Ingen ekte sommer uten skalldyr!

 
En sommer uten skalldyr blir jo bare helt feil. Uansett om det er maten eller skalldyrsfesten du foretrekker, har vi alt det du trenger for en vellykket kveld. Grytene, bestikket, glassene og pådekningen. Alt du trenger til en fastastisk skalldyrsaften. 
 

Alt du trenger

Oppskrifter & tips

 
Skalldyrstallerk
1 kg kokte reker med skall
8-16 kokte sjøkreps
1 kg dampkokte blåskjell
1-2 kokte krabber

Majones
1 egg
½ ts salt
2 ts Dijon-sennep
3 dl rapsolje/maisolje
Vit pepper
 
Aioliyoghurt
2 dl majones (fra oppskriften ovenfor)
2 dl tyrkisk/gresk yoghurt
2 ss olivenolje
2-3 vitløksklyfter
Salt, pepper
 
Gjør følgende:
1. Legg opp de ferske skalldyrene i skåler rett etter du har kjøpt dem, og plasser dem i kjøleskapet. Der skal de stå til det er på tide til å sette dem på bordet.

2. Majones: Knus et egg i den høye skålen som følger med mikserstaven. Tilsett eddik, salt, sennep og olje. Trykk forsiktig ned mikserstaven til begerets bunn og mikse innholde på høyeste hastighet. Dra forsiktig opp mikserstaven, og litt etter litt blandes majonesen fra bunnen av, men behold mikserstaven alltid under oljenivået. Det går raskt – maks 30 sekunder. Smak til med pepper og salt hvis det behøves.

3. Aioli-yoghurt: Bland majones, yoghurt og olje i en skål. Fjern skallet av hvitløken og riv eller press hvitløken før du blander den inn og rør om. Smak til med salt og pepper.
 
 
 
 
Frøknekkebrød
100 gr søt mandel
100 gr solsikkekjerner
3 ss sesamfrø
4 ss chiafrø
3 ss rapsolje
1 oppvispet egg
1/2 ts flaksalt
 
Ovn 150°
 
Gjør følgende:
1. Hakk mandelen fint i en foodprosessor.
 
2. Bland mandelen med solsikkekjerner, chiafrø, olje, egg og salt. Kjevle ut deigen tynt mellom to bakepapir, 18x18 cm. Ta bort det øverste bakepapiret.
 
3. Skjær knekkebrødet i fire firkanter ca 6x6 cm. Legg bakepapiret på en plate og stek knekkebrødet midt i ovnen i ca 30 minutter.
 
4. Avkjøl knekkebrødene på rist.