Denne elegante gassbrenneren er mer enn bare et verktøy i kjøkkenskuffen – det er et elegant redskap du stolt kan vise frem på kjøkkenet. Brenneren er en del av Culimat Mathias Dahlgren Edition. Mathias Dahlgren, som er navnet bak merket, er en av Sveriges mest berømte og innovative kokker og den eneste svensken som noensinne har blitt kåret til verdens beste kokk i Bocuse d'Or.
Brenneren har en kjegleformet base i rustfritt stål og er prydet med en lasergravert logo. Tyngden på produktet vitner om overlegen kvalitet og holdbarhet, noe som gjør det til et flott tilskudd til ethvert kjøkken. Brennerens egenskaper gjør den til et perfekt valg for karamellisering av råsukker på crème brûlée, grilling av grønnsaker eller bruning av kjøtt – den leverer perfekte resultater hver gang.
«En gassbrenner eller gastrobrenner er et nyttig verktøy både på det profesjonelle kjøkkenet og når du lager desserter og annen mat hjemme. Den er perfekt når du skal brenne av et karamellisert sukkerlag på en crème brûlée, eller når du raskt vil brenne av marengsen på en sitron- og marengskake. Personlig liker jeg å bruke en brenner når jeg vil skape en overflate eller tilberede en råvare som har godt av en ekstremt kort tilberedningsmetode. Da oppnår man en tilberedt overflate og en smak på overflaten uten at råvaren blir gjennomtilberedt, slik at den beholder sin friskhet og delvis rå kjerne. Blekksprut, reker, krepsehaler, tynne skiver av tunfisk, laks, men også grønnsaker som grønn asparges eller agurk.
Lykke til på kjøkkenet!»
– Mathias Dahlgren
Denne elegante gassbrenneren er mer enn bare et verktøy i kjøkkenskuffen – det er et elegant redskap du stolt kan vise frem på kjøkkenet. Brenneren er en del av Culimat Mathias Dahlgren Edition. Mathias Dahlgren, som er navnet bak merket, er en av Sveriges mest berømte og innovative kokker og den eneste svensken som noensinne har blitt kåret til verdens beste kokk i Bocuse d'Or.
Brenneren har en kjegleformet base i rustfritt stål og er prydet med en lasergravert logo. Tyngden på produktet vitner om overlegen kvalitet og holdbarhet, noe som gjør det til et flott tilskudd til ethvert kjøkken. Brennerens egenskaper gjør den til et perfekt valg for karamellisering av råsukker på crème brûlée, grilling av grønnsaker eller bruning av kjøtt – den leverer perfekte resultater hver gang.
«En gassbrenner eller gastrobrenner er et nyttig verktøy både på det profesjonelle kjøkkenet og når du lager desserter og annen mat hjemme. Den er perfekt når du skal brenne av et karamellisert sukkerlag på en crème brûlée, eller når du raskt vil brenne av marengsen på en sitron- og marengskake. Personlig liker jeg å bruke en brenner når jeg vil skape en overflate eller tilberede en råvare som har godt av en ekstremt kort tilberedningsmetode. Da oppnår man en tilberedt overflate og en smak på overflaten uten at råvaren blir gjennomtilberedt, slik at den beholder sin friskhet og delvis rå kjerne. Blekksprut, reker, krepsehaler, tynne skiver av tunfisk, laks, men også grønnsaker som grønn asparges eller agurk.
Lykke til på kjøkkenet!»
– Mathias Dahlgren
Slik fyller du på gass:
Plasser munnstykket på gassflasken på brennerens påfyllingsventil og trykk i noen sekunder. Gjenta 2–3 ganger. Vær nøye med å holde både brenneren og gassflasken rett, slik at gassen ikke lekker ut på sidene. Bruk kun butangass av høy kvalitet som er egnet til formålet.
Slik bruker du brenneren:
Vri gassreguleringen mot klokken, ca. ⅔ av en sirkel, til gassen blåses ut av munnstykket med en hvesende lyd. Trykk på tenningsknappen for å tenne brennerens flamme. Juster flammens størrelse ved å vri gassreguleringen enten til venstre (+) eller høyre (-). Den anbefalte lengden på flammen er ca. 2 cm, for å unngå at flammen blir ustabil og at du sløser med gassen.