Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Spania har gjort seg bemerket med tortilla, gambas, gazpachon og ikke minst paella – den
spanske nasjonalretten! Hvis du skal ha en spansk kveld, må du ikke glemme den klassiske
fruktige vindrinken sangria!

SPANSKE OPPSKRIFTER

Spanias nasjonalrett - Paella, med edelkreps

Du trenger:

4–6 porsjoner

  • 1 gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 450 g kyllinglår filéer
  • 3 ss olivenolje
  • Salt, pepper
  • 1 pose safran, 0,5 g
  • 4 dl paellaris eller risottoris
  • 6 dl hønsebuljong i terning
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 1 boks cocktailtomater, 400 g
  • 1 laurbærblad
  • 500 g ferska muslinger med skall
  • 1 rød paprika
  • 2 dl grønne erter
  • 400 g reker med skall

GARNER MED

  • 4–6 kokte edelkreps
  • Reker
  • 1 sitron
  • Persille

Sånn gjør du:

  1. Skrell og hakk løk og hvitløk. Skjær kyllinglårfiléene i biter. Stek dem i olje i paellapannen eller en stor traktepanne. Salte og pepre. Tilsett løken og hvitløken og la det steke til de blir myke og blanke. 
  2. Gni safranen med baksiden av en skje på posen sånn at den smuler seg opp. Klipp opp posen og tilsett safranen og ris i pannen og la det frese i noen minutter. Tilsett hønsebuljong, vin, tomater og laurbærblad. Dekk til pannen med et lokk eller folie og la det stå å trekke i ca 15 minutter.  
  3. Kontroller at muslingene er hele og kast de som ikke er stengte. Prøv først å bank dem litt i benken for å se om de stenger seg helt. Børst og skyll muslingene nøye. Legg de over risen i paellapannen. Dekk over med folie og la det koke i ca 5 minutter. Kast alle muslingene som ikke har åpnet seg! 
  4. Skyll og ta ut kjernen i paprikaen. Skjær den i terninger. Tilsett paprikaen og ertene i risen. Skrell rekene sånn at hodet er igjen. Garner paellaen med reker, edelkreps, sitronbåter og persille. 

Spansk tortilla med chorizo, løk og poteter

Du trenger:

4 porsjoner

  • 200 g chorizo
  • 2 gule løker
  • 500 g kokte poteter
  • 1 dl + 1 dl olje
  • Salt, pepper
  • 6 egg
  • 1 knippe gressløk

 

Sånn gjør du:

  1. Skjær chorizoen i mindre biter. Skrell og hakk opp løken. Del potetene i biter, varm opp oljen i en teflon stekepanne. Stek pølsebitene i 4-5 minutter. Tilsett poteter og løk og stek fram til poteten begynner å få farge. Det tar 6-8 minutter. 
  2. Rør rundt sånn at poteten får en fin farge rundt hele seg. Krydre med salt og pepper. 
  3. Visp sammen eggene med hakket gressløk. Bland ned det du har stekt i eggeblandingen. 
  4. Varm op stekepannen med resten av oljen. Hell i eggeblandingen og senk varmen. Stek omeletten i 10-12 minutter til den er fast i kantene. 
  5. Legg en tallerken over omeletten og vend den over på tallerkenen. La den gli ned igjen i stekepannen med den ustekte siden og stek i 5-6 minutter til.
  6. La tortillaen hvile litt før den skjæres i trekanter. Tortillaen kan serveres varm, men smaker også like godt som kald.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker