er en drikkekvin som skal drikkes om sommeren. Rosévin er en egen vinstil og svært god til mat. Mange ganger er rosévin en god løsning når du ikke vet hva som vil passe best av hvitt eller rødt. Jeg liker å drikke rosé til asiatisk. Da får man syrligheten og friskheten som i hvitvin, mens man unngår grovheten fra rødvinen, som ofte kolliderer med krydderet i maten. Samtidig får man mer smak enn i hvitvin.

Hva er forskjellene mellom de ulike rosé-variantene?

Fargen på rosévinen avhenger delvis av druen som brukes, men fremfor alt hvor lenge skallet har ligget sammen med druejuicen. De forskjellige landene og regionene har sine egne stiler. Fargen på rosévin påvirkes også av markedskrefter. Tidligere var det populært med mer saftfargede viner – nå er det den opprinnelige fargen fra Provence i Sør-Frankrike som gjelder. Hvis du har fulgt forskjellige rosé-merker gjennom årene, kan du se at de har tilpasset seg den nåværende trenden.

Hvordan lagrer man rosévin best?

Med noen få unntak bør rosévin drikkes ung. Med andre ord, den bør ikke lagres. Og oppbevar den i kjøleskapet – man vet aldri når man får lyst på et glass!

SOMMERKLASSIKEREN BOBLER

 
Champagneglassets kuppel fremhever drikken og ikke hvilken drue den er laget av. Champagneglasset fra Riedel er ideelt for alle typer musserende vin. Den store kuppelen løfter aromaene og fremhever dermed vinens fylde og friskhet. Den smalnede åpningen konsentrerer duftene til nesen og leder også drikken til den forreste delen av tungen, noe som gjør opplevelsen av sødme større.

Musserende vin er et perfekt utgangspunkt for sommerens friske og sprudlende drinker. Det hjelper til med å gi en luksuriøs følelse og er et godt grunnlag i en deilig velkomstdrink.

  • Mimosa - Denne glamorøse klassikeren er superenkel å lykkes med! Hell 2 cl Cointreau, 4 cl ferskpresset appelsinjuice og 8 cl musserende vin i et stilig champagneglass!
  • Aperol Spritz - Denne flotte drinken har virkelig blitt populær i det siste. Hell i like deler Aperol og musserende vin i et glass og topp med en skvett soda. Pynt med en appelsinskive!
  • Cava Sangria - Bland 75 cl musserende vin med 5 dl brus i en mugge. Tilsett skiver av appelsin, lime, jordbær og fersken. Topp med is og mynte.

Forfriskende sommerdrikker

Rosa hylleblomstchampagne

Med rosa bobler får du sommerens mest delikate og kanskje mest luksuriøse drink.

4 glass

  • 1 dl konsentrert hylleblomstsaft
  • 1 flaske rosa champagne eller musserende vin, 75 cl
  • Jordbær
  1. Hell saft i bunnen av champagneglass.
  2. Ved servering: Fyll opp med godt avkjølt vin og legg jordbær i hvert glass.

Jordbær-bowl med ingefær

8-10 personer

  • 500 g jordbær
  • 100 g fersk ingefær
  • 5 lime
  • 1 l ingefærøl (ginger beer)
  • 1 l mineralvann
  • 1 potte mynte
  • Eventuelt 3 dl vodka
  • Isbiter
  1. Skyll og rens jordbærene. Skrell ingefæren og skjær den i skiver. Skjær lime i tynne skiver.
  2. Ha ingefær og mineralvann i en stor bolle eller beholder med kran.
  3. Skjær jordbærene i skiver og tilsett dem og limeskivene.
  4. Skyll mynten og ha den i, sammen med vodka og isbiter.

French 75 champagnecocktail

Gin, sitron og sukkerlake danner grunnlaget for denne velkjente drikken, som toppes med champagne eller fransk musserende vin.

1 glass

  • 40 ml gin
  • 20 ml silt ferskpresset sitronsaft
  • 15 ml sukkerlake
  • is
  • ca. 100 ml tørr musserende vin, helst en fransk crémant
  1. Sukkerlake: Kok opp like deler av strøsukker og vann i en gryte og rør til sukkeret oppløses. Ta av fra platen og la den avkjøles.
  2. Rist gin, sitronsaft og sukkerlake med is i en shaker til den blir iskald og blandet.
  3. Sil av i champagneglass og fyll på med godt avkjølt musserende vin.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker