Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Den tyrkiske maten er variert og sunn med fine ingredienser! Börek, falafel, kebab,
kofta og baklava er noen av herlighetene som er å finne langs gatene i Tyrkia. I tillegg
er te-tradisjonen viktig her!

TYRKISKE OPPSKRIFTER

Falafel med tabbouleh og tahinisaus

Du trenger:

4 porsjoner

FALAFEL

  • 250 g tørkede kikerter
  • 1 gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 dl hakket bladpersille
  • 2 tsk malt spisskummen
  • 1 fersk grønn chilli
  • 1 ts bikarbonat
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 5 dl frityrolje, f eks rapsolje

TABBOULEH

  • 1 dl fin bulgur hvete
  • 4 store tomater
  • 4 vårløker
  • 3 dl hakket fersk bladpersille
  • 3 dl hakket fersk mynte
  • 2 krm malt kanel
  • 2 krm malt pepper
  • 1/2 ts nymalt svartpepper
  • Saften fra 2 sitroner
  • 4–5 ss olivenolje
  • 2 ts kornsalt
  • 1 dl granateplekjerner

TAHINISAUS

  • 1 dl tahini
  • 1 1/2 dl vann
  • Saften fra 1 sitron
  • 1 ts kornsalt

Sånn gjør du:

  1. Legg kikertene i bløtt over natten. 
  2. La kikertene renne av, men spar noen deciliter av bløtleggingsvannet.
  3. Skrell og hakk løk og hvitløk grovt. Miks inn kikertene sammen med løk, hvitløk, persille, spisskummen, chilli, bikarbonat, bakepulver og salt til en deig som kan formes til boller. Om deigen er for tørr, tilsett litt av bløtleggingsvannet som du har spart og miks inn.
  4. Bløtlegg bulgur hveten i kaldt i cirka 5 minutter.
  5. Miks under tiden tahini, vann og sitronsaft til en lys dressing. Smaksett med salt.
  6. Skjær opp tomatene til tabboulehn fint. Skjær vårløkene i strimler. Skyll bulguren under rennende vann og la det renne av ordentlig. Legg den i en stor skål. Tilsett tomater, vårløk, persille, mynte, kanel, pepper, svartpepper, sitronsaft, olje og salt. Blan forsiktig. Vend inn granateplekjernene rett før servering og smak eventuelt til med mer salt og pepper.
  7. Varm opp frityroljen til 180˚ i en kasserolle.
  8. Form boller av deigen (jeg bruker å ta to spiseskjeer og gi falafelen formen av en amerikansk fotball) og fritere et par stykker om gangen i 3-4 minutter til de er gjennomstekte. La de renne av raskt på kjøkkenpapir.
  9. Server falafelen med en gang sammen med tabbouleh og tahinisaus.

Kofta – kryddiga lammfärsspett

De här grillspetten är populära i stora delar av Mellanöstern och Asien samt i Grekland och Turkiet. De kan kryddas på olika sätt och göras på alla slags kött.

 

Du trenger:

4 porsjoner

  • 400 g lammedeig
  • 1 ss spisskummen
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 1/2 rødløk
  • 2 hvitløksfedd
  • Salt och pepper
  • 8–10 trespyd

TILBEHØR

  • Pitabrød
  • Lime
  • Oliven
  • Fersk oregano og mynte
  • Salat
  • Fetaost
  • Gresk yoghurt
  • Hummus

Sånn gjør du:

  1. Bløtlegg trespydene i kaldt vann ca 10 minutter, så de ikke tar fyr under grillingen.
  2. Legg lammedeigen i en bolle og tilsett krydrene.
  3. Finhakk løk og hvitløk og kna det inn i kjøttet. Tilsett salt og pepper og bearbeid deigen sånn at den blir seig og god.
  4. Form avlange deigruller runde trespydene og grill eller stek dem på høy varme i ca 3-5 minutter. Vend på spydene under tiden så de blir jevnt stekte. Server med pitabrød.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker