Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Italiensk mat kjennetegnes av enkelhet, gode ingredienser og stor matglede. Det er mye
å hente fra Italia – pasta, pizza, risotto, pesto, pannacotta og tiramisu er bare noen få eksempler!

ITALIENSKE OPPSKRIFTER

Pasta med salsiccia

Du trenger:

4 porsjoner

  • 1 gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • olivenolje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • chiliflakes
  • rosmarin, fersk eller tørket
  • ca 300 g salsiccia, italiensk rå pølse
  • 1 dl hvitvin
  • 1–2 bokser tomater à 400 g, gjerne cocktailtomater
  • salt, svartpepper
  • bladpersille
  • 400 g pasta av stor type, f.eks lumaconi
  • Server med parmesanost

Sånn gjør du:

  1. Skrell og finhakk løk og hvitløk og fres løken myk i en kasserolle med olje. Tilsett tomatpuréen og fres et par minutter. Strø på et par klyper med chiliflakes og rosmarin (smak deg fram) og la det frese et par minutter til. 
  2. Skjær opp pølsene og del opp kjøttet i gryten og la det frese i ca 5 minutter. Tilsett vinen og la det koke. 
  3. Tilsett tomatene og la det småputre i ca 20 minutter. Smak til med salt og nymalt svartpepper.
  4. Kok opp pastaen mens sausen står å putrer seg god.
  5. Bland pastaen og tomatsausen å tilsett hakket persille og bland dette sammen. Server sammen med parmesan.

Klassisk pesto

Du trenger:

4–6 porsjoner

  • 1 krukke fersk basilikum
  • 3/4 ts havsalt
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 40 g pinjekjerner, gjerne stekte i tørr stekepanne
  • 50 g ferskrevet parmesanost eller pecorino
  • 1 dl jomfru olivenolje

Sånn gjør du:

  1. Miks basilikumblad med salt, pepper, hvitløk, pinjekjerner og parmesanost med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin.
  2. Tilsett olivenolje og miks til pestoen har blitt jevn og kremete.

Skjellpasta i ovnen

Du trenger:

4 porsjoner

  • olivenolje
  • 2 hvitløksfedd
  • 1–2 tsk sambal oelek
  • 250 g cocktailtomater
  • 400 g pasta, f. eks spaghetti eller linguine
  • bladpersille

Muslinger

  • 1 nett muslinger, 1 kg
  • 2 dl hvitvin
  • 2 persillestilker
  • 1 gul løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 hvitløksfedd

Ovn 175–200º

Sånn gjør du:

  1. Muslinger: Skyll og skrubb muslingene. Kast de som er ødelagte og som ikke lukker seg når du banker dem i benken. Legg muslingene i en gryte sammen med vin, persille, skrellet og hakke løk, skrellet hvitløk. Kok muslingene til de åpner seg i ca 3-4 minutter. Rist gryten innimellom under kokingen. Sil av og spar kokevannet og kast de muslingene som ikke har åpnet seg.
  2. Hell olje i bunnen på en ovnsform. Tilsett revet hvitløk og sambal oelek og bland. Legg i skivede tomater. La det stå i ovnen mens du koker pastaen. Spe på med kokevannet fra muslingene lite av gangen. Hell forsiktig så du ikke får med restene fra muslingene som har samlet seg på bunnen.
  3. Når pastaen nærmer seg å bli ferdig kan du tilsette muslingene til pastasausen som står i ovnen. Spar litt av kokevannet fra pastaen. Tilsett litt smør eller olje og eventuelt litt kokevann fra pastaen. Tilsett hakket persille og bland.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker