Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Skalldyrstider!

Fyll fatene med alt det gode havet har å by på og nyt krabbe, kreps, blåskjell og reker. Selvsagt har vi samlet alt du trenger for å duke opp til et skikkelig festmåltid!

Presentasjon på ulike måter

Duking og presentasjonen er halve moroa! Hvorfor ikke servere skalldyrene på et herlig skalldyrsplatå? Eller i en støpejernsgryte? Eller hvorfor ikke i et stort fat fylt med is? En smart idé er å la hver gjest få sin egen liten skall-skål de kan legge skallet i. Det er uendelig med muligheter og det er bara fantasien som setter grenser. Hvordan velger du å servere dine skalldyr?

Glem ikke tilbehørene! Klassikerne västerbottenpai, gode oster, brød av ulike slag og aioli er nesten obligatorisk. Nedenfor tipser vi om en aioliyoghurt som garantert faller i smak hos de fleste!

 

OPPSKRIFT

Skalldyrsplatå med aioliyoghurt

Du trenger:

8 porsjoner

  • 1 kg kokte reker med skall
  • 8–16 kokte havkreps
  • 1 kg dampede blåskjell, se oppskrift
  • 1–2 kokte krabber

Majonnäs

  • 1 egg
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1/2 ts salt
  • 2 tsk Dijonsennep
  • 3 dl rapsolje/maisolje
  • hvitpepper

Aioliyoghurt

  • 2 dl majones, se over
  • 2 dl tyrkisk yoghurt
  • 2 ss olivenolje
  • 2–3 hvitløksfedd
  • salt, pepper

Sånn gjør du:

  1. Legg de ferske skalldyrene opp i skåler direkte etter innkjøpet og stell dem i kjøleskapet. Der skal de stå fram til de skal spises.
  2. Majones: Ha i et egg i det høye begeret som oftest følger med miksestaven. Tilsett eddik, salt, sennep og olje. Trykk forsiktig ned miksestaven til bunnen av begeret og miks på den høyeste hastigheten. Da forsiktig opp mikserstaven, alt ettersom det blir majones i bunnen, men hele tiden under oljenivået. Det går veldig fort, ca 30 sekunder. Smak til med pepper og eventuelt mer salt.
  3. Aioliyoghurt: Bland majones, yoghurt og olje i en skål. Skrell og riv eller press i hvitløken og rør rundt. Smak til med salt og pepper.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker