Fremstilt av bøk og laminat. Tre kraftige rustfrie kniver skjærer kålhodet raskt og effektivt til strimler.
Kan brukes til alle typer tette kålhoder.
Mål: 60 x 23 x 5 cm.
Oppskrift på hjemmelaget surkål:
Strimlet hvitkål sjokkes med grovt salt slik at den væsker seg. Dofilus (Cultura) hjelper til med å syrne kålen. En rustfri bøtte eller stor bolle og en potetmoser er gode redskaper. Oppskriften går veldig fint å fordoble.
Dette trengs til 4-5 liter surkål:
2 kg hvitkål
2 spiseskjeer grovt salt
2 spiseskjeer Dofilus (Cultura).
Dette gjør du:
Kløv kålhodet. Skjær vekk stammen og striml kålen fint. Legg litt av kålen i en bøtte, og strø over litt av saltet. Mos med for eksempel en potetmoser slik at kålen væsker seg litt. Legg på ytterligere litt kål og salt, og mos. Repeter helt til all kål og salt er ferdigmost. Over det siste laget med kål heller du Dofilus (Cultura). Legg en tallerken og en viss tyngde oppå slik at væsken dekker kålen. Om ikke, så tilsett litt saltet vann.
La kålen stå i romtemperatur ca to uker. Sjekk av og til at væsken fortsatt dekker kålen. Om det har dannet seg et lag med hvitt mugg tas det øverste laget vekk.
Etter ca to uker er gjæringsprosessen ferdig, og holder seg da ca én måned i kjøleskap.
Fremstilt av bøk og laminat. Tre kraftige rustfrie kniver skjærer kålhodet raskt og effektivt til strimler.
Kan brukes til alle typer tette kålhoder.
Mål: 60 x 23 x 5 cm.
Oppskrift på hjemmelaget surkål:
Strimlet hvitkål sjokkes med grovt salt slik at den væsker seg. Dofilus (Cultura) hjelper til med å syrne kålen. En rustfri bøtte eller stor bolle og en potetmoser er gode redskaper. Oppskriften går veldig fint å fordoble.
Dette trengs til 4-5 liter surkål:
2 kg hvitkål
2 spiseskjeer grovt salt
2 spiseskjeer Dofilus (Cultura).
Dette gjør du:
Kløv kålhodet. Skjær vekk stammen og striml kålen fint. Legg litt av kålen i en bøtte, og strø over litt av saltet. Mos med for eksempel en potetmoser slik at kålen væsker seg litt. Legg på ytterligere litt kål og salt, og mos. Repeter helt til all kål og salt er ferdigmost. Over det siste laget med kål heller du Dofilus (Cultura). Legg en tallerken og en viss tyngde oppå slik at væsken dekker kålen. Om ikke, så tilsett litt saltet vann.
La kålen stå i romtemperatur ca to uker. Sjekk av og til at væsken fortsatt dekker kålen. Om det har dannet seg et lag med hvitt mugg tas det øverste laget vekk.
Etter ca to uker er gjæringsprosessen ferdig, og holder seg da ca én måned i kjøleskap.