Santoku-kniven er en japansk kokkekniv som kanskje er den mest populære blant japanske kniver. Navnet "santoku" betyr direkte oversatt "tre oppgaver," og kniven er kjent for sin allsidighet. Noen sier den er perfekt for kjøtt, fjærkre og fisk, mens andre mener den er ideell for å skjære, terne og snitte. Denne varianten fra Mareld Akio-serien har en bladlengde på 18 centimeter, noe som gjør den perfekt for det meste av kjøkkenarbeid. Med sitt smarte design er den både praktisk for daglig matlaging og for mer avanserte retter.
Marelds Akio-serie er laget med 67-lags damaskusteknikk, noe som gir hvert blad et unikt, vakkert mønster. Knivene er designet for å møte alle dine kjøkkenbehov, enten det gjelder skjæring, snitting, terning eller hakk. Med en hardhet på 60-62 HRC holder de seg skarpe lenge, men de krever litt ekstra pleie når de skal slipes. Vi anbefaler å dra kniven over et diamantbrynestål før hver bruk for å opprettholde skarpheten. Håndtakene er laget av lett pakkatre, et slitesterkt materiale som både er vannavvisende og hemmer bakterievekst. Den avrundede formen på håndtaket, som smalner mot bolsteret, gir et godt grep uansett hvilken teknikk du bruker.
For å sørge for at knivene dine varer i mange år, er det viktig å ta godt vare på dem. Bruk et brynestål jevnlig, og slipe eggen med en slipestein. Vi anbefaler Mareld Slipestein 1000/3000 for vedlikeholdssliping, og for en ekstra skarp egg, avslutt med Mareld Slipestein 4000/8000.
Santoku-kniven er en japansk kokkekniv som kanskje er den mest populære blant japanske kniver. Navnet "santoku" betyr direkte oversatt "tre oppgaver," og kniven er kjent for sin allsidighet. Noen sier den er perfekt for kjøtt, fjærkre og fisk, mens andre mener den er ideell for å skjære, terne og snitte. Denne varianten fra Mareld Akio-serien har en bladlengde på 18 centimeter, noe som gjør den perfekt for det meste av kjøkkenarbeid. Med sitt smarte design er den både praktisk for daglig matlaging og for mer avanserte retter.
Marelds Akio-serie er laget med 67-lags damaskusteknikk, noe som gir hvert blad et unikt, vakkert mønster. Knivene er designet for å møte alle dine kjøkkenbehov, enten det gjelder skjæring, snitting, terning eller hakk. Med en hardhet på 60-62 HRC holder de seg skarpe lenge, men de krever litt ekstra pleie når de skal slipes. Vi anbefaler å dra kniven over et diamantbrynestål før hver bruk for å opprettholde skarpheten. Håndtakene er laget av lett pakkatre, et slitesterkt materiale som både er vannavvisende og hemmer bakterievekst. Den avrundede formen på håndtaket, som smalner mot bolsteret, gir et godt grep uansett hvilken teknikk du bruker.
For å sørge for at knivene dine varer i mange år, er det viktig å ta godt vare på dem. Bruk et brynestål jevnlig, og slipe eggen med en slipestein. Vi anbefaler Mareld Slipestein 1000/3000 for vedlikeholdssliping, og for en ekstra skarp egg, avslutt med Mareld Slipestein 4000/8000.