Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Nord-Kroatias matkultur er noe påvirket av Italia med mye pasta, men i de sentrale delene av
landet er innflytelsen fra Sentral-Europa større med mer kjøtt, pølser og paprika. Langs kysten
fråtser man i fisk og skalldyr. Tenn grillen og prøv noe nytt!

KROATISKE OPPSKRIFTER

Grillede cevapcici

Du trenger:

  • 300 gram karbonadedeig
  • 200 gram lammedeig
  • 2 ss brødsmuler
  • 1 egg
  • 1 ss melk
  • 1 1/2 ts salt
  • 2 krm svartpepper
  • 1 tsk bikarbonat (valgfritt)
  • 1 fedd hvitløk (valgfritt)

Server med 

  • 1 strimlet gul løk
  • 4 pitabrød eller flatbrød
  • 200 gram hvitost som kajamak, travnicki i saltlag eller fetaost
  • 8 cocktailtomater, oppdelte
  • 10 cm agurk i terninger
  • 20 gram babyspinat eller isbergsalat
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl ajvar
  • 1 rød paprika til å grille i biter

Sånn gjør du:

  1. Bland karbonade- og lammedeigen med egg, melk, brødsmuler, salt, pepper, bikarbonat og presset hvitløk i en skål. 
  2. Stek deg en liten smaksprøve med en liten bit fra deigen i litt olje eller smør i en stekepanne. Smak til med salt og pepper.
  3. Del deigen i fire deler.
  4. Trykk og forme deigen rundt fire flate grillspyd. Eller så kan du dele den i 8 deler og bruke 8 spyd om du ikke har store, flate spyd.
  5. Du kan forberede og rulle dem inn i bakepapir og forvare dem i kjøleskapet.
  6. Grill spydene rundt på alle sider i ca 15-20 minutter til de har fått en fin farge og er gjennomstekte. De kan også grilles i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. Legg dem da på en rist og legg en stekeplate under med folie eller bakepapir som fettet kan dryppe på. 
  7. Server med valgfritt tilbehør.

Grillede kamskjell

Du trenger:

  • 10 kamskjell med skall
  • 1½ dl hvitvin
  • 1½ dl smeltet smør
  • ½ dl olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • 1 finhakket hvitløk
  • 1 neve revet parmesan
  • Persille

Sånn gjør du:

  1. Selve kjøttet er dekket i en slimete hinne. Detta tar man bort og kaster. Selve kamskjellet med sin rognsekk skal være igjen. 
  2. Rengjør skjellet.
  3. Forbered marinaden: smør, salt, pepper, hvitvin og olivenolje. 
  4. Først grilles selve kamskjellet på grillen, så legger man kjøttet i sine skjell og fordeler marinaden over dem. Når marinaden starter å koke og vinets syre har kokt bort, tar man dem raskt bort fra grillen. De får ikke kokes for lenge, for da blir kjøttet som gummi. Nå har man på litt hvitløk og strør på med revet parmesan og persille.

Serveres på et stort fat sammen med brød som man kan dyppe i marinaden.

Burek – Filopai med fetaost

Du trenger:

6 porsjoner

  • 1 pk ferdig filodeig ca 500g
  • 4 st egg
  • 500 g Keso helst økologisk
  • 300 g fetaost, ikke lightvarianten
  • 1 dl melk eller mineralvann
  • smeltet smør for å pensla med eller nøytral matolje, eks. solsikkeolje.

Sånn gjør du:

  1. Åpne filodeig pakken og dekk langpannen med 2-3 lag smør- eller oljepenslede filoark. 
  2. Visp sammen fyllet: egg, keso og fetaost med litt melk eller mineralvann. (Om man vil kan man blande i et par ss opptint hakket spinat!)
  3. Spre ut fyllet over de første filodeig arkene i langpannen, smørpensle og spre ut mer fyll. Fortsett sånn til du har brukt opp alt. Det øverste lagret skal være et par smørpenselde filoark. 
  4. Stek i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter. 
  5. Server som varmrett med en god salat eller mellom måltid: kald filopai med et glass med yoghurt.

Tips på dessertfyll: Revne syrlige epler med kanel og sukker etter smak. Kirsebærkompott av syrlige, sukrede moreller og hakket valnøtt. Eksperimenter deg også fram til eget fyll!

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker