Har du noen gang forsøkt å jobbe med el sløv kniv, så vet du nøyaktig hvor frustrerende og
farlig det kan være. Grønnsaker blir til mos, kjøttet blir feilskjært og knivbladet glir på løken.
Men hva mange faktisk ikke vet, er det utrolig enkelt å ta vare på kniven for å beholde knivens
sylskapre egg – akkurat slik du opplevde det når du brukte kniven første gangen. Er kniven virkelig
sløv anbefaler vi at du investerer i en slipesten med oble sider. Med denne kan du arbeide opp
knivseggen til prefeksjon igjen. Men i de fleste tilfeller er det nok å bruke en normal knivsliper.
Faren for å skjære seg er mye større hvis kniven er sløv. For å se om kniven er sløv, skal du holde den med knivspissen mot deg og se på egget. Hvis det ser ut som en U, er det på tide å slipe. Du starter i øvre kant av U-en og sliper på begge sider til det dannes en V. Skal du være skikkelig nøye bør vinkelen mellom spissene på V-en være ca. 25 grader. Men det er ikke rakettforskning, så lenge du har det rette utstyret. Et annet enkelt triks er å skjære litt i en tomat, så fort du opplever et problem med å komme gjennom skinnet er det tid for sliping. Du kan for eksempel bruke en klassisk slipestein med forskjellige grovhetsgrader, omtrent som en neglefil hvor du først former neglen med den grovkornede siden og deretter avslutter med å polere med den finkornede. Det finnes også slipere med forskjellige hjul - grov, medium, fin - som du drar kniven i.